_BENNY:
A nemá cenu se dohadovat o tom bytě a zkreslovat to.
TAM JE PŘECI JASNÝ, O CO ŠLO.... PROČ JSEM ŘEŠILA TEN BYT s tátou.
K tomu SUB. psala, že muj vztah s muži je leda byznys, no těžko, když jeden ani neměl práci a druhej bydlel s rodiči a nic mi nekupoval...a bývalej snoubenec se mi prostě líbil a co dělal za práci a že byl na naše poměry boháč, že měl vlastní byt, jsem netušila, prostě jsem ho sbalila, že se mi strašně líbil a měli jsme podobný zájmy a pak jsem se zamilovala, že se ukázal pak jako moc fajn člověk, se kterým jsme si rozuměli a měli se rádi.
Nešlo o byznys, jen o to mít pak bydlení jako těhotná nebo pak jistý bydlení nejen pro mě, ale i pro dítě!!
Tak TAM JE PŘECI JASNÝ, O CO ŠLO.... PROČ JSEM ŘEŠILA TEN BYT s tátou. No proto, že už mě jednou chtěl bývalý snoubenec v naší pauze,co byla po necelých 3 letech, vystěhovat....to jo.
Ale i když jsme to urovnali, já si pak vzpomněla v tom nájmu za 18 tis., kam zmizel, ale co pak po usmíření nám platil z nájmu tý jeho garsonky on, vše se zlepšilo a vypadalo to fakt už jako láska na věčný časy, ale já zatím řešila s tátou ten muj byt, tak jsem si vzpomněla na jeho větu, když jsme byli ještě jako hrdličky a já se ptala jednou po návratu z práce a vaření, zda pak budu mít kousek tý jeho garsonky, že si kdyžtak po svatbě nebo rozvodu zabírám linku, že ta je na tom bytěčku, tý garsonce, snad nejhezčí....
A on se pousmál: ,,No to ne, garsonku bych nabyl před svatbou." No jen takový naše pošťuchování zamilovaný. Nemyslel to zle.
Ale když jsem se pak rok poté po našem usmíření a než řekl, že s mě vezme, ale byl nevyšší čas na mimino a já byla zas v oboru a rýsovala se pak na další léta slušná mateřská, TAK KDYŽ UŽ SE TO BLÍŽILO, ŽE SE JAKO NECHÁM JÍM ZBOUCHNOUT, tak se mi ta věta rozležela v hlavě.
Takže to ,,tajemství, na který se nějaká pani typu mimibazar ptala V NĚJAKÝ DSIKUSI, TO TAJEMSTVÍ, ŽE PO ROZVODU SI MŮŽE LEDA TAK SBALIT SOBĚ A 8 LETÝMU SYNOVI KUFRY, a vystěhovat se a že jí ani dítěti nemusí manžel, na nějž je psanej byt, zařídit náhradní bydlení a že dostane leda tak 3 500 kč měsíčně alimenty na to dítě, ale z bytu nic....
To ,,tajemství", co se ta pani dozvěděla s křížkem po funuse, když už měla 8 letý dítě a jiná už kojence, ŽE BYT JEJÍHO MANŽELA A ŽE TO, ŽE JE MANŽELKA NEHRAJE STEJNĚ ROLI že se může s mimísem po rozvodu leda tak pakovat, pokud by ji alespoň mlátil, tak by měla štígro, že v tomto lepším případě by měla šance na azylák...
Ale že je prostě z ní a dítěte bezdomovec.... Ale je to třeba pro tu pani lepší, že alespoň to dítě měla, a to dítě NA JEJÍ TUPOSTI, ŽE SE NA TO, ZDA MÁ NA DÍTĚ BYDLENÍ, PTALA AŽ KDYŽ TOMU DÍTĚTI BYLO 8 LET A AŽ PŘED ROZVODEM A ŽE NEMÁ, DOZVĚDĚLA AŽ PAK, TAK TO DÍTĚ NA TÝ JEJÍ TUPOSTI, ŽE SI ANI NEZJISTILA, ŽE SE NECHALA ZBOUCHNOUT V BYTĚ, CO JE PSANEJ NA MANŽELA, TAKŽE NENÍ MANŽELKA A MATKY, ALE PRAKTICKY SPÍŠ HOUMLESAČKA NA POKRAJI ABSOLUTNÍ CHUDOBY A TEN JEJÍ SYN TAKY A ŽE NEBUDE MÍT z těch 3 500 kč měsíčně, co po rozvodu ta paní dostane, až se synem z bytu manžela odstěhuje, ASI ANI NA UČEBNICI... natož 15 tis. měsíčně na nějaký bydlení nebo jídlo...
Tak to ,,tajemství, co si ta pani zjistila až v 8 letech dítěte, kdy už bylo na potrat fakt pozdě a na baby box nebo dání k adopci taky...TO TAJEMSTVÍ, ŽE MANŽELSTVÍM NEZíSKÁM PRO SEBE ANI MIMINO NIC, NATOŽ PAK ČÁST BYTU, MI PROZRADIL BÝVALÝ SNOUBENEC JEŠTĚ V DOBĚ, KDY JSEM S NÍM JEŠTĚ ANI DÍTĚ NECHTĚLA A O SVATBĚ JSME JEŠTĚ ANI NEMLUVILI A CHODILI JSME SPOLU TEPRVE 2,5 ROKU A BYDLELI TEPRVE 2 ROKY....
Ale on to věděl dobře, přímo TU VĚTU: ,,Byt BYCH NABYL PŘED SVATBOU, I VĚDĚL PŘESNĚ TU FORMULACI, TO JE ZAJÍMAVÝ.
Takže ať už ta která slečna nebo paní nemá dítě v mym věku z jakýchkoli důvodů, my neměli ještě dítě a já teď nemám dítě i kvůli tomu, že jsem řešila nejdřív byt s tátou a pak sice věděla o svatbě, ale to mě moc neuklidnilo, sice to působilo líp, než mít dítě na hromádce, ALE NEVÍM, ZDA BY TO NA MAJETKOVÝCH POMĚREDH MÝCH A PAK DÍTĚTE NĚCO ŘEŠILO, NĚJAKÝ BYDLENÍ PRO NÁS. To jsem se pak dočetla, že leda že by zemřel, že by mi jeho otec musel část bytu na mimino ponechat, pidi-garsonka by se dělila na třetiny, číst jeho sestra, část jeho otec a já bych jako vdova měla pak nárok na to, aby MĚ S MIMINEM NECHALI BYDLET ALESPOŇ V MALÝ GARÁŽI, CO BY SE PO ROZDĚLENÍ BYTU KOUPILA!!
Ale pokud by došlo k rozvodu a neumřel by, tak bych s miminem tu garáž nedostala na bydlení, nikdo by ho nenutil byt prodat a dělit, jen možná nějakej ZÁLUDNEJ PRÁVNÍK DOBREJ, CO BY HO ZBLBNUL A LHAL MU, ŽE MĚ A MIMINU MUSÍ ZAJISTIT PO NAŠEM VYSTĚHOVÁNÍ NÁHRADNÍ BYDLENÍ A JSOU ŠANCE, ŽE BY NA TO NĚJAKEJ CHLAP SKOČIL A FAKT HO SVÝ MANŽELCE A DÍTĚTI ZAJISTIL, AŽ BY JE PO ROZVODU Z JEHO BYTU VYSTĚHOVAL, ZAJISTIL JIM TO NÁHRADNÍ BYDLENÍ, TŘEBA NĚJAKOU KŮLNIČKU ZA PRAHOU, ALE TO NENI JISTÝ.
,,Byt BYCH NABYL PŘED SVATBOU, I VĚDĚL PŘESNĚ TU FORMULACI, TO JE ZAJÍMAVÝ. Takže já nebyla ten, kdo by řešil prachy nebo nějakej byznys, jak psala SUB.
Já ho milovala. A pak jsem si ještě řešila taky to svoje, S TÁTOU, protože co říkal předtím bývalý snoubenec, když jsme spolu pár let bydleli a já začínala asi v mých 32 pomýšlet na miminko. Co říkal v těch jeho 39 letech: ,,No já TĚ ŽIVIT NEBUDU!" Tak to jsem si vzala taky k srdci.
Takže já nebyla ten, kdo by řešil prachy nebo nějakej byznys, jak psala SUB.
To on. Že má jako to svoje v těch jeho 40 jistý, ten byt a co vydělal a žádná ženská, ani pak nějaký mimino, co by jí udělal, mu na to nesáhne.
Takže PRO EXISTENCI FORMULACE ,,BYT BYCH NABYL PŘED SVATBOU" (viz právní řád a problematika SVJ a ZÁNIK práva družek a manželek s dětmi na bydlení po rozvodu a jasnej výrok docela drsným hlasem: ,,No já TĚ ŽIVIT NEBUDU!" A tak jsme ŽÁDNÝ DÍTĚ NEMĚLI. A JÁ NEMÁM DÍTĚ.
V KOLIKA JSEM JAKO MĚLA MÍT IDEÁLNĚ DÍTĚ A NĚJAKÝ OKNA, CO JSEM SI NA TO STANOVILA, BYCH V TOM NEHLEDALA.... já prostě chtěla dítě s ním, ale vloni až, s jistou mateřskou a ideálně i s tím mým bytem, ale na tom bych to nestavěla, měla bych s ním pak vloni dítě, i když byt už byl prodanej, jen kdyby zůstal, ale nedopadlo to.