• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    NAVARA: Tak pokud to chceš trollit do detailu tak pak z toho vypadává většina z nás.
    A nemusím ani moc do historie kdy se ve velkém tahle čistota a zdraví v šílených pokusech aplikovala třeba při budování Arijské rasy. A kdy v praxi stejně ani ten Arijec docela často nebyl tělesně po genecické stránce vždy úplně tělesně zdráv. Nebo jak to fungovalo třeba ve starověké Spartě.

    A já nepsal nic o kritériích, ale o určitém základu fungování nějaké té volby případného partnera či partnerky na základě genetického naprogramování a pro předání svého genetického kódu dál. Máš o tom i x odborně podložených studií.
    Já jsem se ze sekce předání svého genetického kódu dál, již před nějakým tím pátkem sám vyškrtl.
    Takže myšlenku že bych měl vlastní děti jsem po 38 roce již plně vyloučil. A i kdyby ne tohle, tak hlavně nevidím prostě dobrou budoucnost pro případného potomka a přivést ho do takovéhoto světa, mi přijde prostě jako sobecké a nezodpovědné.
    (pak máš to že tzv západní civilizace pomalu stárne a vymírá což je dobře pro regulaci populace a pak tu máš tu nevzdělanou co se množí prakticky jako kobylky a na nic moc se obvykle neohlíží. Myslíš že to skončí happyendem a všichni spolu žili šťastně a do smrti.)

    V praxi to samozřejmě takto už dávno nefunguje. A pro nějaký ten vztah bez potomků a sex to ani není potřeba. Ale nějaký ten vzhled tam bude hrát roli vždy. Pokud se nechceš sebezapřít jen proto aby si mohl smočit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROLAND: při kritériu "protějšek co bude pravděpodobně tělesně zdravý" - neznamená ten ID pro tebe game over, protože proč by ho ten potenciální protějšek neměl také uplatňovat při výběru?
    AREX
    AREX --- ---
    ROLAND: Budiž, ale stále si myslím, že člověk by neměl cíleně "hledat protejšek", ale nechat to vyplynout z konverzací s mnoha lidmi. Jen se něco takového v téhle době už nenosí bohužel.
    AREX
    AREX --- ---
    TRAILER: Jak říká OTZ, tohle je na dlouhou diskusi a stejně nic nevyřešíme, protože se to líší případ od případu.

    Moje pointa ovšem zůstává, že vztah postavený na cíleném lhaní bude podle mě vždy mít horší šance přežít dlouhodobě.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    AREX: Jak již jsem tu psal, já to dříve provozoval.
    Kromě toho že mě to stálo hodně energie, tak obvykle jsem byl i já ten kdo musel vymýšlet a hledat nějaké téma k hovoru které by tu druhou stranu zaujalo.
    A také aby to i mě bavilo se o tom bavit.

    A jako technický support jsem se za těch no řekněme 10 let nakecal s tisíci lidmi dostatečně.

    Lidská komunikace samozřejmě není zbytečnost. Ale pří hledání protějšku i u toho sexu, prostě funguje určitý pud. Kdy si snažíme vybrat protějšek co bude pravděpodobně tělesně zdravý a nebude hrozit riziko degenerace genů. A také hlavně a to především nás bude vizuálně vzrušovat.
    A obvykle nejvíce vzrušení bývá při objevování a kdy je odhaleno jen část toho co bychom chtěli odkrýt celé. ;)
    TRAILER
    TRAILER --- ---
    AREX: Každý každému lže celý život, a nejvíc obvykle sám sobě. Fascinuje mě, že to nevíš. I zadržený prd před holkou na rande je lež.
    OTZ
    OTZ --- ---
    btw zkuste nekdy, az opadne zamilovanost, tenhle booster :))

    http://data.idnes.cz/soubory/veda/A170214_PKA_009_36OTAZEK3.PDF
    OTZ
    OTZ --- ---
    doporucuju treba serial sedmilharky (big little lies), jako vazne, protoze to je tema na roman a ne na jeden vecer na nyxu, a tady v tom dile je to zpracovany tak ze to v tobe necha rozhodne stopu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    AREX: ..no, dejme tomu, ja jsem do dusledku vzato nevernej nikdy nebyl, takze me to netrapi. zbytek je historie, a hlavne lez neni zdaleka jenom o nevere a je to dost zjednodusujici priklad na tak zasadni tema jako je pravdivost ve vztahu k sobe i k druhym.

    AREX: jo, v podstate nulova.
    AREX
    AREX --- ---
    OTZ: A ta "menší odezva" byla jaká? Vnímal jsi nějaká rozdil oproti reakcím na tl;dr verzi?
    AREX
    AREX --- ---
    OTZ: Ok, špatně jsem se vyjádřil. Měl jsem za to, že všichni chápeme co znamená lež. Sáhneme do wikipedie...

    > Lež je typ klamu mající formu nepravdivého výroku, zpravidla s vědomým záměrem oklamat druhé za účelem získání nějaké výhody či vyhnutí se trestu.

    Neboli, nebavíme se o tom, že zamlčíš nevěru. Pokud s tím dokážeš morálně žít a ten druhý na to nepřijde, tak je vše v cajku. Problém nastává, kdy partner má pochybnosti, možná se i ptá a ty prostě zatloukáš a nechceš aby na to přišel. A tohle dle mého rozbíjí vztah.
    OTZ
    OTZ --- ---
    v kontextu k inzeratum: cim delsi a obsahlejsi jsem vypotil, tim mensi byla odezva. na tl.dr neni nikdo zvedavej, kazdej si chce vymalovat animu/anima a do ty te napasovat, br to je zly :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    AREX: jenze nepriznana a neobjevena nevera prece nikoho neboli..

    beres to nejak moc idealisticky. lez nebo mlceni je vetsinou pohodlnejsi, teda pokud nechces vyslechnout pravdu a dal nic neresit. ja jsem treba resitel problemu a pomahac a prip. dobroser :D takze mluvim a jednam na rovinu, nebo se o to urcite snazim, a to leckdy boli a nemusi to byt k vydrzeni. ale uz se taky hlidam :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    ROLAND: na to nemam co rict :) cpt. obvious
    AREX
    AREX --- ---
    OTZ: Hm, tak to jsem ještě neslyšel, že něco založené na lži může spíš přežit. To mi připadá spíš jako nějaká poučka pro business 21. století.

    Ze lži přece často vzejde nevěra a to už není tak daleko ke konci vztahu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    AREX: nejak ti tam chybi celej ten zivot toho paru mezi seznamenim a rozv/chodem, hodne slusne beznadejna zkratka :) statistika ti moc nejde.

    jinak je mi to je jedno, cizi lzi ani rozvody me netrapi. leckdy vydrzi spis manzelstvi zalozeny na lzi nez na pravde.
    AREX
    AREX --- ---
    ROLAND: Ja nevím, mě prostě připadá, že ty fotky spíš překáží.

    Ty říkáš, že komunikace bez fotky je ztráta času a energie (a nejspíš to tak vnímá většina), ale PROČ? Odkdy je lidská komunikace zbytečnost? Paradoxně sociální sitě měly lidi sbližovat, ale přijde, že udělaly přesný opak. Určitě k tomu přispěla i rychlost doby a obecně internet & technologie.

    Nikdo nemáme věčně čas a nějaké poznávání druhého pokud to nevede k jasnému "profitu" pro člověka je pasé. To mi přijde fakt hrozný.

    Sám říkáš, že jsi už X let osamělý, na Tinderu nemáš žádný match. Myslíš, že by ti vážně tolik ublížilo kdyby ses zapovídal s někým o kom nevíš jak vypadá? Samozřejmě nedělat to vyloženě za účelem budoucího vztahu. I kdyby to mělo být jenom pro "trénínk" komunikace, tak vážně myslíš, že bys tak moc ztratil? Opravdu by bylo hrozné zažít spoustu zajímavých diskusí se ženou u které ti nezáleží na vzhledu?

    Druhá věc ovšem je, kde v dnešní době najdeš lidi co by si chtěli jen povídat bez nějakého vyššího cíle. A z toho je mi taky smutno...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    AREX: Proto si také ty informace musíš ověřovat. Tedy nepřemýšlet jen přirozením a vidinou něčeho, ale používat hlavu.

    Fotka je také informace - pokud tě vizuálně zaujme tak chceš zavést komunikaci. Pokud ne je komunikace ztrátou času a energie.

    Když fotku nemáš, tak si třeba x dní povídáš, vše vypadá skvěle, pak si poslal fotku a byla konečná.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    AREX: V době internetových sítí ano. A to už není ani riziko, ale ověřený fakt.
    Mám na FB perma žlutou kartu za to že jsem si to jen ověřoval.
    A okamžitě zablokování příspěvku, žlutá karta a varování pokud něco takového znovu napíšu, tak dostanu permanentní vyloučení. Další průzkumné testy jsem tak okamžitě zastavil.

    Když to vezmu na seznámení, snížíš si docela dost možnosti. I v té skupině kde to není pro tebe žádoucí.
    AREX
    AREX --- ---
    ROLAND: "Ty ty informace potřebuješ, bez toho je to jak ruská ruleta"

    Moje pointa je, co ti zaručuje, že ty informace jsou pravdivé? Ty si uděláš dokonalý obrázek o člověku na základě jeho "socíálního profilu", ale co když je to jen dobře vykonstruovaná lež?

    Když byly jen ty textové seznamky, tak to přece taky byla "ruská ruleta", ne? Resp. tam nějak nebyl ten tlak na rychle seznámení. Naopak jsi svými vlastními silami a diskusí zjištoval, jestli ti ten člověk vyhovuje. Tam bylo mnohem těžší být lhářem a neztratit se v tom co jsi komu napovídal.

    A tohle si opravdu myslím, že dneska hrozně chybí. Aby si lidi prostě jen povídali. Ne proto, aby se nutně seznámili, ale protože lidská konverzace obohacuje lidského ducha. A vztah z toho může vzniknout přirozeně jako jako kdysi dávno.

    Jiná věc je pokud na to spěcháš a máš pocit, že už je pozdě. Jenže jak se říká: "Pospíchej pomalu".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam