SHARKIE:
Ale já auto nepoužívám ani nechci, já chtěla bydlení. Měla jsem se vdávat a chtěla mimino a to musí někde bydlet, no stejně jako já.
Tys asi věděla, když jsi šla do zahraničí, tedy k nám do ČR, že musíš buď být v nájmu nebo si dát hypotéku.
Stejně jako to věděla moje sestra, když šla pracovat z Prahy ven, že až jí skončí ubytování od firmy zdarma, že má jen dvě možnosti: nájem nebo hypotéku...a tu ani nedoplatila, jen sotva třetinu a odešla do zahraničí za jejím manželem.
Odešla do zahraničí stejně jako ty... no a já jen vim, že dítě nechtěla kvůli vydělávání na barák tam, že měla velmi vysokej plat zahraniční, že kdybych byla na jejím místě, dítě bych si pořídila, jenže ona pak říkala, že ho nechce, pak zas že její manželem ho nechce, no a je o 5 let starší a nemá ho.
Každopádně já do zahraničí jako ty nešla, jsem ve městě, kde jsme rodově z obou rodů po staletí a měli jsme tu 3 byty.
Tedy v jednom malinkym sídlištnim, kterej dostala tátova rodina místo většího bytu v centru, je jeho maminka 92 letá...
Já měla slíbenej jeden z těch dvou, ve kterým byl po odchodu sestry táta jen na půl...pak se odstěhoval a byl tam nájemník...no a kdyby nějakej byt potřeboval - bydlet v něm nebo prodat, pak to měl být ten tý jeho maminky...to bylo tak prostě.
On mi řekl, že mi byt přenechá, no nebyl jeho- BYL NA PŮL MŮJ A SESTRY, ALE TA BYLA V ZAHRANIČÍ, TAKŽE AŤ UŽ JSEM POČÍTALAS PŮLKOU TOHO BYTU NEBO S CELYM....
..tak já jsem doma, ve městě, kde jsem se narodila a kde měla naše rodina byty, tedy tamty možnost mít díky máme velmi výhodně, protože nás předtím připravili Italové a spol. o byty v centru.
..tak já jsem doma, ve městě, kde jsem se narodila a kde měla naše rodina byty, tedy tamty možnost mít díky máme velmi výhodně, protože nás předtím připravili Italové a spol. o byty v centru. Byt jsem měla slíbenej, ani z města ani do zahraničí jsem jako ty neodešla, jen na pár let prakticky jen do jiný části města kvůli bývalýmu snoubenci...
Ale to nic nemění na tom, že já nikam do zahraničí tak jako ty neodešla, jeden z bytů jsem měla slíbenej, takže za mě hypotéka vůbec nepřipadala do úvahu, tedy nikdo mě nevaroval, že bych si ji měla kdysi, když byly ty byty za milion, jako byl ten muj jen díky máme, nikdo mě nevaroval, že bych si ji měla založit.
JINAK CO SE TÝČE PRÁCE, JÁ SI JI ZASE TEHDY VLONI NAŠLA A BYLA JSEM MANAŽERKA,...VE SVYM OBORU, PROSTĚ PARÁDA...
ALE PAK MĚ DO NÍ NĚJAKÝ TROGLODYTI na netu OTRAVOVALI, PO VEČERECH TAKY, A O TAKOVÝ MÍSTO BYL I S KOLEGYNÍ, CO BYLA POVÝŠENÁ, ŽE SE MÝ PŘEDCHŮDKYNĚ ZBAVILA, BOJ...A ONA TO TAM TEĎ ZVLÁDÁ SAMA, I KDYŽ SE TO NESMÍ, MUSÍ TAM BÝT DVĚ NEZÁVISLÝ OSOBY,.
ALE JE KORONA KRIZE, BYL STOP STAV, A BUDE HŮŘ, A JÁ S TIM NIC NEUDĚLÁM..
JINAK TEDY NASPOŘENO JSEM MĚLA DOST, NA PŮLKU BYTU BY TO KDYSI DÁVNO STAČILO, ALE TEĎ TO JDE NA DRAHEJ NÁJEM A UBÝVÁ A UBÝVÁ.
Nájem, ve kterým jsem ale já, když jsem odsud a moje rodina tu měla byty, tedy mámy rodina, nájem, ve kterým jsem já nidky neměla být, já měla slíbenej byt...že budu v nájmu, rozhodl táta, co prodal muj byt, na kterej dal jen 350 tis., to tedy nebyl de facto majitel...
že bych měla jít do nájmu nebo si dávat místo toho si pořídit někdy teď po pětatřicítce miminko, hypotéku na několik milionů, zpunktovali táta a bývalý snoubenec, co byl s tátou místo mě na schůzce, když já chtěla si byt doplatit....
NO A CO SE TÝČE HYPOTÉKY...ASI RADŠI TO POŘEŠIM PAK S TÁTOU, AŽ BABIČKA ZEMŘE, ON MI PROSTĚ DLUŽÍ BYT, MYSLÍ SI TO I MÁMA A KAŽDEJ BY MI DAL ZA PRAVDU.
A HYPOTÉKU? v MYM VĚKU?? NE, JÁ BYCH TEN PŮVODNÍ PLÁN NEMĚNILA, NECHCI HYPOTÉKU NA 4 MILIONY, CHTĚLA BYCH RADŠI KONEČNĚ VE SVYM MĚSTĚ A SVYM STÁTĚ TO DÍTĚ.
Takže já měla byt slíbenej, když se to tátovi nepodařilo, tak jsem si ho chtěla už doplatit sama, takže za mě hypotéka prostě vůbec nepřipadala v úvahu a nájem taky ne.
Celkově?
Když má něčí rodina byty nebo třeba dvougenerační barák, tak je přeci obvykle na volbě toho potomka, zda půjde po smrti prarodičů do toho bytu třetího (viz Grantorino) nebo zda založí rodinu třeba v tom dvougeneračním baráku (viz asi 4 páry ze scény, co maj dítě a co bydlí v dvougeneračním baráku s rodiči v oddělenym bytě).
Porovnávání mě s lidmi, co odešli/y ze svýho města nebo státu jinam nebo do zahraničí jako ty a někdo tady další, bych do toho mýho problému radši vůbec netahala.
A ne, opravdu tě nesrovnávám ani s Číňanem nebo Vietnamcem ani s Ruskou SUB. nebo se Španělem, zažila jsem jako malinká ještě dobu, kdy jsme byli jeden stát...
A proto jsem psala, že i moje sestra přeci, protože se hnula za lepší líp placenou prací v oboru, mohla volit leda mezi nájmem nebo hypotékou jako ty...
Ale ona byt nepotřebovala pak ani peníze z něj nechtěla!! A pro mě za mě, kdyby se vrátila ze zahraničí rozvedená, já bych jí pustila a byt bychom na dva malý rozdělily a jí bych se s bývalým snoubencem a miminem uskromnila - pak bychom to s ní řešily, ale s ní, ne tátou!! Byt byl rodově můj a setry, ne tátův a jeho přítelkyně už vůbec.
Prodej inicioval táta a jeho přítelkyně, což mě původně ani nenapadlo, že by to třeba iniciovala ona, ale to byl byt de facto po mámině mamince a tatínkovi, to je ten zádrhel!