SARAJ:
,,Bydlela jsi celou VS de facto zadara"
No to u nás na VŠ skoro všichni!!! Na koleji nebo u rodičů. Tedy jeden se nějak chystal na vojnu, toho pak tak vyrazili. Mezi TĚMI 50 % studentů, co první dva roky vyhodili, byli takoví, pak nějaký hloupí, pak i nějaký co nepochopili, že to neni ekonomka, a že práce na HPP a neučit se a meškat praktika jim neprojde, pak taky ty maminky asi vyarzili, pak vyrazili někjaký, co onemocněli, nebo kvůli nějaký nehodě zmeškali něco.. ale někdo měl individuál výjimečně...
,,pracak stridas s praci"
TAK POŘÁD LEPŠÍ NEŽ PO TOM, CO JSEM PŘIŠLA NA TO ZNÁSILNĚNÍ, SKOČIT Z OKNA, JAK tu CHTĚLI, NE??!!
Pořád lepší, ne to udělat jako některý ženský, prostě po znásilnění SKOČIT Z OKNA NEBO SI PODŘEZAT ŽÍLY, JE PODLE MĚ ZKUSIT SE Z TOHO VZPAMATOVAT A VRÁTIT DO PRÁCE, HLEDAT RADŠI ZASE PRÁCI, NE?Ale padl do toho ještě ten koronavirus, že se rozjela krize naplno.
,,pracak stridas s praci" PŘEDTIM JAKO? No to bylo v krizi, NEBYLA PRÁCE, pak jsem měla stálou práci zase 3 roky, pak sice podpásovka - doba určitá, ALE pak práce zase v oboru, návrat do oboru, což byl důvod k oslavě.... i když to nevyšlo kvůli tý pomluvě, tak - dělala jsem to dobře, měsíc i za dvě, rozumim tomu...dalo se to využít...v dalších pracech na který jsem se hlásila.
ALE ZMIZEL MI PŘED SVATBOU MUŽ! No tak jsem nemohla pracovat, ALE JÁ MU PSALA, ŽE MĚ POZVALI NA POHOVOR NA MORAVU A ZVALI BY MĚ I NA DALŠÍ!!
Ale pak táta mi nedal slíbený podíl nebo moje dědictví po mámině mamince prostě toho prodanýho bytu, ABYCH NORMÁLNĚ ODEŠLA NA MORAVU A ZAČLA TAM PRACOVAT.
A bývalý snoubenec pak řekl, že se vrátí, jako že ke mně, když se objevil, ale pak byla ledovka, a psal, že ne.
No tak bylo pak už jasný, ŽE ZŮSTÁVÁM ASI V PRAZE, ŽE MUSIM HLEDAT BYT V PRAZE A PRÁCI V PRAZE TAM, KAM SE PŘESTĚHUJU.
Ale táta mi zadržoval moje peníze z prodeje mýho bytu! A já nevěděla, tedy, KDE KOUPIM BYT, A KDE BUDU PRACOVAT...
Pak se ukázalo, že chtěl peníze i přesto, že ségra nechtěla nic a vypadalo to nejdřív, že když ona z TOHO MÝHO A SÉGŘINA BYTU DRUHÝHO BYTI MÁMY PO BABIČCVE Z MÁMINÝ STRANY NECHCE SÉGRA NIC, když má v zahr. barák a děti s manželem nechce, že táta by měl dát peníze mě a že si to doplatim a někde ZA TO BUDE MÍSTO 2+KK MALINKÁ GARSONEČKA...A ŽE SI NAJDU PRÁCI POBLÍŽ.
Ale pak už jsem si práci našla 2018/2019 i tak a stále čekala na peníze a stěhování ... no a skončila jsem v nájmu, co jsem si hledala marně v práci, abych ho utáhla a na seznamce jsem hledala náhradního muže v tý práci, že v bytě už snoubenec odpojil internet a nemohla jsem nic hledat tam.
No a pak jsem si dokonce našla tu práci vysněnou vloni.
,,Bydlela jsi celou VS de facto zadara" To ale od nás z VŠ skoro všichni:
Buď na koleji nebo ti pražští u rodičů, některý pak tak přešli během studií od bytu od rodičů - to chtěla máma, abych už šla DO TOHO BYTU A NEZVYŠOVALA JÍ STOČNÝ...nájem byl regulovanej, nebyl drahej.
Já fakt nemohla ve čtvrťáku nic, to bylo všem jasný, že mám skluz a že sotva zvládám... a to jsem prosím byla pvní dva roky ještě před tim rozchodem skoro pořád nejlepší studentka i na VŠ.
Ale bylo jasný, že v tom čvrťáku jsem nemohla nic, pak byla stáž a pak už jsem byla právě OK, školu dohnala, vše se dalo do normálu, už jsem měla i novýho přítele, i když jako z něj rodiče nebyli nadšený, ale měla ty poslední dva roky na VŠ.
No a dalo se to do normálu, ve škole jsem vše dohnala, začla i po stáži, když jsem s vrátila po několika měsících ze stáže, chodit na brigády a na praktika k diplomce a učila se na státnice a dokončila školu.
Prostě tak to bylo.
A jak to bylo před svatbou mohlo být jedno....odvíjelo s to od věku, ne od úspor přeci, to mimino, byl čas už prostě, čas na mateřství a moje úspory by stačily...