• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    Hledání způsobů jak uspět na netové seznamce, pozitivní i negativní příklady, jak velké jsou šance, kolik dostáváte/odesíláte zpráv, co vás v inzerátu odradí, podle jakých kritérií hledáte, co o sobě zveřejnit, jaké seznamky jsou dobré/špatné. Seriózní diskuze.
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REBORNA: Možná kdyby jsi psala krátké příspěvky s pointou, místo neustálého citování dějepisu, tak by to nezapadlo... Kdy nastupuješ?
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    ,,Poslední pohovor v červnu? S takovou si práci nenajdeš…"

    Píšu, že jsem se už v květnu jakž takž vzpamatovala a měla pohovor už v červnu a že mám pohovor jednou až dvakrát týdně a pak tu je:

    ,,Poslední pohovor v červnu? S takovou si práci nenajdeš…"

    Některý lidi tady vypadaj, že maj snad buď humanitní vzdělání, nebo že by si dokonce asi dobře rozuměli s některejma individuaama v kriminále bylo by jim tam líp a veseleji, mezi svými.

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tyve tak to si jdu o ten prispevek zazadat..platit 28k mesicne najem me fakt nebavi
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    REBORNA: Potravinarstvi
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    SIBILLE:

    Dobře.

    OBOR TÝ FIRMY??

    Pokud třeba farmacie, pak myslim že ne 30ku, ale 40ku... sedí??


    A to je ještě jakoby když to vemu nižší pozice, než jsem dělala já. Nědělala jsem kvalitářku. Ale je líp placená ve farmacii i JEN ta kvalitářka, jo, to sedí.







    REBORNA
    REBORNA --- ---
    SARAJ:

    ,,sve veci- ktera kdyz mas jinde,- takze uklidit je fakt velkej ustupek"


    Vždyť já nevim, jestli jsi dělala školu, kde bys musela taky být dva dny v týdnu od 8 do 18 h na praktikách nějakých, a další dva dny v týdnu na přednáškách a cvičeních a pak se PÁ, SO, někdy i NE učit.

    A JESTLI JSI NA DIPLOMKU MĚLA JAKO PRAKTIKA A TU MĚŘÍCÍ NEBO PROSTĚ EMPIRICKOU ČÁST NA DVA NEBO TŘI DNY V TÝDNU NEBO VŮBEC... to podle školy.

    Zda jsi Ing. (nemyslím ale ekonomku) a měla jsi to podobný nebo zda jsi Mgr. a něměla nebo zda jsi Dr. nebo třeba PhD. a měla jsi to ještě těžší...

    Třeba ještě nějakej výzkum do toho, ale tam prej už ten 6. rok za tu práci praktickou dostávaj někdy nějaký peníze.

    A jestli taky na tvý VŠ byly zápočty pořád nějaký přes rok, jako že něž se vystřídali zápočty, tak jsme mělai snad každý tři tejdny nějakej šílenej zápočet, na kterej jsem se musela ty tři volný dny v týdnu učit, A DO TOHO BRIGÁDY, ÚKLIDA STARÁNÍ SE DOMA O VŠE, VAŘENÍ, NÁKUPY, PAK TAKY VZTAH S PŘÍTELEM, NĚJAKEJ ČAS PRO NÁS DVA..

    Fakt nevím. Já slyšela báje a pověsti o VŠE, že tam nemaj 8-18 h dva dny v týdnu praktika, ani prej nemusej další dva dny v týdnu na přednášky a cvíčení a ani se pořád něco učit a snažit pochopit.

    Že tam prej choděj do školy dva dny v týdnu a skoro se pak ANI NIC UČIT NEMUSEJ.

    Fakt nevim, cos studovala a jak náročný to bylo..

    A zda jsi taky byla třeba v komlplikovanym rozchodu po třech letech jako já, nebo ROK PŘED STÁŽÍ V NEMOCNICI jako já...to pak jsem nic nestíhala, NAOPAK SOTVA DOHÁNĚLA. A ani ten rok, čtvrej rok na VŠ, ani brigády nedělala! Pak tedy byla stáž.

    A diplomka byla náročná - TY PRAKTIKA K DIPLOMCE

    TY PRAKTIKA K DIPLOMCE, NĚKDO MĚL I NÁROČNĚJSÍ MĚŘENÍ A TU EMPIRICKOU ČÁST, TO TAKY BYLO NĚKOLIK DNÍ V TÝDNU TY PRAKTIKA K DIPLOMCE, PAK TY REŠERŠE A PŘEKLADY A DO TOHO NA STÁTNICE SE PAK UČIT ...no moc času na brigády ten pátej rok nezbylo...

    Ale co si pamatuju, tak jiný praktika už byly kratší, ASI JEN JEDEN DEN V TÝDNU PŘED STÁTNICEMI A NE AŽ DO VEČERA...

    Ne MOJE VĚCI, ty taky, ALE hlavně JEJÍ! Její nepořádek a špínu.
    A pak tuny věcí po její mamince, co nám přibyly do bytu po její smrti. A mezi nimi luxovat, vytírat, mýt okna, vyklízet stropní skříně, utírat v nich prach.

    Její byt a její věci a kuchyni a skříně a vše! A mýt nádobí a věčně po ní uklízet zasviněnou linku, abych si vůbec mohla taky uvařit.

    Nejhorší byla vždy ta kuchyně. Ona hodně vařila si a j pak musela po ní uklízet, abycvh si mohla uvařit, totálně zabordelenou kuchyň plnou věcí.

    Uklízet po MÁMĚ NEPŘEDSTAVITELNEJ BORDEL a tuny rozházených věcí, CO TAM ZANECHÁVALA, KDYŽ PŘIŠLA Z PRÁCE A ODJELA NA VÍKEND ZA PŘÍTELEM (byla s ním po rozvodu asi 17 let, už spolu nejsou).

    Ona nedělala DOMA NIC, JEN NEPOŘÁDEK.

    Věčně zadordelenou lednici plnou kazícíh se potraviny, odmražovat mrazák věčně, aby se tam na moje jídlo našlo taky místečko.

    Pak tam byly kobercoví brouci a červy, tak jsem to musela vyklízet, likvidovat ve skříních, vymývat je , nějaký asi přitahla ve zlevněný mouce z Kauflandu a nemnožilo se to, nevim.

    Pak jsme tam zas měli chvíli od Rusáků Rusy - tedy NE Rusy, ale rus domací, ten mravenec, taky pěkně otravnej vlezlej invazivní hmyz. To jsem likvidovala a musela udržovat pořádek..

    Pak zase moli. To jsem musela PŘEVRÁTIT CELEJ BYT NARUBY, ABYCHOM SE TOHO ZBAVILY.

    No blbě se u ní uklízelo, že měla spoustu věcí, zatímco v tom druhym jejim, bytě se táta už roztahoval sám.

    Takže prostě JSEM TAM PŮSOBILA JAKO KOMPLETNÍ ÚKLIDOVÁ SLUŽBA, ANIŽ BYCH SE TAM VŮBEC VYSKYTOVALA.

    Pak, když jsem měla už normální život a bydlela s bývalým a společně s ním pečovala o domácnost, pak se to ukázalo, kdo je tady hospodyňka a kdo patří do blázince.

    Když si táta naivně myslel, že když prodal muj byt, pudu jako po zmizení bývalýho snoubence k ní, TAK SICE JSEM JÍ SLÍBILA, že k ní táta nikdy nepude dál než do předsíně, kdyby tam třěba potřebovala pomoct od něj vyměnit pojistku.

    Ale schválně jsem mu odemkla..

    A ukázala mu to.

    Po těch mých 4 letech co jsem bydlela a uklízela a vedla naši domácnost s bývalým snoubencem, TO U MÁMY, CO VYTVOŘILA Z BYTU....

    Vypadalo JAKO NA SKLÁDCE!!

    Ale to je její věc.

    Prý si to tam uklidí, až definitivně skončí v práci při důchodu a bude už za pár let od 70 jen v důchodu, byt je její, tak proč ne.






    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KOUDY: Příspěvek na bydlení můžeš za určitých okolností dostat i když pracuješ.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REBORNA: O postižené se starají jiné úřady (např. sociálka), než pracák - tam mají konzultanty, kteří ti s tím pomohou
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SIBILLE: Vidíš, to QA by mohla být další dvojpísmenná zkratka - jen je Reborna tak vymletá, že si nevzpomene že to znamená Quality Assurance :)
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    KOUDY:

    Milý anále. O příspěvek na bydlení mohou žádat dokonce i lidé zaměstnaní, a to pokud jejich náklady na bydlení TVOŘÍ Z JEJICH PŘÍJMU TAK VEKOU ČÁST, ŽE JE JASNÝ, že po zaplacení jídla a úplně těch nejzákladnějších potřeb, jim na to bydlení PENÍZE Z PLATU NESTAČÍ.

    Když zmizel bývalý snoubenec, tak první, co mě napadlo, než jsem našla tu provizorní práci, bylo ptát se na úřade, JAK BY TO UDĚLALA I ODLOUČENÁ TĚHULE, MAMINKAS MIMINKEM, CO BY MUŽ VYSTĚHIOVAL A ZMIZEL.

    Ono totiž u družek/manželek je jedno, ZDA JE MUŽ OPUSTIL A JOSU VYSTĚHOVANÝ A V NOUZI, ZDA PO ROZCHODU/ROZVODU TO DÍTĚ MAJ NEBO NEMAJ.


    Některý manželky ani děti mít nemůžou a přesto rozvodem něco získaj/ MAJ PRÁVO sedět, TEDY PARDON BYLDET A KVAČIT PO ZMIZĚNÍ MUŽE A VYSTĚHOVÁNÍ JÍM NA ÚŘAD.

    Ať už s dětmi nebo bez žádat o bydlení.

    Takže já sotva jsem začla jíst a zvedla se a začla být schopná vycházet a nepropadat v pláč každý dvě minuty..

    Prostě sotva jsem se byla po pár měsících schopná oblíct a nalíčit, a vylézt z baráku, TAK JSEM DOŠLA NA ÚŘAD SE ZEPTAT, že mě opustil muž, OTEC předtím prodal muj byt a ŽE NEMÁM KAM JÍT A ŽE MUŽ VYPOVĚDĚL NÁJEMNÍ SMLOUVU, VE KTERÝ JSEM BYLA I JÁ A ŽE SE MUSÍM STĚHOVAT.

    K útržkům ze složenek za nájem těch 3x 18 tis. mi tehdy řekli, že i když jsme neměla práci ani podporu ani nic na jídlo, ŽE NA NÁJEM MI NEPŘISPĚJÍ, ŽE TAM NEMÁM TRVALÝ BYDLIŠTĚ (to už je teď jinak, dává se to na skutečný bydliště bez ohledu na trvalý.)

    No a já se JICH PTALA, ŽE JSEM SE MĚLA VDÁVAT A MOHLA UŽ BÝT TĚHOTNÁ, ŽE NEJSEM SICE JEŠTĚ ALE KAM BY MĚ JAKO POSLALI S MALYM DÍTĚTEM BYDLET???

    Kam jako ty ženy posílaj.

    A zda by mi SEHNALI NĚJAKEJ LEVNEJ NÁJEMNÍ BYT TAKY.

    Ale o to se nezajímali, takže jsem si muslela najít nájem sama.

    A jakej je, takovej je.

    Pokud bych měla z nějaký brigády příjem asi do 25 tis. čistýho, tak snad stále by mi vznikl nárok na ten příspěvek an bydlení, ale UŽ ASI JEN PÁR SET KORUN.

    A jakožto zaměstnaná bych samozřejmě o nic nežádala, to je jasný!!





    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    REBORNA: Jsem mentál. Taky dělám v jedný menší český firmě, ale to neznamená, že naše kvalitářka musí mít 30ku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REBORNA: A teď si vem, že matka je stejná jako ty, stejně jako ona řvala na tebe za spotřebu vody, ty jsi řvala na (ex)přítele za jízdu taxíkem nebo jsi chtěla Ivanovi nařídit prodej auta. Jak příjemné ti bylo, když tě matka komandovala? Uvědomuješ si, že ty děláš to samé - způsobuješ stejné pocity a emoce?
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    SIBILLE:

    Jo. A doufam, že ty taky nejsi mentál, abys nepochopila, že v každym oboru josu platy jiný a že česká menší firma někdy nabízí míň než korporát.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    REBORNA: meh a co jako, na VS jsem si vydelala okolo 12-16K mesicne, zadne penize - vcetne alimentu, muhaha - jsem nedostavala. Jsi se prisla k mati 2x tydne vyspat, predpokladam, ze jsi tam mela veskere sve veci- ktera kdyz mas jinde, musis platit za jejich uskladneni, prekvapko - takze uklidit je fakt velkej ustupek:D ze ty to neklasifikujes jako bydleni, je roztomile. Zadara mit nekde veci a misto ma prespani mezi party a pritelem - velka vyhoda. Btw... tech x noci mimo byt matky jsi nekomu neco pravidelne platila?
    Jo a koleje jsou urcene prioritne pro studenty MIMO mesto te VS.
    Ne pro neschopne princezny.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    TRISSIE:
    REBORNA:


    Upřímně? Někdy bych radši byla na tý koleji!!

    Protože poslouchat ten mámy ŘEV, ŽE JSEM SI UMYLA VODOU VLASY, PLÁCHLA ZÁCHOD NEBO ŽE JSEM SI DOVOLILA VYPRAT A ZAPNOUT JEJÍ PRAČKU A PROČ NEJDU DO TOHO DRUHÝHO BYTU, to mě občas fajt nebavilo...jindy mě rozptylovala při učení, někdy i budila, když jsem se učila půlku nocí, že už tam byl klid a potřebovala se před zkouškama, praktikama, nebo cvičeními nebo ZÁPOČTY dospat.

    ,,uklízet CELOU domácnost běžně musí i puberťáci, snad všichni moji spolužáci měli svůj seznam už na začátku druhého stupně."

    Já neměla seznam, dělala jsem vše a DOST SILNĚ POCHYBUJU, ŽE TI PUBERŤÁCI SI VAŘILI A PRALI SAMI !

    Znala jsem chlapi na vejšce i pacující chlapi kolem 25-30 let, kterým VAŘILA A PRALA MÁMA! Znala jsem takový i slečny, kterým VAŘILA A PRALA MÁMA I V JEJICH 18 NEBO 25, NĚKTERÝM SOKONCE 29 LETECH!!

    Znala jsem i pracující, kterým až do 30 chodila VAŘIT A PRÁT MÁMA, PROTOŽE ONI TOHO NEBYLI SCHOPNÝ.

    A cos na tom nepochopila bylo to, ŽE JÁ TAM PAK UKLIDILA, ALE SKORO JSEM TAM NEBYLA. Měla jsem 3 roky na VŠ přítele a trávila čas s ním u nich, někde mimo a učila se přes léto i venku nebo na chatě, různě.

    Pak jsem tam byla sice, ale pak skoro vůbec, pak bydla na stáži.

    Pak jsem měla ke konci VŠ a PO VŠ toho mimopražskýho přítele skoro 3 roky, u MÁMY JSEM MĚLA JEN JAKOBY SKLADIŠTĚ NA VĚCI JEŠTĚ VE SVYM POKOJI, JEN JÍ TAM UKLIDILA a zmizela PRYČ, BYDLELA JSEM SPÍŠ V PRÁCI A S NÍM,NEŽ U NÍ.

    Při brigádě pak a po rozchodu jsem tam u ní sice byla víc, ALE FAKT JSEM HODNĚ ČASU OD PÁTKU DO NEDĚLE BYLA U TOHO MLADŠÍHO PŘÍTELE, KTERÝ BYDLEL S RODIČI.

    Nebo u nich na chatě.

    To jsem byla v kanclu do 18/19 h, někdy i kvůli posunu času zámořských kolegyň a naší nadřízený do noci, že měli prostě míň na hodinkách a chtěli něco i večer.

    A opravdu jsme byli s tím přítelem u něj, U NĚJ V AUTĚ, NEBO JSME STANOVALI.

    Pokud jsem nebyla v práci, TAK JSEM OD BŘEZNA DO LISTOPADU BYLA POŘÁD PRYČ!

    U mámy skoro vůbec nebyla, jen jí tam uklidila, přespala a odešla a byla jsem u něj nebo s ním nebo v práci.

    No a pak už byl BÝVALÝ SNOUBENEC.

    Já vim, měla jsem jít do toho SVÝHO BYTU A PLATIT SI TAM NÁJEM, ALE TAM BYL JEŠTĚ OBČAS TÁTA, I TA PŘÍTELKYNĚ, I UTERÝ ON TEĎ BYDLÍ, TAM TEHDY OBČAS UŽ CHODILA.

    Pak se byt kupoval, to táta, dal na něj ten vklad a půjčil si od kolegy a byt mi slíbil, NO MĚLA JSEM HO SLÍBENEJ DÁVNO.

    No ale proč jsem něšla NORMÁLNĚ DO TOHO SVÝHO BYTU??

    No protože už jsem předtím bydlela v bytečku bývalýho snoubence..

    A jelikož jsme zatím dítě neměli ani nejdřív neplánovali, tak jsem to neřešila a TEN MUJ BYT PAK TÁTA S MYM SVOLENÍM PRONAJAL.

    Ale s prodejem jsem nesouhlasila!!

    Ale nemusela jsem bydlet mámy ani u snoubence.

    Mohla jsem jít do toho bytu, ALE NEJDŘÍV TAM ZACLÁNĚL TÁTA, I KDYŽ SESTRA UŽ BYLA DÁVNO PRYČ A TAK NEMĚL JAKOBY DŮVOD DÁL TEN DRUHEJ MATKY BYT VYUŽÍVAT.

    No a pak po PAUZE po 3 letech UŽ JSEM TAM FAKT CHTĚLA!!

    A platit si tam těch 6 tis. poplatky se spotřebou a normálně bydlet ve svym bytě. Jako normální lidi 33+.

    Ale jako na potvoru, když byla ta pauza, TAK TAM MĚL JEŠTĚ NÁJEMNÍK DO DUBNA 2018 SMLOUVU.

    A pak se bývalý snoubenec ke mně vrátil, což pro mě bylo primární... a dal si mě do nájmu, kam zmizel prvně při pauze,,,

    Pak jsem začla řešit ten byt, to chtěla i máma, ať to S TÁTOU VYŘEŠÍM.

    Protože zjistila, ŽE TÁTA PLÁNOVAL TEN JEJÍ DRUHEJ BYT PRODAT A OBOHATIT SE NA TOM, A MĚ DÁT ZPÁTKY K NÍ, ALE PROČ??!!

    Ona pro mě chtěla ten druhej byt přeci a její rodiče by chtěli taky pro mě, NE PRO TÁTU PENÍZE Z TOHO PRO JEHO PŘÍTELKYNI.

    Takže já jsem měla řešit víc ten byt aby ho táta neprodal, ale jak viděl, že bydlim s bývalým snoubencem, tak byt táta prodal.

    To je jedinej důvod proč nebydlím od 33 let normálně, od 2017/2018. 6 tis. na poplatky a spotřebu bych měla z brigád pro mě za mě a na jídlo 3 tis. přeci taky. To je důvod, proč nebydlím normálně, Že táta prodal muj byt. A zmizel bývalý snoubenec, na kterýho jsme spoléhali.

    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    REBORNA: Top strop práce v oboru za 30k?? Na dvě písmena??
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REBORNA: Poslední pohovor v červnu? S takovou si práci nenajdeš…
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    KOUDY: Pokud je nezaměstnaná a prokáže se že nevlastní nemovitost, tak jí na pracáku něco dají, nebo je to jinak?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ty dostavas prispevek na bydleni?..Jakej na nej mas narok tyjo?..vzdyt pracovat dokazes ne?
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    INSEQUI:

    Chtěla jsem si doplatit přeci byt, měla jsem stavebko (100 tis., ale na to nesahám), ale hlavně proto, že jsem pracovitá a ambiciozní a záleží mi na práci (, dokonce tak moc, ŽE MĚ I KVŮLI PRÁCI ZMIZEL SNOUBENEC A NEVDALA JSEM SE KVŮLI ZTRÁTĚ PRÁCE a nemám i proto s milovaným mužem bývalým 2018/2019 mimíse),

    tak jsem přeci měla asi 300 tis. z úspor 350 tis., co jsem měla, co jsem si chtěla Z TOHO Z POLOVINY TÁTOVI DO MILIONU ZAPLATIT BYT, CO JSEM MĚLA DĚDIT PO MÁMINÝCH RODIČÍCH PŘECI.
    (jo a matka už mi navalila tu knížku na 80 tis. po jejích rodičích pro mě, kterou mi zadržovala, že byt chtěla tátovi dolatit sama, ta knížka má na dva roky výpovědní lhůtu, ale nic to nemění na tom, že jsem si na ni tehdy mohla půjčit a jen s malou pomocí mámy nebo snoubence tátovi byt do toho, co tam dal za dva roky nájemník, do toho milionu byt doplatit a byt mít a táta by ho neprodal, ale na schůzce s ním byl bývalý snoubenec a táta asi počítal s mym ubytováním s ním, anebo vůbec HO NENAPADLO, CO JAKO BUDE, KDYŽ PŘÍJDU O PRÁCI NEBO KDYŽ PAK BUDU MÍT DÍTĚ A NEBUDU AŽ 4 ROKY PRACOVAT, při komplikacích i dýl. a byt prodal, jen že za něj dostal víc, než za kolik ho koupil, tedy kolik si na něj od kolegy půjčil..)

    A ještě jsem vloni pracovala: v provizorní práci... pak jsem měla tu vysněnou top strop práci v oboru za 30 tis. měsíčně...

    Suma sumárum jsem pracovala celý léto do večera, i podzim, zimu...

    Takže z úspor, ale ty mizí víc a víc A Z PŘÍSPĚVKU NA BYDLENÍ , KTEREJ ALE NENÍ ANI NA TŘETINU NÁJMU, PROTOŽE TAM MÁM PAUŠÁLNÍ ČÁSTKU ZA OHŘEV VODY A TOPENÍ SKORO 3000,- kč měsíčně a na tu se nic nepřispívá.

    A ten normativní základ na nájem je asi 8 tis., ale já mám nájem se spotřebou 13 000,-, což levnější snad v Praze neexistuje.

    Pokud ano, na 1+1 nebo 2+0, nebo garsonu s větší předsíní nájem pod 9000,- holej, tak prosím o nabídky.

    Ale hypotéku bych nechtěla asi při tom stálym příjmu 30 tis., pže nájem z toho odebere dost a hlavně člověk NIKDY NEVÍ, KDY PŘIJDE KRIZE NEBO KDY SE TAM VYSKYTNE NĚJAKÁ KRÁVA, co ho pomluví, i když ani není nadřízená a kdy člověk A O TU PRÁCI zase PŘÍJDE.


    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    REBORNA: A z čeho teď žiješ? nájem, jídlo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam