AVATAR: ano, prisla jsem se vam bezdetnym nebo s rozpadlou rodinou nebo bez partnera pripadne tem, co maji jednu nohu a dalsi problemy, vysmat a nachcat jim na hlavu. ve skutecnosti jsem jen rekla, ze existuje zivotni strategie, kdy je pro kazdeho ruzne prioritni mit ty deti, a proto treba nekdo deti nema, nechce nebo ma na deti akorat ci pozde, nekdo zacal driv, nepodcenil to /tady mistni urazena zacala a nebylo ji to prano, tak asi chape, ze patri mezi ty, co meli smulu, ale nepodcenili to/, ze jsou tu lidi, ktery prebiraj a prebiraj az preberou.
Koudymu se zena musi hodit k hodinkam, autu, baraku, tak vybira peclive a dlouho. to je v poradku. Ale tvrdit, ze se neda vybrat, je asi v jeho pripade dost specificky. Mozna mel zustst s nejakou trochu dyl a mit s ni ty deti, z cenu mensich kompromisu.
porad v tom nevidim nic, co bych rekla spatne, abyste vyskakovali jak na zhavym uhli a honem se urazeli a snazili se mi to "vratit" zpatky :)
Situace se meni a zivot je i riskovani, setrvejte v jistote, ale pak se nedivte, ze nic neprijde.
Komfortni zona je i svym zpusobem omezujici.