TUILE: tak di do levnejsiho najmu nebo do spolubydleni, abys nemusela sahat na rezervy a mohla to platit jen z prijmu, ne?
Proč se bojim spolubydlení a cizíc lidí atd. jsem tu už psala.
Najdi mi v Praze někde na MHDčku, odkud se dá dostat přes Prahu kamkoli nebo pak do práce i někam za Prahu, do HODINY, nájem pod 10 tis., se vším všudy pod 12/13 tis. - ráda se podívám.
,,je trohu skoda rozfrcat nasetreny penize za najem" - no to jistě! Proto považuju za idiocii, co mi provedl táta a na schůzce byl s bývalým snoubencem - že mě nenechali si doplatit do milionu ten byt!! Ale táta spoléhal na bývalýho snoubence, se kterým jsem bydlela, což NEMĚL. A že na nájem 2+kk na P-9 na periferii, ale v dosahu do 15 min od metra, máme jen proto, že to táhl bývalý snoubenec z nájmu jeho garsonky a protože byl programátor, táta věděl. A že jinej mladší, co by mě teď zbouchl místo býv. sn. byt mít nemusí nebo takovej plat a že bychom pak měli s mateřskou a další roky problémy, nebo kor pak já, kdybych třeba na těch 50 % pak zůstala s dítětem sama, musel táta přeci vědět taky a neměl byt prodávat!!
,,proste sehnat si vydelek v praze na najem a jidlo zvladne do dvou mesicu, i kdyby to melo bejt polepovani zbozi v obchode."
Tak to asi nevíš, jakej je po korona-stop stavu, kdy hodně lidí přišlo o práci, zájem i o blbý doplňování zboží v obchodě....
A já se tedy hlásila na lepší práce, ale i tam mi řekli po shlédnutí mého životopisu s tech. VŠ a mou raxí, i manažerskou, udiveně, že to asi nebude práce pro mě, jako že ,,overqualified" nebo ,,že je to ZČÁSTI I FYZICKÁ PRÁCE" a vyjeveně na mě koukali, co jsme to proboha s pani personální domluvily...
Pak bylo i po popisu práce: ,,a sejdeme se tedy??!" A vyjevená věta, jestli jsem se jako úplně nezbláznila, že se jakožto bývalý manažer z vedení společnosti, co ani neměl nadřízený, předtím tedy jo, ale byla jsem na slušný pozici ve vedení podniku, nebo předtím alespoň koordinátor, JESTLI JSEM JE JAKO NEZBLÁZNILA, ŽE se pár let před 40 a to v době, kdy bych měla být po něklika letech práce od konce VŠ, právě na vrcholu kariéry, NEZBLÁZNILA, že jsem se hlásila i na takovou práci.
No a někde byly šance velký, všechny otázky jsem buď do Skypu pohovoru nebo i na tom osobním, odpověděla správně, ale bylo hodně zájemců, je převid poptávky po práci nad nabídkou, tak je to špatný prostě.
Snad ještě horší, než když jsem vylezla kdysi z VŠ do doznívající krize, kdy po propuknutí 2009 se v ČR, když jsem vylezla z VŠ, po roce 2011 projevila ta krize naplno, a fakt nebyly volný místa.
Kdo nezažil a už v tý době práci měl, nebo kdo je mladší a kdo práci hledal až 2014-2017 po krizi, kdy naopak byla práce spousta A BRALI KAŽDÝHO I NA TO, NA TO NEMÁ, TEN TO NEPOCHOPÍ.