• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAKROUSEKBusiness Class - hédonismus, cestování a podobně
    CRA
    CRA --- ---
    J = business class
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUI: Co je J?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Nekdo dobry typ na aerolinku, bussines tridu, Praha-San Diego?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUI: Tyhlety aerolinky maji no kids zony http://www.ausbt.com.au/four-no-kids-zone-airlines-putting-business-travellers-first . A co se tyka poloprazdnych letadel, to se neda rict, vzdycky je to loterie.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    JANOS: nebo s Air berlin do Fort Mayers. odlet z Drazdan pres Düsseldorf.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mel bych takovy dotaz. Mame dvouletyho prcka, jeste nikdy nevidel more. Tak ze bychom mu jej ukazali. Kam jet, kde by nevadil prckos, ale zase kde by nebyly davy turistu? Do dvou hodin letu okolo Praglu? Nejaky pekny business class resort?
    HANZO
    HANZO --- ---
    MAKROUSEK: nevšiml jsem si
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HANZO: A jakeho operatora to ukazovalo? Asi zalezi na roamingovych smlouvach.
    HANZO
    HANZO --- ---
    MAKROUSEK: neměřil jsem, ale fungovlo to obstojně. dokonce dávají 10 MB zadarmo a mají tam mobilní síť, takže přijímáš SMS bez omezení. dá se i volat, ale nikde nebyl ceník, tak jsem nezkoušel.
    zajímavý ale bylo, že se do té sítě zalogoval jen telefon s Tmobile. vodafone ani hovno
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HANZO: To je teda dost drahy. A rychlost?
    HANZO
    HANZO --- ---
    MAKROUSEK: v Emirates mají funkční web 100 MB z dolar...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAKROUSEK: ok, chapu. S tema vztahama to nekdy byva komplikovany, to uz jsem taky zaslechl :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BLOWUP: Lide jsou ruzne. Moje zena toho nechala, protoze a) je to porad dokola - nacvici se nejaky repertoar a potom kazdy vecer to same - prejde sem, zazpiva neco, prejde na druhou stranu, zazpiva se neco jineho, b) denni rytmus je obraceny ve srovnani se zbytkem lidi - do prace se chodi vecer a c) je malo povolani, kde jsou vztahy tak drsne, jako v divadle - clovek cloveku vlkem.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAKROUSEK: Nekreativni? Hm, no ja tomu az zase tak moc nerozumim, ji to myslim bavi hodne. Tu Traviatu taky zpivala, v Bruselu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BLOWUP: Byla. Po par letech ji to prestalo bavit. Velice nekreativni prace. I kdyz dobre placena.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MAKROUSEK: Tvoje zena je sopranistka? Moje svagrova taky :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Protoze je moje zena puvodnim povolanim operni sopranistka, dal jsem ji k narozeninam vylet do Teatro di San Carlo v Neapoli na jeji oblibenou Traviatu. Vrele doporucuji, scena Josefa Svobody je nadherne minimalisticka - na konci jeviste je v uhlu 45 stupnu velke zrcadlo a jednotliva pozadi jsou jako koberce, ktere postupne odtahuji. Nakonec se zrcadlo zvedne a clovek v nem uvidi cele hlediste - takze je pomerne jednoduchym trikem velmi pusobive vtazen do deje. Moc pekne.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    MAKROUSEK: Ano, ano, anglická kuchyně je neprávem zatracovaná...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Jeste par recenzi na lepsi hospody z top 10 San Pellegrina (http://www.theworlds50best.com/list/1-50-winners ), ktere jsme za posledni tri roky navstivili:
    Noma (Kodan) - uprimne uplne nevidim, proc je tak chvalena. Hipstersky podnik, filozofie pana Redzepiho je, ze vsechno musi pochazet do 100 km od hospody, takze chodi s ostatnimi kuchari a lovi ryby a sbira bobule. Mimochodem proto byla pulka chodu rybicky s oriskama. A jeden z chodu byl s lanyzi, tvrdili nam, ze rostou u Goteborgu ve Svedsku.
    Eleven Madison Park (New York) - kuchyne inspirovana New Yorkem, svycarsky kuchar. Moc dobre jidlo, pekne prostredi, doporucujeme. Kachna s levandulovym medem byla uzasna.
    Osteria Francescana (Modena) - navstivili jsme dvakrat, protoze jsme si nemohli nechat ujit ukazat kamaradovi. Minimalisticky styl, cela hospoda je v bilem i vetsina jidel je bila. Takove modernisticke, dekonstruovane, ale kupodivu docela dobre.
    The Fat Duck (Brey) - Heston Blumenthal je buh. Po petihodinovem obede jsme vylezli s usmevy na tvarich, protoze to bylo nejenom to nejlepsi, co jsme kdy jedli, byla to taky hrozna legrace. Vrele doporucujeme, filozofie hospody je "food must be fun".
    Steirereck (Viden) - Moc nam nechutnalo, styrska kuchyne je o nakladane zelenine, takze vetsina jidel byla kysela. Osobni hitparadu prohralo foie gras s nakladanym turinem.
    Dinner (Londyn) - jidlo uzasne, neni problem s rezervaci, maji 120 mist. Koncept je zalozeny na vyhledavani starych anglickych receptu (protoze pred WWII byla anglicka kuchyne povazovana za jednu z nejlepsich na svete, protoze kralove a aristokracie a hostiny a tak). Potom ty recepty upravi tak, aby chutnaly jeste lip. No proste bajo, vrele doporucuji.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Jo a stoji za to si Delti let upgradovat na Premium Economy, stoji to tak 1000 Kc nad Economy. Tipuju, ze businessem nikdo po Statech nelita, zbytecne vydavani penez. V Premium ma clovek vic mista na nohy a hlavne vsechny streamovane filmy zadarmo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam