• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    já si dovolím vyzvednout ze dna tyto přehlížené perličky, byla by škoda, kdyby zapadly v těch tisíckrát omílanejch teoriích o bytech a mimískách: REBORNA:

    "Jednou bylo takový vedro a já zase celej tejden v PMS naštvaná z práce, že když hrozilo, že mi novou pumpičkou zničí vetil od kola skoro novýho (, co jsem si tehdy koupilá JÁ, ZA DOCELA DOST SVÝCH PENĚZ, JEŠTĚ TEDY S MALOU POMOCÍ ASI 2000 kč od mýho ještě tehdy tatínka, se kterým jsme se ještě tehdy měli rádi, to jest před prodejem bytu, )..

    TAK TIM, ŽE BÝVALÝ SNOUBENEC MI OPRAVDU NEKUPOVAL VŮBEC ALE VŮBEC NIC A VŠE JSEM SI PLATILA SAMA ZE SVÝHO POLOVIČNÍHO PLATU, NEŽ MĚL ON, ráda jen za to, že můžu v klidu a pořádku, tedy bez matky, s ním bydlet, TAK MYŠLENKA MU ŘÍCT, KDYŽ TO ZNIČÍŠ, TAK TO KOLO NOVÝ ZAPLATÍŠ, TEDY TO BY ŠLO JEN U PŘEDNÍHO, U ZADNÍHO KOLA, U KTERÝHO BY ZNIČIL VENTIL, SE BUDU MUSET ZEPTAT NĚJAKÝHO BIKE SPECIALISTY JAK BY SE TO POŘEŠILO A KOLIK BY TO STÁLO...

    ...no tak místo toho to v tom vedru a PMS skončilo mou úvahou, kolik bude stál kolo celý nový, když to ten leptosomní lepmplouš zničí nebo přehustí, protože mě nenechal nejdřív pochopit a převést si ciferník s bary atp.

    TAK TO SKONČILO PŘETAHOVÁNÍM A HYSTERÁKEM A ŽE MĚ PRAŠTIL PAK TŘIKRÁT PĚSTÍ VŠÍ SILOU DO SPÁNKOVÝ KOSTI PŘESNĚ TAM, KDE SE SRŮSTAJ TY TŘI KŮSTKY...

    Pak mi tam něco cvakalo a bolelo mě ucho, spadla jsem na zem a brečela a on mě vyděšeně objímal a taky plakal....

    Pak jsme jeli na to kolo a koupat se a já celou cestu zpět žbrblala, že mi mohl prorazit lebku, tak mě pusinkoval.

    To bylo za 4 roky poprvé a naposled co mě praštil...

    Jedna z nejromantičtějších scén, co se nezapomíná... jAK JSEM TAM LEŽELA V ŠATECH V KOUTKU A PLAKALA A ON MĚ OBJÍMAL A PLAKAL A PUSINKOVAL A UTĚŠOVAL...


    A musim uznat, že tehdy, jak bylo to vedro a já už chtěla ven a chtěla si to nahustit sama v klidu, že jsem ho asi fakt vyprovokovala.

    Lebka je v pořádku, už spánek necvaká, nějak to srostlo.

    Ale prostě ZÁSADA ČÍSLO JEDNA, NIKDY NA SEBE NESAHAT.

    Protože já si začala a jednou, když já s nim jela všude kam chtěl on a on se mnou nechtěl jít pak na DIY karneval after zapařit, politiku vynechme, ale byl línej, tak jsem HO ŠVÍKLA PŘES ZÁDA RAMÍNKEM NA ROXY OVERAL, CO JSEM SI BRALA NA SEBE... tak PAK ŠEL...TAKŽE JÁ SI VLASTNĚ DVA ROKY PŘEDTÍM ZAČALA...

    ...a on mi to jen po dvou letech vrátil...

    A pak taky dělovku mezi oči, když jsem stávkovala a pak už při nepochopení hysterčila, že nebudu nafukovat nějakou plesnivou matračku, že je to nehygienický a ať to udělá, že už mam namazaný ruce Eucerinem vrstvu ochrannou, aby se mi z toho prachu a plísních zárodků v kufru mý dodávky, kde jsem spali neudělal exém a že chci jít spát, ať si to nafoukne sám, že brzo ráno v 5 vstávam na full ony, že mě ty darky nebavili a ať neotravuje...

    Tam bych zase řekla, že praštit mě bylo zcela neadekvátní a plakala jsem a rozmazala se mi řasenka, co mi měla vydržet do druhýho dne, abych se tam nemusela pak matlat znovu...

    Pak se někdo diví, že jsem se tam pak jindy chovala divně... vztahy jsou na prd, ale to je jedno, důležitý je srát na lidi a hledět si partnera a nic si nevyčítat...
    IANIS
    IANIS --- ---
    GRANTORINO: No spíš bych to viděl na něco jako Svíce dohořívají od Sándora Maraie. Reborna potká po 40 letech bývalého snoubence a během společné večeře Reborna odvypráví, co se vlastně od jejich mládí stalo - dospívání, klasika, společný vztah, mimísek čekající v limbu, byt, otec, PMS, rozchod, kondylomata, ketamin a znásilnění - včetně odpovídajícího interpretačního balastu který tu denodenně čteme - a během celého večera snoubenec mlčí. Ke konci knihy se Reborna snoubence zeptá na dvě otázky:

    ale místo Máraiova "Věděla Kristina, žes mě chtěl tehdy to ráno na honu zabít?" bych navrhoval něco jako "Věděl jsi, že když mě opustíš, stane se ze mě skoro hlady utýraná modelka ?"

    V knize od Máraie stejně jako zde by respondent měl mlčet ...

    A poslední otázku bych ponechal, aby to mělo filosofický přesah - "A co nám po tom všem zůstane v srdci?".

    Cena akademie / Tony / Pulitzer či aspoň nobelovka zaručena.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Videla bych to na rozhlasovou hru. Ted jsou hodne v mode takovy ujety distopie. Dalo by se to dobre roubovat na xenofobni homofobni nalady ve spolecnosti, tema biologickych tikajicich hodin. Takovy absurdni drama. Samozrejme monolog, stacil by teda jeden zensky hlas.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Cau lidi. Tak jak to jde?

    JE TO JASNÝ JAK FACKA, JAKMILE SI BYTY KOUPĚJ PŘISTĚHOVALCI, TAK V NICH NEBUDOU MOCT MÍT ČESKÝ ŽENY DĚTI, TO JE JEDNODUCHÁ ROVNICE...

    + HLAVNĚ AŤ UŽ TU TAKY NIKDO ŽÁDNÝ BYTY NIKDE PROBOHA NESTAVÍ, A NIKDE NIC NESTAVÍ.

    aha..tak ja zase jdu
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Wow
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    REBORNA: *A pokud jsou byty pod 12 tis., maj je asi přistěhovalci, tedy těch několik málo, co tu ještě nemaj svuj byt.

    Ale zda maj český kluci bezďáci nebo český bývalý snoubenky a ještě vloni skoro-snažilky, co k jídlu, to asi nikdo neřeší a příspěvek na to není dokud maj byť jen korunu úspor na budoucí miminko jako mám já, pak nemaj na nic na jídlo a tu hmotnou nouzi nárok přeci.

    Takže kdo makal léta jako já a šetřil, ale komu o pár dní třeba po rozchodu nebo rozvodu nevznikl (nebo zanikl nebo nevznikl opětovně nárok na podporu) nebo snad dokonce přetím nemakal vůbec, ale nějaký úspory má, ten dostane jen polovinu asi peněz na nájem, ale na jídlo vůbec nic.


    JEN MÁM STRACH Z TOHO OKAMURY, AŽ TY SEXY ČESKÝ KLUKY BEZDOMOVCE NEBO MĚ ČESKOU ING., CO JEŠTĚ SE VLONI MĚLA VDÁVAT A CHTĚLA MIMINKO, ALE PAK SNOUBENEC ZMIZEL, AŽ NÁS ČESKÝ pak BEZĎÁKY fakt POŽENE ZA MĚSTO!

    A to pod ZÁMINKOU, ABYCHOM TU TĚM PŘISTĚHOVALCŮM, CO TU VLASTNĚJ TY BYTY, NEBO PAK TĚM RODINÁM PŘISTĚHOVALCŮ A JEJIM DĚTEM, NAŠIMI ČESKÝMI MLADÝMI BEZDOMOVECKÝMI TĚLY, NESMRDĚLI.

    Já mám ještě dojížďák slušnýho parfému a myslim, že bych nesmrděla, že bych skočila do Vltavy, i když jsou tam sinice a nemá se tam koupat. Jen nenlíčená už nevypadám tak dobře, že hezčí bych byla jako nalíčená bezdomovkyně a měla šanci, že budu moct ve městě, kde měla rodina mámy předtím byty, zůstat, třeba alespoň u toho hnusnýho obchoďáku, co jsem tu nechtěla a sepisovala se proti němu kdysi petice, na schodech mě nechaj sedět a nevyhodili by mě za město, kdybych smrděla a uprdla si omylem třeba. (jako je mi smutno, ale tomuhle se tragikomicky směju, co jsem teď napsala)...

    Tak nevím, jak mohlo někoho napadnout, že by se mně líbila jeho politika a že chtěl ty český kluky bez bytů, squattery nebo jiný potenciální spermoně plodný, jen proto, že tu nemaj byt a jsou bezdomovci, stěhovat za město, ZATÍMCO PRACOVITÝ PŘISTĚHOVALCE INTEGROVANÝ BY TU ASI NECHAL, ABY SI KUPOVALI BYTY.

    Ale co z toho, když s těmi já dítě nechci. A aby pracovali a měli TU BYTY NAOPAK NECHCI.

    A naopak díky za každýho romskýho nemakačenka, jak kdysi i prohlásila máma a něco na tom je, PROTOŽE TEN SI PAK NEVYDĚLÁ NA BYT A NEBUDE V NĚM TUDÍŽ ,,ZACLÁNĚT" ČECHŮM NEBO ČEŠKÁM, CO HO POTŘEBUJOU NA ZALOŽENÍ RODINY.

    To pracovití integrovaní cizinci, co si mohou koupit byt, abych už v něm nikdy nemohla mít tudíž dítě JÁ, TEDY POKUD BYCH SI BYT NECHTĚLA OD NICH PRONAJMOUT NEBO MÍT DÍTĚ S NIMI, COŽ NECHTĚLA, to ti JSOU TEN PROBLÉM.

    Daleko větší, než pobírači dávek nebo kdysi pár romských nemakačenků neintegrovaných.

    JE TO JASNÝ JAK FACKA, JAKMILE SI BYTY KOUPĚJ PŘISTĚHOVALCI, TAK V NICH NEBUDOU MOCT MÍT ČESKÝ ŽENY DĚTI, TO JE JEDNODUCHÁ ROVNICE...

    A nevim jako, proč SUB. to překroutila, že já snad svádím svoje problémy, že nemám dítě a byt jen na CIZINCE, TO NENÍ PRAVDA!!!
    Nwsvádím to na Rusku SUB., ani na jejího mimíse ani na Ukrajince nebo kohokoli jinýho, prostě ale přistěhovalci v tom figurují taky, ZA KAŽDÝHO SLOVÁKA, CO HOLKY NA SEZNAMKÁCH BLOKUJEM, to člověka trkne, jde o různý přistěhovalce, ani nevím, kterých je tu nejvíc.


    Jen jsem četla článek, že je jich tu už skoro čtvrtina!!

    A že 20 % bytů si kupují cizinci nebo přistěhovalci..

    No a každej byt dobrej.

    A každej potenciální partner s bytem dobrej.

    A čím víc CIZINCŮ NEBO PŘISTĚHOVALCŮ NEBO KORPORÁTNÍCH KOLEGŮ CIZÁCKÝCH, AŤ UŽ svk NEBO ŠP. nebo arabských nebo ruských nebo amerických nebo německých nebo JAKÝCHKOLI JINÝCH S BYTY, TÍM MÍŇ BYTŮ VLASTNĚNÝCH POTENCIÁLNÍMI PARTNERY = ČECHY....

    Při konstantním počtu bytů přeci čím víc cizinců nebo přistěhovalců, co maj BYT, TÍM MÍŇ POTENCIÁLNÍCH PARTNERŮ, ŽENICHŮ A OPLODŇOVAČŮ S BYTY, TO JE PROSTÁ MATEMATIKA!!

    To je jednoduchá rovnice.

    + HLAVNĚ AŤ UŽ TU TAKY NIKDO ŽÁDNÝ BYTY NIKDE PROBOHA NESTAVÍ, A NIKDE NIC NESTAVÍ.

    Takže máme rovnici o několika proměnných, jak mít byt a mimíse nebo partnera s bytem na mimíse, ale neni tak složitá.

    Jenže někdo si z toho vzal jen, že jsem rasistka.... jako kdybych snad byla a chodila tu někoho mlátit, ať se vystěhuje nebo prodá byt, že ho jako chci na mimino nebo radši pro nějakýho Čecha, aby měl byt a mohl mi udělat mimino, tak to fakt ne.

    Až to příjde, dám vědět.


    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Jo a jinak viz níže a viz dezinfo o nějakých tisících: na podpoře nejsem a pokud má člověk na účtě byť jen korunu, nebo prostě nějaký úspory, tak nemá nárok na hmotnou nouzi, na žádný peníze na jídlo, aby měl na jídlo!! jen na příspěvěk na bydlení a ten je jen pár tisíc....ale nájem 13-15 tis. za garsonku, 1+kk nebo malinký 2+kk.


    Ale příspěvek na bydlení je jen pár tisíc....Tak z toho se vyžije a zaplatí bydlení těžko. A NA JÍDLO PODLE MĚ ČLOVĚKU NADAJ NIC!
    Prostě taková odloučená snoubenka a předloni ještě na miminko se těšící skoro-nevěsta, dostane pak PO ZMIZENÍ SNOUBENCE na nájem, tedy z nájmu asi polovinu, příspěvek na bydlení, ALE NA JÍDLO NIC, PROSTĚ DIETA, POKUD NEMÁ NAŠETŘENO, TAK JÍST VZDUCH, VZUCHOVÁ DIETA....

    Existuje jen hmotná nouze, ale tu daj člověku, co nemá ani korunu a pak existuje malej příspěvek na bydlení, část nájmu, ale na jídlo asi nic nedávaj.

    O sociálce nic nevím, to se týká lidí s dětmi.

    ALE Z MÝCH NĚKOLIKA LET PO ROZVODU NAŠICH, KDY MÁMA MĚLA PLATIT VÝŽIVNÝ NA SÉGRU A TÁTA ZASE NA MĚ, ALE MÁMA MĚLA NIŽŠÍ PLAT, ALE SÉGRA ZASE BYLA STARŠÍ A TAK NA NI OD MÁMY, PRO TÁTU, PANA ING., CO BYDLEL V MÁMY DRUHYM BYTĚ, VYŠLY NA SÉGRU, ŽE BYLA STARŠÍ, OD MÁMY TÁTOVI VYŠŠÍ ALIMENTY...TAKŽE VÝSLEDKEM NA MĚ NAKONEC NĚCO BRALA, od táty těch 700 kč měsíčně, CO JSEM POUŽILA hlavně NA SVOJE JÍDLO, ŽE JSEM SI OD 13 LET NAKUPOVALA, VAŘILA, PRALA A UKLÍZELA SAMA A MĚLA U MÁMY JEN BYDLENÍ...

    Ale že pak ze začátku mý VŠ, kdy už se to, že nám táta nedával žádný peníze, dalo snášet blbě, protože jí už měla docela na VŠ výdaje jako mladá slečna, co už si kupovala sem tam něco na sebe a skripta, i když jsem se snažila vyžít ze 60 kč na den a byla ráda, že mám dobrej oběd v menze a ŽE SI MŮŽU TŘEBA NĚKDE NA PÁRTY I DOVOLIT KOUPIT Z BRIGÁDKY HOSTESKY DŽUS NEBO PAK NATOČIT NA ZÁCHODĚ VODU, jen mě mrzelo, že jsem si nemohla dovolit ani čosopis nebo třeba nový pantofle nebo jasem musela nosit něco ze sekáče, zatímco táta a ségra se měli naproti v druhym mámy bytě dobře, že on měl pak už dvakrát vyšší plat....

    A Z TÝ DOBY VIM, ŽE MNĚ A MÁMĚ JEDEN ROK DOROVNÁVALI, TO JAKO ŽE STÁT, TEDY SOCIÁLKA, V TOM MYM PRVNIM NEBO DRUHYM ROCE NA VEJŠCE,

    DOROVNÁVALI MÁMĚ ŽIVOTNÍ MINIMUM!!

    A že to bylo pár stovek a že část z toho jsem si nechala JÁ, ABYCH MĚLA CO SI NAKOUPIT A UVAŘIT K VEČEŘI, ALE STEJNĚ MĚ MRZELO VIDĚT, JAK SI JINÝ STUDENTI TŘEBA CHODILI NA PIVO A ŽE JIM I RODIČE NEJEN DALI 60 KČ DENNĚ NA JÍDLO I VÍC, ŽE VŮBEC NEŠETŘILI, ALE ŽE TŘEBA I DOSTALI OD RODIČŮ KAPESNÝ NAVÍC, ABY SI MOHLI KOUPIT NĚJAKÝ VĚCI, TŘEBA I ZBYTEČNÝ...

    Ale že nemuseli šetřit každou korunu a přepočítávat na nákupu za první roky studií , přepočítávat desetníky a šetřit jako důchodce, jako tehdy já, mladá studentka a někdy i nemít na jídlo.

    TAKŽE POJEM DOROVNÁNÍ ŽIVOTNÍHO MINIMA, PROTOŽE JE MI DIVNÝ, ŽE BY JAKO NÁM TO DALI, KDYŽ VIM, ŽE MÁMA NĚJAKÝ ÚSPORY URČITĚ MĚLA.

    Tak i přesto nám to dali....

    Je to ale divným, protože podle mě je nárok jen asi na 6 tis. ze 13 tis. NÁJMU, POKUD MÁ NĚJAKÝ ÚSPORY, ALE ŽE ABY MĚL TAK NĚCO NA JÍDLO MU NEDAJ ASI NIC.

    Je možný, že to máma měla ty dva roky jen proto, že to bylo jako na mě, jako že měla dítě, na mě jako na nezaopatřenou studentku, abych jim nepošla hlady, NO 55 KG JSEM MĚLA TEHDY, SKORO SUPERMODELKA UTÝRANÁ HLADY!

    Takže zjistim, teď mám 62 kg, pokud by to padlo pod 58, zkusim zajít ještě se preventivně ukázat na sociálku a zeptat se, ZDA MI PRO MĚ NESEHNALI TŘEBA LEVNĚJŠÍ NÁJEM, ALE POD 8 TIS., TEDY POD 12 TIS. KOMPLET ASI BYTY NEJSOU...

    REBORNA
    REBORNA --- ---
    REBORNA: *SVM neboli SJM ne SVJ, ale to taky...

    REBORNA
    REBORNA --- ---
    _BENNY:

    A nemá cenu se dohadovat o tom bytě a zkreslovat to.

    TAM JE PŘECI JASNÝ, O CO ŠLO.... PROČ JSEM ŘEŠILA TEN BYT s tátou.

    K tomu SUB. psala, že muj vztah s muži je leda byznys, no těžko, když jeden ani neměl práci a druhej bydlel s rodiči a nic mi nekupoval...a bývalej snoubenec se mi prostě líbil a co dělal za práci a že byl na naše poměry boháč, že měl vlastní byt, jsem netušila, prostě jsem ho sbalila, že se mi strašně líbil a měli jsme podobný zájmy a pak jsem se zamilovala, že se ukázal pak jako moc fajn člověk, se kterým jsme si rozuměli a měli se rádi.

    Nešlo o byznys, jen o to mít pak bydlení jako těhotná nebo pak jistý bydlení nejen pro mě, ale i pro dítě!!

    Tak TAM JE PŘECI JASNÝ, O CO ŠLO.... PROČ JSEM ŘEŠILA TEN BYT s tátou. No proto, že už mě jednou chtěl bývalý snoubenec v naší pauze,co byla po necelých 3 letech, vystěhovat....to jo.


    Ale i když jsme to urovnali, já si pak vzpomněla v tom nájmu za 18 tis., kam zmizel, ale co pak po usmíření nám platil z nájmu tý jeho garsonky on, vše se zlepšilo a vypadalo to fakt už jako láska na věčný časy, ale já zatím řešila s tátou ten muj byt, tak jsem si vzpomněla na jeho větu, když jsme byli ještě jako hrdličky a já se ptala jednou po návratu z práce a vaření, zda pak budu mít kousek tý jeho garsonky, že si kdyžtak po svatbě nebo rozvodu zabírám linku, že ta je na tom bytěčku, tý garsonce, snad nejhezčí....

    A on se pousmál: ,,No to ne, garsonku bych nabyl před svatbou." No jen takový naše pošťuchování zamilovaný. Nemyslel to zle.

    Ale když jsem se pak rok poté po našem usmíření a než řekl, že s mě vezme, ale byl nevyšší čas na mimino a já byla zas v oboru a rýsovala se pak na další léta slušná mateřská, TAK KDYŽ UŽ SE TO BLÍŽILO, ŽE SE JAKO NECHÁM JÍM ZBOUCHNOUT, tak se mi ta věta rozležela v hlavě.

    Takže to ,,tajemství, na který se nějaká pani typu mimibazar ptala V NĚJAKÝ DSIKUSI, TO TAJEMSTVÍ, ŽE PO ROZVODU SI MŮŽE LEDA TAK SBALIT SOBĚ A 8 LETÝMU SYNOVI KUFRY, a vystěhovat se a že jí ani dítěti nemusí manžel, na nějž je psanej byt, zařídit náhradní bydlení a že dostane leda tak 3 500 kč měsíčně alimenty na to dítě, ale z bytu nic....

    To ,,tajemství", co se ta pani dozvěděla s křížkem po funuse, když už měla 8 letý dítě a jiná už kojence, ŽE BYT JEJÍHO MANŽELA A ŽE TO, ŽE JE MANŽELKA NEHRAJE STEJNĚ ROLI že se může s mimísem po rozvodu leda tak pakovat, pokud by ji alespoň mlátil, tak by měla štígro, že v tomto lepším případě by měla šance na azylák...

    Ale že je prostě z ní a dítěte bezdomovec.... Ale je to třeba pro tu pani lepší, že alespoň to dítě měla, a to dítě NA JEJÍ TUPOSTI, ŽE SE NA TO, ZDA MÁ NA DÍTĚ BYDLENÍ, PTALA AŽ KDYŽ TOMU DÍTĚTI BYLO 8 LET A AŽ PŘED ROZVODEM A ŽE NEMÁ, DOZVĚDĚLA AŽ PAK, TAK TO DÍTĚ NA TÝ JEJÍ TUPOSTI, ŽE SI ANI NEZJISTILA, ŽE SE NECHALA ZBOUCHNOUT V BYTĚ, CO JE PSANEJ NA MANŽELA, TAKŽE NENÍ MANŽELKA A MATKY, ALE PRAKTICKY SPÍŠ HOUMLESAČKA NA POKRAJI ABSOLUTNÍ CHUDOBY A TEN JEJÍ SYN TAKY A ŽE NEBUDE MÍT z těch 3 500 kč měsíčně, co po rozvodu ta paní dostane, až se synem z bytu manžela odstěhuje, ASI ANI NA UČEBNICI... natož 15 tis. měsíčně na nějaký bydlení nebo jídlo...

    Tak to ,,tajemství, co si ta pani zjistila až v 8 letech dítěte, kdy už bylo na potrat fakt pozdě a na baby box nebo dání k adopci taky...TO TAJEMSTVÍ, ŽE MANŽELSTVÍM NEZíSKÁM PRO SEBE ANI MIMINO NIC, NATOŽ PAK ČÁST BYTU, MI PROZRADIL BÝVALÝ SNOUBENEC JEŠTĚ V DOBĚ, KDY JSEM S NÍM JEŠTĚ ANI DÍTĚ NECHTĚLA A O SVATBĚ JSME JEŠTĚ ANI NEMLUVILI A CHODILI JSME SPOLU TEPRVE 2,5 ROKU A BYDLELI TEPRVE 2 ROKY....

    Ale on to věděl dobře, přímo TU VĚTU: ,,Byt BYCH NABYL PŘED SVATBOU, I VĚDĚL PŘESNĚ TU FORMULACI, TO JE ZAJÍMAVÝ.

    Takže ať už ta která slečna nebo paní nemá dítě v mym věku z jakýchkoli důvodů, my neměli ještě dítě a já teď nemám dítě i kvůli tomu, že jsem řešila nejdřív byt s tátou a pak sice věděla o svatbě, ale to mě moc neuklidnilo, sice to působilo líp, než mít dítě na hromádce, ALE NEVÍM, ZDA BY TO NA MAJETKOVÝCH POMĚREDH MÝCH A PAK DÍTĚTE NĚCO ŘEŠILO, NĚJAKÝ BYDLENÍ PRO NÁS. To jsem se pak dočetla, že leda že by zemřel, že by mi jeho otec musel část bytu na mimino ponechat, pidi-garsonka by se dělila na třetiny, číst jeho sestra, část jeho otec a já bych jako vdova měla pak nárok na to, aby MĚ S MIMINEM NECHALI BYDLET ALESPOŇ V MALÝ GARÁŽI, CO BY SE PO ROZDĚLENÍ BYTU KOUPILA!!

    Ale pokud by došlo k rozvodu a neumřel by, tak bych s miminem tu garáž nedostala na bydlení, nikdo by ho nenutil byt prodat a dělit, jen možná nějakej ZÁLUDNEJ PRÁVNÍK DOBREJ, CO BY HO ZBLBNUL A LHAL MU, ŽE MĚ A MIMINU MUSÍ ZAJISTIT PO NAŠEM VYSTĚHOVÁNÍ NÁHRADNÍ BYDLENÍ A JSOU ŠANCE, ŽE BY NA TO NĚJAKEJ CHLAP SKOČIL A FAKT HO SVÝ MANŽELCE A DÍTĚTI ZAJISTIL, AŽ BY JE PO ROZVODU Z JEHO BYTU VYSTĚHOVAL, ZAJISTIL JIM TO NÁHRADNÍ BYDLENÍ, TŘEBA NĚJAKOU KŮLNIČKU ZA PRAHOU, ALE TO NENI JISTÝ.



    ,,Byt BYCH NABYL PŘED SVATBOU, I VĚDĚL PŘESNĚ TU FORMULACI, TO JE ZAJÍMAVÝ. Takže já nebyla ten, kdo by řešil prachy nebo nějakej byznys, jak psala SUB.

    Já ho milovala. A pak jsem si ještě řešila taky to svoje, S TÁTOU, protože co říkal předtím bývalý snoubenec, když jsme spolu pár let bydleli a já začínala asi v mých 32 pomýšlet na miminko. Co říkal v těch jeho 39 letech: ,,No já TĚ ŽIVIT NEBUDU!" Tak to jsem si vzala taky k srdci.

    Takže já nebyla ten, kdo by řešil prachy nebo nějakej byznys, jak psala SUB.

    To on. Že má jako to svoje v těch jeho 40 jistý, ten byt a co vydělal a žádná ženská, ani pak nějaký mimino, co by jí udělal, mu na to nesáhne.

    Takže PRO EXISTENCI FORMULACE ,,BYT BYCH NABYL PŘED SVATBOU" (viz právní řád a problematika SVJ a ZÁNIK práva družek a manželek s dětmi na bydlení po rozvodu a jasnej výrok docela drsným hlasem: ,,No já TĚ ŽIVIT NEBUDU!" A tak jsme ŽÁDNÝ DÍTĚ NEMĚLI. A JÁ NEMÁM DÍTĚ.

    V KOLIKA JSEM JAKO MĚLA MÍT IDEÁLNĚ DÍTĚ A NĚJAKÝ OKNA, CO JSEM SI NA TO STANOVILA, BYCH V TOM NEHLEDALA.... já prostě chtěla dítě s ním, ale vloni až, s jistou mateřskou a ideálně i s tím mým bytem, ale na tom bych to nestavěla, měla bych s ním pak vloni dítě, i když byt už byl prodanej, jen kdyby zůstal, ale nedopadlo to.


    REBORNA
    REBORNA --- ---
    _BENNY:

    No to nevim, podle práce. A teď je to v mym životě už druhá krize, střed a konec jedný jsem schytala, když jsem vylezla z VŠ a hledala první HPP práci, pak s obtížemi našla, ale pak hledala fakt už obtížně a pak došlo ke snížení platů... pak se to zase zlepšilo a bylo to 2016-2018 lepší, ale zasáhla mi do toho rozchod tedy spíš charakterově, že já byla družka jeho a bydlela s ním léta, zasáhl do toho skoro-rozvod a fakt mi to úplně zničilo plány a odstavilo mě to na měsíce úplně z provozu...

    Každopádně teď je to krize druhá - koronavirová.

    Uvidim, ale vzhledem k tomu, že bych si na dítě měla pospíšit a kašlat na ostatní věci i pak na práci, to je težký o tom vůbec uvažovat.

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    REBORNA: zopakuji pani inzenyrce otazku:

    a kolik mas na ucte ted? a kolik tam budes mit za rok? a za pet let?
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    _BENNY:

    ,,NIKDY NEMUSELA NA NIC HRABNOUT"

    Ne nikdy. Ale do těch 42 asi... prostě během těhotenství a pak asi první 4 roky věku dítěte. Ale ten byt byl základ.

    Mně práce bavila, tedy skoro každá, ale v těhotenství ani pak se pracovat nedá, natož pak řešit půlku hypotéky na 2 miliony, nebo celou na 4 miliony, nebo bych to musela vědět dříve!

    A ne mít slíbenej byt a v klidu bydlet s bývalým a pak se v úplně nejvyšším nejzazším věku na mimino, tedy ve 34 nebo 35 dovědět, že mám řešit naopak z úspor, co sem si našetřila, naopak to probendit za drahej nájem nebo si dát hypotéku na 4 miliony!

    (Neřkuli, že práce, kde jsem na moc věcí nehrábla a jen kontrolovala, jak na to hrábnou ostatní, mě bavila ještě víc, ale taková se nenaskytne často a pak je práce, co se nedá dělat s dítětem první roky jeho života určitě - 9-18 h tam denně být a chodit za kojencem nebo malym dítětem domu až v 19 h, jak jsem to měla dřív ve dvou pracech za sebou!! Protože chudák dítě!)

    Ale tak to táta neříkal, jen chtěl milion, a na byt mi vůbec nic nepřispět, ale nechápal, že byt jsem si chtěla koupit já! Že to chtěl po jeho dceři a jen mi dal za příklad ségru, co má půlku baráku, ale ta nevylezla ze školy do krize, taky měla od firmy roky ubytování zdarma a proto zvládla část hypotéky, ale druhou jen nájemník, pak zase měla zahraniční velkej plat, když já tu byla v krizi bez práce nebo pak s malým platem a pak neměla práci vůbec, ale ne že bych nechtěla, ale prostě jsem ji nemohla najít.

    No ale pak nemohl srovnávat přeci NIC !!


    Tam už jsem byla se ségrou neporovnatelná, protože zatímco ona místo mateřství dál vydělávala a tak vznikla přeci její půlka baráku, že prostě v 35 místo mateřství po svatbě dál vydělávala a pak děti s manželem nechtěli a teď už ani nemůžou...

    TAK JÁ DÍTĚ NAOPAK V TĚCH 35, NEBO 36 UŽ CHTĚLA!!

    A pak se opravdu měla vdávat, ale nepramenilo by z toho jako nějaký bydlení pro mě nebo dítě tou svatbou bydlení nebo cokoli jistý žádný....

    Tak to měl táta nechat na mě! Ale on to ani nevěděl, ale že pidi-garsonka je bývalýho a ne moje, věděl dobře a měl se na to podívat z pohledu mýho, jako budoucí matky.

    Jak se asi po rozvodu mých rodičů, kdy jsem žila s mámou v chudobě, kokám já na představu TOTO, JAK PAK BY TŘEBA MANŽELSTVÍ KRACHLO, BYT BYL BÝVALÝHO SNOUBENCE, ŽE BY HO Z PRODEJE JEHO GARSONKY PAK PO MYM OTĚHOTNĚNÍ KOUPIL ON A BYL BY JEHO, TO JINÝ
    2+ KK čo.

    A jak já bych se pak kdyby to nevyšlo stavěla k tomu, že já i miminko nebo spíš dítě 5 letý třeba, se budeme muset stěhovat neznámo kam a dostanu jen 3500 kč na jeho obživu, ale na zajištění náhradního bydlení a moje jídlo nic.

    Tedy od programátora bychom dostali na zajištění bydlení a na jídlo JÁ A DÍTĚ NA VÝDAJE, CO JSOU ASI 15 TIS. NÁJEM A SPOTŘEBA A MINIMÁLNĚ 5 TIS. JÍSLO PRO MĚ A DÍTĚ, OD PROGRAMÁTORA, ASI NE JEN 3500 KČ NA VŠE ALIMENTY NA DÍTĚ, ALE ASI KDYŽ BY BYL BÝVALEJ STÁLE PROGRAMÁTOR, TAK BYCHOM DOSTALI S MIMINEM NEBO DÍTĚTEM TAK ASI 7 TIS. NA VŠECHNO, ALE KDYBY MĚL ZAS BÝVALEJ PLAT NIŽŠÍ, TAK TŘEBA NA BYDLENÍ A VÝŽIVU PRO NÁS OBA BY TY ALIMENTY BYLY ZASE JEN TĚCH ASI:

    3 500 KČ MĚSÍČNĚ.

    Tak se mi do toho táta neměl montovat za jakých podmínek chci dítě, byt byl dědicky z půlky sestry a půlky můj a ségře to bylo údajně jedno, zda z prodeje bytu nebo z bytu vůbec bude něco mít, šlo jen o potřeby táty,m pokud tedy nekecala, ALE BYT BYL MŮJ A JEJÍ, A MÁMA TAKY S JEHO PRODEJEM NESOUHLASILA.

    Tak je jasným, že táta prodal něco, co rozhodně NEMĚL A NEMĚL NA TO PRÁVO!

    Ovlivnil tím vše, do jistý míry i můj vztah, ten rozchod, ale i teď moje možnosti na dítě další, který prostě zavisí na tom, zda mě bude nějakej bezdětnej = v 90 % tedy nějakej mladší, chtít zbouchnout a takoví byty nebo plat jako bývalý snoubenec mít nemusí, opravdu často nemají

    Takže k vmanipulování jich do mýho zbouchnutí je byt dost zásadní věc.


    ...a maj často TEĎ I HORŠÍ MOŽNOSTI K PRÁCI NEBO NIŽŠÍ ÚSPORY NEŽ JÁ! I kdy u mě to jde teď dolů raketovou rychlostí za ten drahej nájem - mohla jsem mít byt a tohle je jako hypotéka, ale obráceně, v podstatě sponzoruju z úspor na moje mimino, co jsem měla 2018/2019 po svatbě mít, ale nemám, tím placením nájmu drahýho teď jí a mimina dcery majitelky domu, co už má dítě druhý a roky nepracuje... )

    Takže ten byt nebo bydlení je zásadní a ten stav v 35 letech...a já mohla ten byt mít! A dítě taky, úplně v klidu!


    A abych mohla od 37 do 42 let nepracovat a mít dítě, TAKY, PROTOŽE PAK UŽ JE TO OD 43 DO 50 NEJISTÝ, TA KARIÉRA ŽENY A KOR ŽENY PO DĚTECH!! A zdraví a práce vůbec.

    Rozhodně to není čas na hypotéku na 4 miliony!! Byt se neměl prodávat, měl sloužit radši mně na pořízení miminka, to je jasný a ty jen provokuješ.

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    REBORNA: a kolik mas na ucte ted? a kolik tam budes mit za rok? a za pet let?

    ANO, VSICHNI JSME SI UZ DAVNO VSIMLI ZE ZOUFALE POTREBUJES ZABEZPECIT TAK ABYS UZ NIKDY NEMUSELA NA NIC HRABNOUT A MOHLA SIS AKORAT NAROKOVAT DALSI A DALSI VECI A VYMLOUVAT SE NA DITE KTERE K TOMU TAK STRASNE MOC POTREBUJES. ALE BOHUZEL UZ TI UJEL VLAK PRINCEZNO, UZ TI NENI 19 ABY VSECHNY TY TVOJE MURY V HLAVE SLY OMLUVIT NEJAKOU MLADISTVOU ROZTOMILOSTI. A HLAVNE JE TO S TEBOU PORAD DOKOLA. CHOCHOLOUSEK?
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    _BENNY:

    No ale já na něm nevisela, platila jsem si vše sama a pak to zvládala i z podpory, že jsem skromná prostě a pak chtěla si doplatit svůj byt, pak jsem práci měla a před zmizením bývalýho snoubence jsem byla na znovu-rozvoji kariéry v oboru a měla možnosti na dobrý práce, jen táta a on mi v tom doplatit si byt do toho milionu,zabránili - on mým ubytováním, i když 200 tis. mi na záchranu bytu nabízel a táta prostě rozhodnutím o něčem, co bylo jeho jen opravdu z malý části, na co dal jen 350 tis., ten byt, ale dědicky i moje, po mrtvých rodičích mámy.

    Takže jsem de facto zatím zajistila tím prodejem bytu lepší stáří tátovi MOU BEZDĚTNOSTÍ a přilepšení k 15 tis. důchodu, kdy ale táta ještě pracuje, jen kratší dobu v týdnu a má levně bydlení a zatajil nám navíc nejdřív nějakej pozemek, o jehož čáset se soudil se společností, co ho znehodnotila, což ale mě a moje vaječníky nezajímalo a moc dobře věděl, že mně by ten pozemek byl k ničemu, když sice jsem po AŠ, ale léta neřídím, zatajil pozemek, co zdědil po jeho tátovi a mohl ho včas prodat a řešit hlavně ten pražskej byt, co jsem si chtěla doplatit, ale co prodal!, a ještě má pak táta dědit z části družstevní byteček,garsonku, co ale na dítě moje a rodinu není dost velká, po tátově mamince, takže zajistila JEMU LEPŠÍ STÁŘÍ MOU BEZDĚTNOSTÍ, STEJNĚ JAKO SESTRA, co souhlasila a tátou, aby se byt prodal a mně a mámě na večeři řekla, že chce aby tatínek měl peníze...ale pak se provalilo, že on nemyslel větou mně do telefonu (, kdy jsme řešili, kolik chce ode mě na ten byt a on že celej ten milion, že nám to prodá za milion, což je ale cena bytu, co to měl kdysi díky mámě a dal na to jen 350 tis. a pak co jako ty peníze od nájemníka, co tam byl místo mě dva roky?? ): ,,vařila jsi mi snad?" mně, že mu jako ségra v tom jednom mámy bytě vařila, zatímco já uklízela v mámině druhym bytě mámě a poslouchala tam občas její nadávání na tátu a pak ať už jdu do toho bytu, když on už tam nebydlel, než se ty byty díky mámě a bytům jejích předků a jejímu dekretu na její původní Italy na dva rozdělenej byt na byty dva na periferii, co se pak jen díky ní jen za milion každej kupovaly, ona svůj a táta ten druhej její a on nám nebo sobě na ten druhej dal 350 tis. z milionu a byt mi slíbil a to i když ho pronajal před pár lety.

    VYŠLO TOTIŽ PAK NAJEVO, TEDY PROVALILO SE HLÁŠKOU BABIČKY DO TELEFONÁTU O TOM, AŤ TÁTOVI DOMLUVÍ, ŽE NECHÁPU, CO JAKO DĚLÁ A S BYTEM VYMÝŠLÍ A JEJÍ HLÁŠKA BYLA, ŽE ON MÁ UŽ PŘEDCI JINOU RODINU A JÁ KONTROVALA, CO JE TO JAKO ZA BLBOST, ŽE JEHO PŘÍTELKYNĚ JE UŽ DÁVNO NEPLODNÁ A MÁ SVOJE DĚTI, CO UŽ DĚTI MAJ PŘECI, ALE S TÁTOU ŽÁDNÝ....

    Tak pak se provalilo, že táta větou: ,,A vařila jsi mi snad?" , nemyslel to, že já jsem mu nevařila, že to ségra, kdy já věcně kontrovala, že on moc dobře ví, že když mámě ani mě nedával žádný peníze během mých studií ani stanovený výživný, jen pár let před tím těch ubohých stanovených 700 kč měsíčně, co nikdo nepřestanovil, když už ségra se odstěhovala a měl by tak přestanovit a určit na mě během mý VŠ výživný....

    ...Ale táta mi nejdřív slíbil ten byt, tak jsem mlčela, TAK PAK PROSTĚ SE PROVALILO, NEBO MI TO DOŠLO, ŽE TÁTA NEMYSLEL TÍM VAŘENÍM MĚ A NEBO SÉGRU, ŽE BY JAKO POROVNÁVAL, ZDA MU VAŘILA SÉGRA NBO JÁ, POROVNÁVAL NÁŠ NÁROK NA TEN MUJ A JEJÍ BYT, TO JEST DRUHEJ MÁMY BYT, CO ON PŘEDTÍM BEZ NAŠEHO SOUHLASU PRODAL...

    ....Ale v šoku jsem zjistila, že chtěl z prodeje druhýho mámina bytu, místo aby mě ho nechal doplatit, abych mohla mít mimino, ŽE Z PENĚZ Z PRODEJE DRUHÝHO MÁMINA BYTU, CO VZNIKL ROZDĚLENÍM MÁMINA BYTU, chtěl dát část peněz jeho přítelkyni!!

    I když předtím mě tvrdil, že kdyby byt prodal, že veškerý zisk rozdělí mezi mě a sestru, ale já věděla, že ségra je vdaná, má půlku baráku a děti nechce a že tvrdila, že z prodeje bytu nic nechce, že je jí to jedno, to fakt tvrdila mně a mámě na večeři... Tak jsem stále nechápala, proč když já si to nepřála, by byt prodával! A mám taky ne.

    To mi došlo až když se objevila při mym stěhování od bývalýho snoubence a mých marných milech, ať mi táta pošle podíl, ať se mohu stěhovat a chtěla jsem ještě bývalýho nahánět na Moravě, ale táta mě místo toho maily posílal za nějakým odborníkem, pokaždý jiným, to mělo vývoj, ale já nechápala proč, když bylo jasný, že jsem jen utrpěla šok ze znizení bývalýho snoubence, ALE UŽ BYLA V KLIDU A CHTĚLA ,,JEN" TĚCH 2,7 MILIONU, ABYCHOM ZACHRÁNILI A ZVRÁTILI PROCES, ŽE TÁTA PRODAL MUJ BYT, ALE ON MĚ MÍSTO TOHO A ZASLÁNÍ PENĚZ POSÍLAL ZA ODBORNÍKY A VYČERPOVAL ASI 400 MAILY, CO JSEM BEZMOCNĚ ODPOVÍDALA NA TO JEMU A PSALA TO I BÝVALÝMU SNOUBENCI, AŤ TÁTOVI VYSVĚTLÍ, ŽE JSEM MĚLA JEN PMS po ztrátě práce a jen nadávala o bytě a že i babička ví, že jsem jí jen šla říct, zda tedy plstí, že pohlídá morče, i když mi to táta v SMS zakázal, i když nevím proč a jen šla říct, že se budu vdávat, ale že na pidigarsonku bývalýho nebudu mít přeci ani tak nárok, tak tátovi domluví, že je přeci jasný, že nejlepší pro mě bude mít mimino v tom 2+kk mym, tak ať ho táta nechá mě a mámu a s pomocí bývalýho, doplatit přeci, když je to přeci stejně dědicky mámy byt, tedy až na ten tátův vklad.


    A těch mailů jsem napsala asi 400 !! Ale pořád mi od táty místo peněz chodily nějaký maily, kde mě zasílal za nějakými odborníky.

    Chvíli to vypadlo, že mě za odborníky posílal maily proto, aby mi pomohl v práci, ale JÁ KONTROVALA, ŽE PŘECI JE JASNÝ, ŽE NAJÍT SI NA PÁR MĚSÍCŮ PRÁCI, TŘEBAS I MIMO OBOR, ABY MI ZASE VZNIKL NÁROK NA MATEŘSKOU, AŽ MI TEDY KOUPÍ JINEJ BYT, JESTLI NA TO VŮBEC PENÍZE Z TAMTOHO A VŠECHNY MOJE ÚSPORY BUDOU STAČIT, že to je jasný, že pár měsíců pracovat a najít si jinýho, co mě zbouchne a půjdem do jinýho bytu, co táta místo tamtoho, co prodal koupí, že to je jasný , že pár měsíců někde pracovat na obnovení nároku na mateřskou zvládnu, evidentně i bez odborníků nějakých...

    Ale on stále psal něco s odborníky a tahal do toho víc jak 10 let starý věci a nějaký argumenty a rady, místo aby mi zaslal peníze z prodeje bytu, resp. převedl na mě ten účet.

    A já si mohla vypsat ruce po nocích u mailu, a mailů, který jsem nechápavě vždy, když jsem ještě do toho nájemního bytu, ze kterýho zmizel bývalý snubenec, se večer vrátila a čekly mě jen maily místo peněz.


    A pak až po mym stěhování, kde se objevila, až po jedný její hlášce: ,,A měla ty jsi snad nějakej dekret?" vyšlo najevo, že mě připravil o dědictví bytu po babičce a dědovi z máminy strany, tedy možnost si si doplatit a mít v klidu mimino a ještě místo peněz ne jinej byt posílal maily, kde mě posílal za nějakými odborníky,, kvůli němu a možná taky paní, co ani neznám, jen jsem ji párkrát zahlídla.

    Tak jsem jí jen odpověděla: ,,Dekret měla máma a my tátovi chtěli byt doplatit. A myslíte, že já tu chic bejt sama?" ... to z tý matračky na zemi z holbytu, když v tom bytě, co táta prodal, byla polovina mámyna nábytku, co kupovala ona a její rodiče a co se jen nevešel do toho jejího druhýho bytu a bylo tam pro mě kompletní vybavení - její knihovny, skříně, prádelnáky, část linky!


    ALE MÁMA SI MYSLÍ, ŽE SI TÁTA PENÍZE CHTĚL NECHAT PRO SEBE, ŽE ASI KECAL PŘÍTELKYNI, ŽE DÁ PENÍZE SÉGŘE, KTERÁ ALE MÁ S MANŽELEM NA PŮL BARÁK A DĚTI NECHTĚJ, A PŘITOM SÉGŘE NIC NEDÁ A ANI TÝ PŘÍTELKYNI A NECHÁ SI TO.

    A že bude lhát, že někomu dal peníze, jako prej kdysi lhal, že nějaký peníze dával po rozvodu mně nebo jí, přitom nám nedal nic, ALE TO JSOU ZAS JEJÍ KLASICKÝ ŘEČI.

    Každopádně je V TÝ CELÝ VĚCI TEN FAKTOR, ŽE KDYBYCH NA SCHŮZKU O TOM BYTĚ ŠLA TAKY, JAK JSEM CHTĚLA, ALE BÝVALÝ SNOUBENEC MI ŘEKL, ŽE SI DÁ S TÁTOU SCHŮZKU ON, COŽ PODLE MĚ VYMYSLEL PŮVODNĚ TÁTA, ŽE JÁ BYCH TO VČAS ODHALILA, BYT BYCH SI POSTĚ DOPLATILA NEBO BYCH ALESPOŇ VĚDĚLA VČAS, JAK TO S BYTEM BYLO!!

    A že by to, že nemám bydlení, natož pak bydlení na to, abych si konečně mohla pořídit mimino, MĚL JEŠTĚ NA TRIKU BÝVALÝ SNOUBENEC, CO ALE MI NA BYT 200 TIS. NABÍZEL, ALE OBSTARALY BYCHOM SI TO S MÁMOU KDYŽTAK PRO TÁTU I BEZ NĚJ!! Ale takhle on je ten, co nechal tátu ze mě udělat místo zajištěný nevěsty a ženy s věnem a bytem po předcích mámy, bezdomovkyni (, který lze leda tak zase z finančních důvodů rozmluvit, aby si pořizovala dítě, jako kdysi za mých studií nebo dokonce leda poslat z finančních důvodů a absence bydlení a dostatku prostředků na interrupci), místo veselý ženy a pak bezstarostný klidný bydlící a vyživený maminky.

    Takže jsem přišla nejen o snoubence a bydlení, ale tím s tím bytem a tím kolem toho i o rodinu. Tedy a mámou se bavím a můžem na tátu do smrti nadávat, ale zas máme blbej vztah, že máma se bojí, že bych pak s miminem chtěla byt její, co si doplatila sama, protože je NAD SLUNCE JASNÝ, ŽE JÁ ANI TY BEZDĚTNÝ MUŽI, CO BYCH O NĚ MOHLA MÍT ZÁJEM, TEDY MUŽI JEN KOLEM 30 let, ty UŽ 4 miliony na byt už mít nikdy v následujících letech nebudeme, abych mohla to dítě v klidu mít a jistý bydlení a ochotu si ho tedy pořídit, ale já se táty zastávám, že jsem ho měla dřív ráda, ale se sestrou je to po tom na tý večeři jiná věc, mohla prodeji bytu včas zabránit, kdyby se ke mně a mámě přidala, táta by si to nedovolil byt prodat a nenechat nás,mě a mámu, byt pro mě do toho milionu tátovi doplatit.


    _BENNY
    _BENNY --- ---
    REBORNA: jj, zivot je proste tezkej. to se clovek nejdriv narodi, pak zije, studuje, chodi do prace, na parties, pak ho z prace vyhodi, pak nemuze dlouho nic sehnat, pak se na nekoho povesi, ale ten utece, takze ma zase problemy sam se sebou, cas plyne, no a najednou je clovek z niceho nic v duchodu a ma kulovy. a muzou za to vsichni ostatni.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    _BENNY: No tak to ne já! JÁ tam to okno na dítě nejdřív neurčovala v mých 20 nebo spíš 23 letech, dejme tomu do mých 24/25 let, kdy je prý ideální věk na dítě biologicky, TO NE JÁ, to přítel, se kterým jsem byla skoro tři roky nebo pak už toho času bývalý přítel, co se se mnou k mé velké nevoli a smutku po třech letech rozešel, nebo pak ten, se kterým to byl jen takovej kratší flirt nebo pardon, flirt jsou techtle bez souložení, takže dejme tomu měsíční úlet před mým dalším vztahem, který jsem začla pak ke konci VŠ...

    Pak tedy nejen přítel nebo rodina, ale těm, co to s nikým neřeší, jako jsem byla já, to gynekologové přeci studentkám doporučí, aby dítě měli až dostudují a najdou si práci. Věta: ,,Chcete už dítě?" nebo ,,A máte peníze?" nebo pak v případech těhulek: ,,A máte peníze?" ,,A necháte si to?" - viz jak bylo v článku - to je to, co studentku nebo ženu do 30 obvykle v ordinaci čeká.... OKNO NA DÍTĚ NEURČUJE SAMA, I KDYŽ DE FACTO PAK JO.... kdo podepisuje interrupci je ona, jen ona.

    (Někomu do toho mluví rodina, ale to bych nechtěla, já jen tu doporučila, protože mi nějaká vloni nechápavě radila, že jsem měla mít dítě v 25, jako by to byla snad moje chyba nebo snad vina, že ho nemám, ale to já ještě dostudovávala V TĚCH 25, doporučila jsem, aby se rozhodly holky a ženy studentky nebo ženy ve finanční tísni samy, zcela samy a podle sebe, no a teprve po případný interrupci to sdělily rodině, aby je sledovala, aby se pak nedostaly v nestřeženym období poté do nějakých závažných psychických problémů, že je dobrý mít oporu, případně preventivně vyhledat psychologickou pomoc, než bude na psychologa pozdě a skončí to u psychiatra v daleko horší fázi a třeba ještě zkomplikovaný zenužitím drogy v opilosti od lidí, co ,,chtějí smutný slečně pomoct" a tak jí vecpou drogu, co jí leda dostane do blázince a pod., ale já psala V JINÝ SOUVISLOSTI, KDY NĚKDO PSAL MĚ DO POŠTY, ŽE BYL V BOHNICÍCH A NĚCO K TOMU, TAK JSEM SE TU I VYJÁDŘILA K DROGÁM NEGATIVNĚ, ale že si myslím, že to by asi bylo bezprostředně po užití tý látky a ne až dva měsíce nebo tři měsíce poté, ale mozek je složitej a nejde plošně říct, co na kom zanechá dopad...znám fakt slečnu, co měla po interrupci psychiku nalomenou, pak začla po interrupci fetovat, prošla si tehdy blbým obdobím a přesně dle pojednáních o tom syndromu prošla i drogami a nevhodnými vztahy, ale TEĎ UŽ MÁ VÍC DĚTÍ A JE ASI ŠŤASTNÁ A VŠE SNAD DOBŘE DOPADLO NAKONEC, jen ji už nevídám.)

    No a pak prostě jsem neměla ke konci VŠ jako moc na výběr nebo se ve výběru možná unáhlila a našla si partnera, co se pak NEukázal toho času ideální na pořízení dítěte v tý době s ním, ale mně to nevadilo, já ještě měla to období mezi VŠ a první HPP prací... a užili jsme si moc hezkýho a taky i spoustu legrace a dával na mě všude, i na akcích, kam mě doprovázel, pozor...

    Pak vztah na dálku sice s pracujícím, co měl bydlení, ale na dálku, tak to asi byla možná chyba a dost chyb i na jeho straně..a taky to dojíždění mi zasáhlo do jedný práce, někam jsem kvůli němu nenastoupila, že by to bylo dojíždění na JIH a k němu na pátek odpol až neděle na sever z Prahy, abych mámě vypadla z bytu a spala tam jen 4 dny v týdnu po práci a nepřekážela jí tam po VŠ už, kdy už zanikl ten teoretický nárok na kolej nebo kdo byl z Prahy a tak kolej nedostal, nárok na výživný nebo u mě ne výživný ani žádný peníze od nikoho z rodičů, ale alepsoň nárok na bydlení v chudobě u rodiče/rodičů, tedy u mámy...takže to ovlivnilo i jednu mou práci ten vztah na dálku, ale já nemůžu říct, že toho vztahu 2,5 letýho lituju, že mě jako jen zdržel, to zase ne...


    A to někdy, když je zrovna krize a člověk je členem ,,ztracené generace" vylezlé ze škol a VŠ v 25 letech v ekonomický krizi 2009-2013 , nebylo tak lehký si tehdy udržet práci v obou nebo pak najít další práci.

    Pak to bylo jiný. Pak bylo míst a práce přechodně už dost.

    Takže TO OKNO NA POŘÍZENÍ DÍTĚTE? : dejme tomu od mých 29 do 35 let ideál....jenže já byla ve 30 po rozchodu s tím mladším, 23-26 letým, se kterým jsem byla tři roky předtím.

    Takže DIVOKÁ KARTA NEBO MOŽNÁ ČERNÝ PETR, MÍT DÍTĚ S ING. HYSTERKOU, PADLA NA BÝVALÝHO SNOUBENCE PROSTĚ, JEN A POUZE NA NĚHO.

    Ale v době, kdy já si mohla do milionu doplatit byt, zpunktovala bych prostě další práci a tučnou mateřskou a mimís nebo spíš mimísa by se měla se mnou a bývalým snoubencem jistě čile k světu a jako prase v žitě a já se mohla pár let navíc v klidu válet maje byt, jak jsem chtěla, zcela v klidu pár let v domácnosti.

    Jen bohužel PLÁN NEPADL u OTCE NEBO PAK U BÝVALÝHO SNOUBENCE NA ÚRODNOU PŮDU, i když brát jsme se opravdu měli... a dítě opravdu chtěl...jenže ztáta práce, hystrák, nadávání o SMS o bytě a hlavně jeho otec a jeho rodiště... a že mu končil projekt.

    Ale je to sobec, to bezesporu, řešil víc sebe než mě a jak budu bydlet a jak teď jako bez bytu a bez něj mám mít to dítě, když vrát si mě měl on a prodejem bytu jsme se na něm ten týden stala bydlením a taky pořízením mimina v tom jedinym možnym věku závislá, což věděl, TAKŽE JE TO SOBEC, bezohlednej, KAŽDEJ JE! Každej. Jen někdo víc a někdo míň.

    Mužská verze ,,MY" je opravdu NE MOJE PŘÍTELKYNĚ A JÁ, ALE ,,já a můj penis".... V LEPŠÍM PŘÍPADĚ ,,JÁ A MOJE RODINA" a nemyslí se tou rodninou jeho přítelkyně nebo žena, ale myslí se tou jeho rodinou jeho rodič/rodiče (tchyně, popř. příbuzný a jejich děti) a ten kluk/muž a to je pro něj vždy víc, BUĎ ON A JEHO PENIS NEBO ON A JEHO RODINA, JINÝ ,,MY" ZNÁ MÁLOKTEREJ MUŽ.

    Ale když už je na světě to dítě, co je z části JEHO BIOLOGICKY, MŮŽE TO BÝT NĚKDY LEPŠÍ...PROTO LITUJU OBČAS, ŽE JSEM S NÍM UŽ NEBYLA TĚHOTNÁ!

    VIZ MIMÍSEK TO SPRAVÍ NEBO SPÍŠ U MĚ: MOHL ZABRÁNIT, ABY NEODEŠEL A NAOPAK BY HO TŘEBA NENECHALI ODEJÍT.

    A to třebas i v prospěch nás obou.

    Ale nemohu soudit, nemůžu vědět, zda je stále s přítelkyní, co si našel rok po mně, zda ho ona miluje jako já, zda s ním dítě chce, zda s ním zůstane a nevymění ho za pár let nebo zda už třeba dítě maj a vzali se - JÁ NEVÍM NIC. A asi je to tak pro mě lepší, než si někoho najdu určitě.


    RAFIGA
    RAFIGA --- ---
    Tvl na tohle auditko, aby si vzal člověk dovolenou. Vždycky jsem si přála děti,ale tohle na mě porencionalni partner vybalit na začátku, tak útěchou hned. Omg velký spatny. Hodně budeš někde.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REBORNA: A jak to zvládají ty holky, co měly děcka - i několik - ještě mladý a zvládly rozjet i kariéru? :o
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a jak velke casove okno sis tedy ponechala na otehotneni? do 30ti by to bylo prilis brzo, po 38 letech uz je to zase moc pozde. pokud spravne pocitam, v celem tvem zivote existovalo mene nez 8 let, kdy by to jakoze slo, pokud by zrovna nekdo byl. a navic to cele prislo z niceho nic jako rana z cisteho nebe. podobne jako kdyz clovek zije a zije a najednou zjisti ze mu nekdo jaksi zapomnel nasporit na stari, ktere taky nikdo necekal.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    _BENNY: Ne. Ján nic takovýho už nepotřebovala, žádnou strategii, protože bývalý snoubenec nebyl 23-26 letý demo, jako jeden z mých tří partnerů, se kterými jsem byla s každým 2,5 roku nebo 3 roky, před bývalým snoubencem.

    On byl 35+ letý slušný vychovaný milý věrný ochotný a přizpůsobivý nekuřák, sportovní typ, se slušnou prací a bytečkem, o který se předtím staral sám a mě bral jako pomoc a rovnocennou partnerku.

    Tím ale nechci říct, že každej, se kterým jsem do tý doby se skoro každým 3 roky chodila, že každej ten 23-26 letej, byl dement, na kterýho se musí řvát, protože byl blbej mladej omezenej dement, sobeckej, zahleděnej jen do sebe nebo pro změnu jinej do sebe a jeho rodiny a ne budování vtahu a zakládání rodiny se mnou a jinej zase zahleděnej víc do nějakých řekněme stupidit a jeho kámošů víc než do vztahu.

    To NETVRDÍM. To jsem nepsala. (ale v jednom případě si to myslím a jsem o tom DOKONCE PŘESVĚDČENA A KAŽDEJ, ÚPLNĚ KAŽDEJ VČETNĚ MÝCH ZNÁMÝCH NEBO RODINY, BY MI DAL ZA PRAVDU, že já nebyla ten, kdo byl ten problém hlavní, že spíš naopak...)

    A sama jsem psala, že je to jedno, že u bývalýho snoubence to byl muj hysterák po ztrátě práce, kdy on do mě nevhod ryl a nadávání o tátových SMS o zakázání hlídání morčete babičkou a bytě, TAKŽE NIC O TOM, ŽE bych plakala nebo křičela tehdy proto, že ON BY DĚLAL NĚCO ŠPATNĚ, jen do mě dloubnul v nevhodnou dobu a vyjádřil se k něčemu v mý práci a kolegyni, co mě pomluvila a dala vyhodit zrovna, když mě nadřízená zvala na služební cestu a mně už vše začlo jít levou zadní, dloubnul do mě nevhod s něčím a vyjádřil se k něčemu a navezl se do mě blbou poznámkou, u čeho ani nebyl s nemohl vědět, jak to po měsíční dovolený kolegyně a taky našem návratu z dovolený předtím a pak z festivalu a akce, kde hrál, kam jsem ho doprovázela, pak v tý práci vzniklo, že jsem něco potřebovala, když se po měsíci vrátila, ale ona se mi nechtěla věnovat, když jsem se jen chtěla o něčem ujistit.

    tAKŽE JSEM NEPSALA, že by něco dělal VE VZTAHU blbě....Leda to, že ode mě před svatbou, kvůli tomu a kvůli tomu, že chtěl blíž do jeho rodiště a k blíž jeho tátovi, odešel.

    A to ještě záhy po tom, co věděl, že se převedl byt, co jsem mohla si doplatit a na schůzce o tom byl s tátou on a že já pak po jeho zmizení NEMĚLA KAM JÍT, NATOŽ PAK OBRATEM KDE ZAKLÁDAT RODINU S NĚJAKÝM JEHO PŘÍPADNÝM MLADŠÍM NÁHRADNÍKEM, abych to včas v pořádku a zdraví mým a zdraví toho dítěte, ještě stihla.









    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam