REBORNA:
A k tomu, co tu momentálně řešíte...zaznamenala jsem zatím jen něco typu: AUTO VS. DÍTĚ... a řeší se prachy...
Nečetla jsem tedy zatím všechno, ale jedna věcná poznámka jen tak na okraj...
Měla jsem na seznamce konverzaci s chlápkem, co bydlí v JČ, tak nevim, proč mi jako psal, ale to prej proto, že má v Praze prej 3+1 na Stodůlkách, ale bydlet tam prej nehodlá a ani to nepronajímá...
(No tak je alespoň vidět, že krom cizáků (ať už bohatej korporáťáků, nebo těch běžnejch) nám tu byty na mimíse blokujou i Češi, co tu ani nebydlej A JSOU STEJNAK V JČ...
..ale stejně nevim, proč mi tedy jako psal, když žije v JČ...
Každopádně psal, že by stejně nechtěl, aby jeho děti vyrůstali v Praze, že by to pro ně byl horor nebo tak...
No tak jsem kontrovala, že proč jako, že by měli naopak školku blíž a nemuseli by se pak tak dlouho trmácet do školy nějakými zdlouhavými busy nebo vlaky celejch cca 18 let zakladní, střední a VŠ školní docházky a že stejně vyučování nebo kroužky končí tak, že přírody by si už odpol a večer moc neužily...
A že na víkendy bych je občas mimo Phu vlakem vyvezla,na hrady nebo do lesa a že na prázdniny by se pak dovča a příroda řešila jinak, že já to měla taky tak, že jsem půlku prázdnin v přírodě byla, u prababi a pradědy, co z Prahy kdysi na čas odešli do baráku v Brdech, nebo na vodákách a tak...a že druhou půlku prázdnin u babi a na místech pražských zelených, ale že těch ubývá, že to je fakt...
ALE JISTĚ NA TOM, CO PSAL, NA TOM VÝROKU, ŽE PRO DĚTI JE TO DĚTSTVÍ V PRAZE HOROR, NĚCO JE.
Tak může mi někdo vysvětlit PROČ??!! Jakej je rozdíl mezi tím bydlením někde mimo a v PRAZE??
Čím je to jako způsobený??!!
Jako když pominu developery, že to tu zastavujou a že je tu tím pádem víc vedro a menší chládek A ŽE JE TU HLAVA NA HLAVĚ PŘISTĚHOVALCŮ Z ,,PRDELÁKOVIC" NEBO OD NĚKUD ZE SVĚTA, TAK CO JÁ VÍM, TAK MNĚ JAKO DÍTĚTI TEPLO NEVADILO, SPÍŠ NAOPAK JSEM MĚLA TY DNY VEDER RÁDA, DĚTI MAJ DOCELA DOBROU TERMOREGULACI PRÁVĚ TAK, ŽE JIM VÍC VADÍ ZIMA NEŽ VEDRO, COŽ JÁ TEĎ MÁM NAOPAK A RADŠI BAJKING V CHLADU NEŽ VE VEDRECH, ALE JAKO DÍTĚ JSEM MĚLA RÁDA TEPLO A TAHÁNÍ PO HORÁCH V MRAZE MI SPÍŠ VADILO V TĚCH 5 LETECH NA TĚCH MINI-LYŽIČKÁCH NEBO VLÁČENÍ S TÁTOU V MRAZE PO HORÁCH...
TAK HÁDÁM, ŽE DĚTI MAJ TEPLO DOCELA RÁDI A domy jim až tak nevaděj, vyhnou se jim a na stezku nebo do zeleně si o víkendu dojdou nebo do ZOO...A Z TOHO, ŽE JE TU VŠUDE SPOUSTA PŘISTĚHOVALCŮ, SE KTERÝMI SE NECHTĚJ MNOŽIT, ASI TAKY ROZUM NEMAJ, ŽE...KDYŽ JSOU TO PŘECI DĚTI A MNOŽIT SE TUDÍŽ ZATÍM NECHTĚJ A NEPOTŘEBUJOU A ŽE JE VŠUDE SPOUSTA LIDÍ, CO NÁM TU PŘEKÁŽEJ, DĚTEM SPOLEČENSKÝM TAKY NEVADÍ...TAKŽE PROBLÉM ,,DEVELOPEŘI A VÝSTAVBA, TEDY KONKRÉTNĚ PROBLÉM EXISTENCE NECHTĚNÝCH KANCELÁŘÍ A BYTŮ, PRO NĚ NEBUDE TAK ZÁSADNÍ...
TAK SE ZNOVU KONTROLNĚ PTÁM...
Pozor, řečnická otázka: Tak může mi někdo objasnit ten výrok toho maníka ze seznamky, co je odtud, ale prchnul jako prchnul zpět na Moravu bývalý snoubenec, může mi někdo vysvětlit PROČ by tu mělo být bydlení horor??!! Jakej je rozdíl mezi tím bydlením někde mimo a v PRAZE??
Jakej je rozdíl mezi tím bydlením někde mimo a bydlením v PRAZE?? A čím je vlastně to vyrůstání u nás v Praze, v mém dříve krásném městečku, PRO TY DĚTI HOROR...??!!
Co je tu vlastně to, co TU VADÍ A DĚLÁ TO MĚSTO JINÝM, NĚJAK SNAD OŠKLIVĚJŠÍM, ŠKODLIVĚJŠÍM NEBO NEBEZPEČNĚJŠÍM...ZELEŇ SE TU NAJÍT DÁ - RŮZNÝ ÚDOLÍ A PARKY ZELENÝ...TAK CO TU VLASTNĚ TEDY VADÍ??!!
Co ten fakt, že vyrůstání v Praze je horor, vlastně ZPŮSOBUJE??!!
Stačí uvést příklad, jeden (přičemž pochybuju, že jsou vůbec dva! )
.)