Takže praktická poznámka k platům a tabulkám:
PERSONÁLNÍ AGENTURY = HEADHUNTEŘI často berou za doporučení kandidáta provize - ta se odvíjí z výše platu.
A v jejich zájmu tedy je uvádět platy co nejvyšší.
V jedný firmě kdysi jsem byla přidělena agenturou a dočasně a ta si část z mýho platu nechávala...
Co za mě firma platila, z toho dostala část agentura a jen asi 2/3 já.
Tak už jen proto tlačí platy nahoru..
Asi je výzkum statisticky ze sběru dat z firem nějakých.
OVŠEM: U VÝROBY A PRŮMYSLU TAM NENÍ UVEDEN OBOR!!
Jak jako rozlišit plat v automotive zahraničním korporátu nebo IT a plat v menší český firmičce vyrábějící doplňky stravy nebo nějký jednodušší potraviny nebo ty zmíněný housky.
Data jsou tudíž zavádějící.
Pro mě by byl plat tam či onde těch 30 tis. gros komfortní a na potřeby zatím, než se mě někdo ujme a zbouchne mě dostačující.
Auto nemám, nekouřím...
Tak to stačí i dočasně zatím na nájem, než bych se k někomu nakvartýrovala jako k býv. snoubenci a po přepisu části bytu počala.
KAŽDOPÁDNĚ:
Z 25 TIS. ČISTÝHO ZBYDE JAK NA NÁJEM, TAK MODELSKOVSKÝ JÍDLO, TAK VÍNO, TAK NA TO ZAKOUPIT VODKU KOULOUŠOVI NĚJAKÝMU A ZKUSIT HO SBALIT A NAKUKAT MU, ŽE JE MI 30 A ZDA BY NECHTĚL SPOLEČNOST RESPEKTIVE PAK MIMÍSE.
A zda by jako nebyl od jeho rodičů byteček na spojení z bytečkem po mý babičce z tátový strany pak.
Ale koulouši, kterým je 27-33 a bydlej s kámoši po čtyřech a nemaj nic, to jsou problematický vyhlídky, i kdy mě chtěli.