AQUARIUS7: jsem si nevšimnul odpovědi, tak píšu až teď. Už mám aktualizovanou verzi, něco jsem přidal, něco změnil. Každopádně tam mám teď třeba mini sikovky a tužkovou svítilnu. A třeba baterie oddělím do sekundární menší sumky, protože by se to sem už nevešlo a dává mi smysl mít baterie (možná plus powerbanku a nabíječku) pohromadě.
Sawyer je Micro Squeeze, přefiltruje myslím to samé co Mini, který mám taky, ale už k němu nemám důvěru, protože je možné, že mi před lety v Ohňové zemi zmrznul. Filtroval jsem s ním večer, pak jsem ho dal do stanu, a v noci byla taková zima, že venku postavený hrnek s vodou na povrchu zamrznul a filtr ležel vedle spacáku ve stanu. Tak nevím, jestli promrznul nebo zůstal těsně, ale nejde to nijak ověřit, tak jsem raději koupil nový. Zkušenosti z terénu jednoznačně pozitivní. U nás ho tolik nepoužívám, protože vodu mám vždycky s sebou a tak je spíš jako záloha. Ale občas jsme filtrovali vodu třeba z louže pod vývratem a v pohodě. Viry to nezachytí a chemii samozřejmě taky ne. Takže je potřeba rozumně zvážit, z čeho filtrovat. Ale za tyhle peníze nic moc lepšího a skladnějšího neseženeš. V Čechách je hodně vody ovlivněno zemědělstvím, takže dusitany / dusičnany a další koktejly, takže jedno napití ti nejspíš nic moc neudělá, ale dlouhodobější konzumace špatný a je potřeba hledat. Dá se za víc peněz koupit i filtr co zadrží viry, ale filtrace trvá delší dobu.
Tuby se zelenou tekutinou jsou jak správně podotknul MCFLY jsou lightsticky - chemická světla. Ohneš, zaklepeš a ono to svítí i 12 hodin. Mám je skoro ve všem vybavení, v batohu třeba taky dvě. Blbý je, že už nevím jakou barvu, protože se mi setřelo označení :D Musím to nějak obnovit.
Jinak teď připravuju takovou Emergency bednu - měla by to být velká plastová bedna, kterou člověk vytáhne, když je zle a najde tam všechno důležité. Případně taková trochu náhrad BOBu a podobných věcí, akorát užití spíš v budově a přesun autem. Už si skládám první věci, a bude to taková klasika - věci na blackout (baterie, ledková svítilna, čelovka, svíčky...), igelitové pytle, šroubovák s bity, deka, vařič, dráty, kleště, gumové rukavice, NRG-5 atd... už mám takový soupis, ale zatím nemůžu najít vhodnou bednu. Líbilo by se mi něco s kolečky, ale hlavně s vnitřními menšími bedýnkami, které do sebe nějak zapadají. Prostě aby ty věci nebyly nasypané v jednom prostoru na hromadě, ale aby to mělo nějaký systém. A zatím jsem nenašel nic co by se mi líbilo. Nejvíc mě děsí mít věci rozstrkané po různých bednách, a v případě nutnosti to někde hledat a skládat dohromady, takže chci něco, co během pár minut popadnu, max. projedu seznam, jestli tam je to co potřebuju a jdu.