_BENNY:
REBORNA:
A když se tak zamyslím, tak mě vlastně z žádný práce nikdy nevyhodili.
A ty párty, kde jsme byli, než mě kolegyně pomluvila, když se vrátila po měsíci z dovolený, samozřejmě že ne kvůli tomu, o tom ani nevěděla, to byl jen festival v Ově, kde bývalej hrál - Beats for love.
A pak jen hučel, že chce na festival do Nemecka, že jsem tam přeci chtěla... ale to nevadilo....
Kolegyně nám totiž drze přehodila dovolenou, co už jsem měla v kalendáři schválenou naší nadřízenou, tak jsme se s bývalým snoubencem přizpůsobili - jeli jsme na dovču ne o svátcích, ale už v červnu dřív a jen na týden, pak jsem se sice s kolegyní minula, že odjela ona, ale práci jsem zvládala těch 14 dní za obě, pak jsme jen jeli na ten Beats for love, kde hrál, to během těch svátků...
No a na to Německo?? To bylo jen od pátka odpol přesun 5 h, vše jsme měli sbaleno už ve čtvrtek večer a bývalej, co měl spoustu bonusový dovolený jakožto programátor, perfektně nakoupil jídlo (to co mi pak vy bytě, když zmizel, co z festivalu zbylo, jakoby zachránilo život, když jsem se bála vycházet, co se jako bude dít, zda příjde do bytu s majitelkou a bude mě stěhovat třeba), no nicméně po tom festivalu jsme měli volno jen v pondělí a pak vše 14 dní vyšlapovalo, už za týden se vrátila kolegyně z dovolený a já vše stíhala a zlepšila se...
Pak mi jen s něčím nepomohla, ale já to měla dobře...celkově to moc nechápu, udělala jsem pokrok a byla dál jen lepší...ale ona se kvůli něčemu naštvala, že jsem jen po chtěla něco, jen se ujistit a ona mě pomluvila a dala vyhodit...
Tak se to vyhrotilo doma, byla jsem jak vyměněná a do toho to PMS a nadávání o tátových SMs o bytě...a PROSTĚ PROTO snoubenec zmizel, proto JSEM SE NEVDALA. Je to hrozný.
Ale z žádný práce mě nevyhodili! :
Tu první v oboru jsem hledala dlouho, (stáž a brigádu pak nepočítam jako práci), ale pak jsem ji našla, tu práci v oboru, splňovala jsem vzdělání a požadavky, a taky podle všech personalistů a testů se na ni hodila, ale pak po služebce, kde jsme byli společně a co jsem udělala nějaký překlady pro zavedení tý firmy, se mnou tam jen měla problém naše účetní, ale jinak nic, byla jsem jakoby její nadřízená, ale ona tam byla dřív, ALE TO SE VYŘEŠILO, BYL TAM JINEJ PROBLÉM, potíže s dojížděním, docela daleko za Prahou to bylo a jako na potvoru na druhej konec Prahy, než jsem ještě bydlela po VŠ u mámy, chvíli to šlo, ale pak tam byl problém s busy nějakej...
Takže jsem si našla jinou, to šlo rychle, ale tam jsem skončila po zkušebce - hlavní problém podle mě byl, že podle požadavků personální agentury by jí museli zaplatit 3 MÝ PLATY PO NAVÝŠENÍ PLATU PO ZKUŠEBCE.
Mně dali dělat práci office manažerky, kterou vyhodili, že byla dlouho na mateřský a dost mi tím to učení během zkušebky pokazili, udělali tam mně a kolegyni chaos, prostě malá česká poradenská firma...
Dozvěděla jsem se jen, že jsem měla trochu potíž s němčinou, ale není pravda, na TU MOU PRÁCI TO BYLY JEN PŘEKLADY, CO JSEM UMĚLA LEVOU ZADNÍ TO SVOJE A s angličtinou jsem problém neměla, to jen na tu práci tý office manažerky, kterou vyhodili, byli potřeba složitější překlady, nějaký nabídky v němčině, ALE TO NEBYLA MOJE PRÁCE!!
Ta moje byla daleko lepší a oborová.
Ale dozvěděla jsem se, že prostě v krizi bylo hodně uchazečů a že si jen místo mě našli někoho na inzerát levnějšího a že pak nemuseli platit tý agentuře ty mý tři platy, pokud by si mě po zkušebce nechali = asi 80 tis. kč.
Pak na nějakou dobu skončila tak moje kariéra, tak jsem šla na brigádu za ty povolený 4 tis. měsíčně, pak jsem se jen mihla někde, kde mi dali jiný místo, než na který jsem se jim hlásila, že jinak bylo vše plný...JEN ZÁSKOK NA CHVÍLI ZA MATEŘSKOU.
No a pak jsem šla na zkrácenej úvazek do jedný firmy, taky tam byli inženýři, ale jinej obor, tam mě dotlačili k HPP, ale to jen, aby se rychle dotáhl projekt, ale pak skončil projekt pro ČR a na slovenský si tam dali pro změnu Slovenku, že šlo o něco, kde skutečně bylo lepší pro SVK trh, aby to byla Slovenka, že tam byly mimo jiné telefonáty.
No a pak jsem si našla práci malinko blíž oboru a tam jsem byla tři roky.
Tam mě taky nevyhodili - to jen jsem prvně onemocněla, že mě bývalý snoubenec nakazil, A KOLEGA, CO BYL ZVYKLEJ, ŽE MU ZADARMO KROM SVÝ PRÁCE POMÁHÁM S JEHO FIRMOU, MI POŘÁD VOLAL BĚHEM NEMOCI...
Tak jsem jen řekla, že nemám čas dělat věci, co nejsou muj byznys, ale jen to nejnutnější - pak jsem onemocněla prostě a byla docela otravná v mailech...
Pak se to na půl roku uklidnilo, ale šlo to s námi z kopce, já byla podrážděná, že byl na mě divnej, nepohodli jsme se ten třetí rok vícekrát, pokazili se vztahy mezi námi a ON UDĚLAL VÝBĚRKO A NAŠEL JINOU...
Ale nadřízená nás obou mě nevyhodila, TÝ JSME JEN ZASLALI NĚJAKOU VERZI, ŽE KONČÍM!!
Ale shodli jsme se, že by to pro mě nebylo stejně z dlouhodobýho hlediska dobrý tam být... Jako je, bez nemocenský a bez možnosti slušný mateřský...
TO JÁ ALE UŽ MĚLA BÝVALÝHO SNOUBENCE A PLNÁ ELÁNU JSEM SI NAŠLA O NĚKOLIK TISÍC LÍP PLACENOU PRÁCI....byla trochu monotónní, ale skoro za 30 tis., což je na ženu fajn.
Jen až na druhym kole výběrovýho řízení mi řekli, že budu mít SMLOUVU jen na půl roku! ALE JÁ TO VZALA.
Bylo tam sice jen 20 dní dovolený, ale mohla jsem si brát občas neplacený volno, což se na DJování bývalýho snoubence nám hodilo, že jsem občas mohla v pátek končit místo v 18 h už ve 14 h a dát si půl dne volno...
Což bylo fajn oproti práci, kd chtěl občas kolega, že se konečně stavil v práci, NĚCO HROTIT JAKO NA POTVORU V PÁTEK VE 20 H, KDY MNĚ A SNOUBENCI JEL NĚKAM, KDE HRÁL, VLAK A VĚCI MĚL U KÁMOŠE A ONI TAM NA NÁS ČEKALI A JÁ MALĚ STRES!!
To dost dělalo hádky - moje stresení kvůli práci....
,,Pak v tý další firmě, to už bývalý snoubenec věděla a už v 18 h říkal - už by ses měla chystat, za chvíli nám jede vlak/kaskáda autobusů přes Prahu!!
Už máš na to jen TŘI HODINY, ABY SIS DODĚLALA ŘASENKU A VYBRALA TRIČKO!!" Tomu jsem se i občas smála, protože někdy předtím jsem hysterčila, že jsem neměla na víkend sbaleno, nemohla jsem za to, ve čtvrtek jsem po práci odpadla a v pátek v ní seděla i do 19 h a doma byla až ve 20 h a nestíhala.
Tu mi pak prodloužili na půl roku.
Pa tam odešla kolegyně, nějak se měnil tým, přibyla jedna anglicky rodile hovořící, pak mi nabídli jiný místo, to pak zas dali novýmu člověku....
Mě to nevadilo, já byla smířená, že až mi skončí smlouva, najdu něco jinýho a zatím budu prvně v životě na zasloužený podpoře, PEKNĚ TUČŇOUČKÝ, ZLATÝ PADÁK, a podpora skoro 14 tis. a váleníčko a prvně v životě pěkně subinka hospodyňka v pidi.garsonce u bývalýho snoubence...
Jenže oni mi dali podepsat dohodu, donutili mě a tak mě připravili o 5 tis. na podpoře a to mě naštvalo a dohromady se scénou S PŘEDRAŽENÝM TAXÍKEM S TOU NÁSTUPKOU ZA 500,- A MÝM OPITÍM NA PÁRTY A NĚJAK ŽE MĚ BÝVALEJ VYPRUDIL A JÁ SE OPILA, TO VEDLO K TÝ NAŠÍ PRVNÍ PAUZE...
Tady vlastně mě se to zkomlikovalo v tý práci, ještě než jsem tam skončila, dali mi tam nějaký ultimátum, že prej s bývalým snoubencem jsem se párkrát opozdila, ale to mě ráno brzdil on, tak jsem to zlepšila, ALE JAK MI PO TÝ PÁRTY NAPSAL, ŽE ZŮSTANĚ NA MORAVĚ, TAK MI RUPLY NERVY A BLBĚ JSEM DO PRÁCE DOCHÁZELA A PROTO MĚ TAM TAKY UKONČILI...
No ale já se odemítla hnout z pidigarsonky, prosila, že je ještě v tom mym bytě nájemník, co tam měl táta, no a nějak jsem volala snoubeni z budky a pak přišel do bytu, já tam v korzetu, tak jsme se pomilovali, pak odešel, ALE PAK SE VRÁTIL...
aAle de facto proto jsme se pak měli brát a proto teď nemám byt..
Jo a pak byla ta práce víc v oboru, i když míň placená, ale moc mi na ní záleželo, tak kde mě dala pomluvit kolegyně..
Ale měla jsem se vdávat a vše se dalo vyřešit, takže do tý doby mě z žádný práce v podstatě nevyhodili....
Ale pak jsem se sesypala a podělal nějaký pohovory, prostě on zmizel a já byla v troskách, ten byt už prodanej,
Tak pak jsem měla za pár měsíců někde nastupovat, ale dali mi jiný místo, než jsem chtěla, prostě tam jen rozšířili nějaký činnosti a mně dali místo na chvíli, že ,,bych se jim hodila", že jen chvíli před tím vyhodili nějakýho pána...
Pak teprve jsem si našla tu úplně nej práci v oboru, ale taky tam už byla jedna zaměstnaná dlouhodobě, A HLAVNĚ MĚ DO NÍ NĚJAKÝ TORGLODYTI JEŠTĚ PŘED KORONAVIREM OTRAVOVALI, MIMO JINÉ KVŮLI NĚJAKÝMU ZNÁSILNĚNÍ A POD.
Tedy mimo jiné...
Ale taky jsem tam byla na seznamce občas, ale to nebyl důvod, proč bych tam měla skončit, naopak jsem se tam často nudila...
Ale mám školení, důležitej papír, snad se ještě bude hodit, snad se někdy takový místo ještě vyskytne někde ne moc daleko od Prahy..
možná se ještě a co jsem se naučila, bude hodit, snad se někdy takový místo ještě vyskytne někde ne moc daleko od Prahy...
Ale tyhle menší český firmy, kdy je tam to místečko jen jedno a dělaj ho dva lidi a občas se snižujou stavy, ne josu období, co tam měsíce stačí jeden, tam je to hop nebo trop...
Jinak i v korporátu jak jsem psala to tam třeba 5 měsíců zvládala jedna, až pok během dovolených jsme tam musely být dvě, pak určitě bych tam pokračovat mohla, nebýt pomluvy tý kolegyně, určitě!!
No a pak jsem se mohla vdát, hned bychom na to hupli, tedy hned po obsazení bytu na to hupli, byla bych snažilka a do práce po mimísovi šla až TAK ZA ČTXŘI ROKY, to byl původní PLÁN OD MÝCH 34 LET PŘECI, KDYBY BÝVALÝ SNOUBENEC NEZMIZEL BLÍŽ RODIŠTI!
Nebyl problém ve mně, JÁ MĚLA ÚSPORY DOSTATEČNÝ, ABYCH MOHLA DÍTĚ MÍT A DÁT SI CHVÍLI POHOV OD MARNÝCH POKUSŮ O KARIERISMUS, TEDY SPÍŠ ZNOVU-ZAŘAZENÍ DO OBORU A PRÁCE!!
Vždyť pak bych měla zase part time, proč ne s miminem a vlastním bytem a mužem proramátorem - já mohla mít mimino v klidu!!
Teď hledám stejnou práci, jen líp placenou, ale byl stop stav a teď to jde fáákt blbě.