_BENNY:
No ale já na něm nevisela, platila jsem si vše sama a pak to zvládala i z podpory, že jsem skromná prostě a pak chtěla si doplatit svůj byt, pak jsem práci měla a před zmizením bývalýho snoubence jsem byla na znovu-rozvoji kariéry v oboru a měla možnosti na dobrý práce, jen táta a on mi v tom doplatit si byt do toho milionu,zabránili - on mým ubytováním, i když 200 tis. mi na záchranu bytu nabízel a táta prostě rozhodnutím o něčem, co bylo jeho jen opravdu z malý části, na co dal jen 350 tis., ten byt, ale dědicky i moje, po mrtvých rodičích mámy.
Takže jsem de facto zatím zajistila tím prodejem bytu lepší stáří tátovi MOU BEZDĚTNOSTÍ a přilepšení k 15 tis. důchodu, kdy ale táta ještě pracuje, jen kratší dobu v týdnu a má levně bydlení a zatajil nám navíc nejdřív nějakej pozemek, o jehož čáset se soudil se společností, co ho znehodnotila, což ale mě a moje vaječníky nezajímalo a moc dobře věděl, že mně by ten pozemek byl k ničemu, když sice jsem po AŠ, ale léta neřídím, zatajil pozemek, co zdědil po jeho tátovi a mohl ho včas prodat a řešit hlavně ten pražskej byt, co jsem si chtěla doplatit, ale co prodal!, a ještě má pak táta dědit z části družstevní byteček,garsonku, co ale na dítě moje a rodinu není dost velká, po tátově mamince, takže zajistila JEMU LEPŠÍ STÁŘÍ MOU BEZDĚTNOSTÍ, STEJNĚ JAKO SESTRA, co souhlasila a tátou, aby se byt prodal a mně a mámě na večeři řekla, že chce aby tatínek měl peníze...ale pak se provalilo, že on nemyslel větou mně do telefonu (, kdy jsme řešili, kolik chce ode mě na ten byt a on že celej ten milion, že nám to prodá za milion, což je ale cena bytu, co to měl kdysi díky mámě a dal na to jen 350 tis. a pak co jako ty peníze od nájemníka, co tam byl místo mě dva roky?? ): ,,vařila jsi mi snad?" mně, že mu jako ségra v tom jednom mámy bytě vařila, zatímco já uklízela v mámině druhym bytě mámě a poslouchala tam občas její nadávání na tátu a pak ať už jdu do toho bytu, když on už tam nebydlel, než se ty byty díky mámě a bytům jejích předků a jejímu dekretu na její původní Italy na dva rozdělenej byt na byty dva na periferii, co se pak jen díky ní jen za milion každej kupovaly, ona svůj a táta ten druhej její a on nám nebo sobě na ten druhej dal 350 tis. z milionu a byt mi slíbil a to i když ho pronajal před pár lety.
VYŠLO TOTIŽ PAK NAJEVO, TEDY PROVALILO SE HLÁŠKOU BABIČKY DO TELEFONÁTU O TOM, AŤ TÁTOVI DOMLUVÍ, ŽE NECHÁPU, CO JAKO DĚLÁ A S BYTEM VYMÝŠLÍ A JEJÍ HLÁŠKA BYLA, ŽE ON MÁ UŽ PŘEDCI JINOU RODINU A JÁ KONTROVALA, CO JE TO JAKO ZA BLBOST, ŽE JEHO PŘÍTELKYNĚ JE UŽ DÁVNO NEPLODNÁ A MÁ SVOJE DĚTI, CO UŽ DĚTI MAJ PŘECI, ALE S TÁTOU ŽÁDNÝ....
Tak pak se provalilo, že táta větou: ,,A vařila jsi mi snad?" , nemyslel to, že já jsem mu nevařila, že to ségra, kdy já věcně kontrovala, že on moc dobře ví, že když mámě ani mě nedával žádný peníze během mých studií ani stanovený výživný, jen pár let před tím těch ubohých stanovených 700 kč měsíčně, co nikdo nepřestanovil, když už ségra se odstěhovala a měl by tak přestanovit a určit na mě během mý VŠ výživný....
...Ale táta mi nejdřív slíbil ten byt, tak jsem mlčela, TAK PAK PROSTĚ SE PROVALILO, NEBO MI TO DOŠLO, ŽE TÁTA NEMYSLEL TÍM VAŘENÍM MĚ A NEBO SÉGRU, ŽE BY JAKO POROVNÁVAL, ZDA MU VAŘILA SÉGRA NBO JÁ, POROVNÁVAL NÁŠ NÁROK NA TEN MUJ A JEJÍ BYT, TO JEST DRUHEJ MÁMY BYT, CO ON PŘEDTÍM BEZ NAŠEHO SOUHLASU PRODAL...
....Ale v šoku jsem zjistila, že chtěl z prodeje druhýho mámina bytu, místo aby mě ho nechal doplatit, abych mohla mít mimino, ŽE Z PENĚZ Z PRODEJE DRUHÝHO MÁMINA BYTU, CO VZNIKL ROZDĚLENÍM MÁMINA BYTU, chtěl dát část peněz jeho přítelkyni!!
I když předtím mě tvrdil, že kdyby byt prodal, že veškerý zisk rozdělí mezi mě a sestru, ale já věděla, že ségra je vdaná, má půlku baráku a děti nechce a že tvrdila, že z prodeje bytu nic nechce, že je jí to jedno, to fakt tvrdila mně a mámě na večeři... Tak jsem stále nechápala, proč když já si to nepřála, by byt prodával! A mám taky ne.
To mi došlo až když se objevila při mym stěhování od bývalýho snoubence a mých marných milech, ať mi táta pošle podíl, ať se mohu stěhovat a chtěla jsem ještě bývalýho nahánět na Moravě, ale táta mě místo toho maily posílal za nějakým odborníkem, pokaždý jiným, to mělo vývoj, ale já nechápala proč, když bylo jasný, že jsem jen utrpěla šok ze znizení bývalýho snoubence, ALE UŽ BYLA V KLIDU A CHTĚLA ,,JEN" TĚCH 2,7 MILIONU, ABYCHOM ZACHRÁNILI A ZVRÁTILI PROCES, ŽE TÁTA PRODAL MUJ BYT, ALE ON MĚ MÍSTO TOHO A ZASLÁNÍ PENĚZ POSÍLAL ZA ODBORNÍKY A VYČERPOVAL ASI 400 MAILY, CO JSEM BEZMOCNĚ ODPOVÍDALA NA TO JEMU A PSALA TO I BÝVALÝMU SNOUBENCI, AŤ TÁTOVI VYSVĚTLÍ, ŽE JSEM MĚLA JEN PMS po ztrátě práce a jen nadávala o bytě a že i babička ví, že jsem jí jen šla říct, zda tedy plstí, že pohlídá morče, i když mi to táta v SMS zakázal, i když nevím proč a jen šla říct, že se budu vdávat, ale že na pidigarsonku bývalýho nebudu mít přeci ani tak nárok, tak tátovi domluví, že je přeci jasný, že nejlepší pro mě bude mít mimino v tom 2+kk mym, tak ať ho táta nechá mě a mámu a s pomocí bývalýho, doplatit přeci, když je to přeci stejně dědicky mámy byt, tedy až na ten tátův vklad.
A těch mailů jsem napsala asi 400 !! Ale pořád mi od táty místo peněz chodily nějaký maily, kde mě zasílal za nějakými odborníky.
Chvíli to vypadlo, že mě za odborníky posílal maily proto, aby mi pomohl v práci, ale JÁ KONTROVALA, ŽE PŘECI JE JASNÝ, ŽE NAJÍT SI NA PÁR MĚSÍCŮ PRÁCI, TŘEBAS I MIMO OBOR, ABY MI ZASE VZNIKL NÁROK NA MATEŘSKOU, AŽ MI TEDY KOUPÍ JINEJ BYT, JESTLI NA TO VŮBEC PENÍZE Z TAMTOHO A VŠECHNY MOJE ÚSPORY BUDOU STAČIT, že to je jasný, že pár měsíců pracovat a najít si jinýho, co mě zbouchne a půjdem do jinýho bytu, co táta místo tamtoho, co prodal koupí, že to je jasný , že pár měsíců někde pracovat na obnovení nároku na mateřskou zvládnu, evidentně i bez odborníků nějakých...
Ale on stále psal něco s odborníky a tahal do toho víc jak 10 let starý věci a nějaký argumenty a rady, místo aby mi zaslal peníze z prodeje bytu, resp. převedl na mě ten účet.
A já si mohla vypsat ruce po nocích u mailu, a mailů, který jsem nechápavě vždy, když jsem ještě do toho nájemního bytu, ze kterýho zmizel bývalý snubenec, se večer vrátila a čekly mě jen maily místo peněz.
A pak až po mym stěhování, kde se objevila, až po jedný její hlášce: ,,A měla ty jsi snad nějakej dekret?" vyšlo najevo, že mě připravil o dědictví bytu po babičce a dědovi z máminy strany, tedy možnost si si doplatit a mít v klidu mimino a ještě místo peněz ne jinej byt posílal maily, kde mě posílal za nějakými odborníky,, kvůli němu a možná taky paní, co ani neznám, jen jsem ji párkrát zahlídla.
Tak jsem jí jen odpověděla: ,,Dekret měla máma a my tátovi chtěli byt doplatit. A myslíte, že já tu chic bejt sama?" ... to z tý matračky na zemi z holbytu, když v tom bytě, co táta prodal, byla polovina mámyna nábytku, co kupovala ona a její rodiče a co se jen nevešel do toho jejího druhýho bytu a bylo tam pro mě kompletní vybavení - její knihovny, skříně, prádelnáky, část linky!
ALE MÁMA SI MYSLÍ, ŽE SI TÁTA PENÍZE CHTĚL NECHAT PRO SEBE, ŽE ASI KECAL PŘÍTELKYNI, ŽE DÁ PENÍZE SÉGŘE, KTERÁ ALE MÁ S MANŽELEM NA PŮL BARÁK A DĚTI NECHTĚJ, A PŘITOM SÉGŘE NIC NEDÁ A ANI TÝ PŘÍTELKYNI A NECHÁ SI TO.
A že bude lhát, že někomu dal peníze, jako prej kdysi lhal, že nějaký peníze dával po rozvodu mně nebo jí, přitom nám nedal nic, ALE TO JSOU ZAS JEJÍ KLASICKÝ ŘEČI.
Každopádně je V TÝ CELÝ VĚCI TEN FAKTOR, ŽE KDYBYCH NA SCHŮZKU O TOM BYTĚ ŠLA TAKY, JAK JSEM CHTĚLA, ALE BÝVALÝ SNOUBENEC MI ŘEKL, ŽE SI DÁ S TÁTOU SCHŮZKU ON, COŽ PODLE MĚ VYMYSLEL PŮVODNĚ TÁTA, ŽE JÁ BYCH TO VČAS ODHALILA, BYT BYCH SI POSTĚ DOPLATILA NEBO BYCH ALESPOŇ VĚDĚLA VČAS, JAK TO S BYTEM BYLO!!
A že by to, že nemám bydlení, natož pak bydlení na to, abych si konečně mohla pořídit mimino, MĚL JEŠTĚ NA TRIKU BÝVALÝ SNOUBENEC, CO ALE MI NA BYT 200 TIS. NABÍZEL, ALE OBSTARALY BYCHOM SI TO S MÁMOU KDYŽTAK PRO TÁTU I BEZ NĚJ!! Ale takhle on je ten, co nechal tátu ze mě udělat místo zajištěný nevěsty a ženy s věnem a bytem po předcích mámy, bezdomovkyni (, který lze leda tak zase z finančních důvodů rozmluvit, aby si pořizovala dítě, jako kdysi za mých studií nebo dokonce leda poslat z finančních důvodů a absence bydlení a dostatku prostředků na interrupci), místo veselý ženy a pak bezstarostný klidný bydlící a vyživený maminky.
Takže jsem přišla nejen o snoubence a bydlení, ale tím s tím bytem a tím kolem toho i o rodinu. Tedy a mámou se bavím a můžem na tátu do smrti nadávat, ale zas máme blbej vztah, že máma se bojí, že bych pak s miminem chtěla byt její, co si doplatila sama, protože je NAD SLUNCE JASNÝ, ŽE JÁ ANI TY BEZDĚTNÝ MUŽI, CO BYCH O NĚ MOHLA MÍT ZÁJEM, TEDY MUŽI JEN KOLEM 30 let, ty UŽ 4 miliony na byt už mít nikdy v následujících letech nebudeme, abych mohla to dítě v klidu mít a jistý bydlení a ochotu si ho tedy pořídit, ale já se táty zastávám, že jsem ho měla dřív ráda, ale se sestrou je to po tom na tý večeři jiná věc, mohla prodeji bytu včas zabránit, kdyby se ke mně a mámě přidala, táta by si to nedovolil byt prodat a nenechat nás,mě a mámu, byt pro mě do toho milionu tátovi doplatit.