• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    AREX
    AREX --- ---
    OTZ: Ok, špatně jsem se vyjádřil. Měl jsem za to, že všichni chápeme co znamená lež. Sáhneme do wikipedie...

    > Lež je typ klamu mající formu nepravdivého výroku, zpravidla s vědomým záměrem oklamat druhé za účelem získání nějaké výhody či vyhnutí se trestu.

    Neboli, nebavíme se o tom, že zamlčíš nevěru. Pokud s tím dokážeš morálně žít a ten druhý na to nepřijde, tak je vše v cajku. Problém nastává, kdy partner má pochybnosti, možná se i ptá a ty prostě zatloukáš a nechceš aby na to přišel. A tohle dle mého rozbíjí vztah.
    OTZ
    OTZ --- ---
    v kontextu k inzeratum: cim delsi a obsahlejsi jsem vypotil, tim mensi byla odezva. na tl.dr neni nikdo zvedavej, kazdej si chce vymalovat animu/anima a do ty te napasovat, br to je zly :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    AREX: jenze nepriznana a neobjevena nevera prece nikoho neboli..

    beres to nejak moc idealisticky. lez nebo mlceni je vetsinou pohodlnejsi, teda pokud nechces vyslechnout pravdu a dal nic neresit. ja jsem treba resitel problemu a pomahac a prip. dobroser :D takze mluvim a jednam na rovinu, nebo se o to urcite snazim, a to leckdy boli a nemusi to byt k vydrzeni. ale uz se taky hlidam :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    ROLAND: na to nemam co rict :) cpt. obvious
    AREX
    AREX --- ---
    OTZ: Hm, tak to jsem ještě neslyšel, že něco založené na lži může spíš přežit. To mi připadá spíš jako nějaká poučka pro business 21. století.

    Ze lži přece často vzejde nevěra a to už není tak daleko ke konci vztahu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    AREX: nejak ti tam chybi celej ten zivot toho paru mezi seznamenim a rozv/chodem, hodne slusne beznadejna zkratka :) statistika ti moc nejde.

    jinak je mi to je jedno, cizi lzi ani rozvody me netrapi. leckdy vydrzi spis manzelstvi zalozeny na lzi nez na pravde.
    AREX
    AREX --- ---
    ROLAND: Ja nevím, mě prostě připadá, že ty fotky spíš překáží.

    Ty říkáš, že komunikace bez fotky je ztráta času a energie (a nejspíš to tak vnímá většina), ale PROČ? Odkdy je lidská komunikace zbytečnost? Paradoxně sociální sitě měly lidi sbližovat, ale přijde, že udělaly přesný opak. Určitě k tomu přispěla i rychlost doby a obecně internet & technologie.

    Nikdo nemáme věčně čas a nějaké poznávání druhého pokud to nevede k jasnému "profitu" pro člověka je pasé. To mi přijde fakt hrozný.

    Sám říkáš, že jsi už X let osamělý, na Tinderu nemáš žádný match. Myslíš, že by ti vážně tolik ublížilo kdyby ses zapovídal s někým o kom nevíš jak vypadá? Samozřejmě nedělat to vyloženě za účelem budoucího vztahu. I kdyby to mělo být jenom pro "trénínk" komunikace, tak vážně myslíš, že bys tak moc ztratil? Opravdu by bylo hrozné zažít spoustu zajímavých diskusí se ženou u které ti nezáleží na vzhledu?

    Druhá věc ovšem je, kde v dnešní době najdeš lidi co by si chtěli jen povídat bez nějakého vyššího cíle. A z toho je mi taky smutno...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    AREX: Proto si také ty informace musíš ověřovat. Tedy nepřemýšlet jen přirozením a vidinou něčeho, ale používat hlavu.

    Fotka je také informace - pokud tě vizuálně zaujme tak chceš zavést komunikaci. Pokud ne je komunikace ztrátou času a energie.

    Když fotku nemáš, tak si třeba x dní povídáš, vše vypadá skvěle, pak si poslal fotku a byla konečná.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    AREX: V době internetových sítí ano. A to už není ani riziko, ale ověřený fakt.
    Mám na FB perma žlutou kartu za to že jsem si to jen ověřoval.
    A okamžitě zablokování příspěvku, žlutá karta a varování pokud něco takového znovu napíšu, tak dostanu permanentní vyloučení. Další průzkumné testy jsem tak okamžitě zastavil.

    Když to vezmu na seznámení, snížíš si docela dost možnosti. I v té skupině kde to není pro tebe žádoucí.
    AREX
    AREX --- ---
    ROLAND: "Ty ty informace potřebuješ, bez toho je to jak ruská ruleta"

    Moje pointa je, co ti zaručuje, že ty informace jsou pravdivé? Ty si uděláš dokonalý obrázek o člověku na základě jeho "socíálního profilu", ale co když je to jen dobře vykonstruovaná lež?

    Když byly jen ty textové seznamky, tak to přece taky byla "ruská ruleta", ne? Resp. tam nějak nebyl ten tlak na rychle seznámení. Naopak jsi svými vlastními silami a diskusí zjištoval, jestli ti ten člověk vyhovuje. Tam bylo mnohem těžší být lhářem a neztratit se v tom co jsi komu napovídal.

    A tohle si opravdu myslím, že dneska hrozně chybí. Aby si lidi prostě jen povídali. Ne proto, aby se nutně seznámili, ale protože lidská konverzace obohacuje lidského ducha. A vztah z toho může vzniknout přirozeně jako jako kdysi dávno.

    Jiná věc je pokud na to spěcháš a máš pocit, že už je pozdě. Jenže jak se říká: "Pospíchej pomalu".
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    FIYAH: Ano Marek je moc fajn člověk. :)

    Aha přemítání, budu se muset podívat na definici, nepamatuji se. Já jsem byl tak nějak vždy stratég a planer. A nějaké to sumírování myslím že je potřeba. Aby člověk mohl nějak zavřít nějakou kapitolu a pak pokračovat. Prostě dokud cítí nějaký problém, těžko se hnout do předu. A před problémy člověk obvykle neuteče. I když mnoho z nás se o to neustále pokouší a občas to někomu i vyjde.
    Třeba ta změna prostředí - člověk obvykle reflektuje a přizpůsobuje se tomu co zná na co je zvyklý. Někdy ale je prostě potřeba aby ta změna nastala v okolí. Ne vždy prostě může každý sám.
    AREX
    AREX --- ---
    ROLAND: Tohle mě zaujalo: "Protože být otevřený je velké riziko."

    V jakém ohledu vnímáš to riziko? Co by se mohlo stát když bys někde řekl svůj názor? Myslíš, že Big Brother si pro tebe hned přijede? :D
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    OTZ: více méně ano, jde o to kdy je to tolerovatelné a kdy už je to přes čáru a kdy je to obranná lež.
    Všichni jsme si tím prošli už jako malé děti. Když jsme něco rozbily nebo udělali a měli strach z výprasku nebo trestu. Je to o tom správném nastavení hranic, jejich dodržování a respektování. Jak svhých tak druhých.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    AREX:
    Tohle je řekl bych mnohem dlouhobější plán, jen nevím koho. Dost zajímavá ukázka a náhled. https://www.csfd.cz/film/777506-no-safe-spaces/diskuze/ I když jen částečný.

    To co se děje na internetech v současnosti je nová forma totality.

    Lidé se stávají závislí na like a pozitivních komentářích, bojí se otevřeně pronášet své myšlenky. I já sám jsem se kolikrát přistihl že se držím dost zpátky. Protože být otevřený je velké riziko.

    Nicméně nikdy jsem si na nic nehrál. Právě ty lži na těch seznamkách, ale vůbec při seznamování jsou problém. Ale to tu bylo i dříve, jen ne v takové míře. A Face to Face přeci jen je lhát mnohem náročnější a chce to větší skill.

    A pak bývá problém, když vypadáš k neuvěření a spadáš do škatulky lhář i když říkáš pravdu. Protože druhá strana má nějaký strach že by to mohla být lež protože určité techniky právě používají lháři, jen narozdíl od té pravdy je často dopilují do řekněme lepší dokonalosti. A pak je právě ten problém jak to rozeznat.

    Dnes je běžné že muži říkají a mluví o tom že hledají vztah, ale jde jim jen o to vrznout si. Ale protože vědí že na tohle ženy stále slyší tak to používají.
    Svobodné matky můžou vyprávět.

    AREX: Ty ty informace potřebuješ, bez toho je to jak ruská ruleta a nebo domluvený sňatek bez tvého vědomí.
    Ale potřebuješ také umět ty informace správně vyhodnotit. A to už chce nějaký intelekt a zkušenosti.

    Problém je že v tomhle nás začínají velice úspěšně nahrazovat technologie.
    AREX
    AREX --- ---
    OTZ: Prečti si to pořádně prosím. Na seznamce si s největším pravděpodobností vybereš lidi co umí nejlépe lhát. Samozřejmě není to nějaké pravidlo, ale řekl bych, že statistika rozvodovosti tomu docela napomáhá.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    ROLAND: Je Mára, toho jsem neviděla ani nepamatuju:)

    ROLAND: Tomu se neříká filozofování ale přemítání. Hodně nezdravá věc jak na hlavu tak na zbytek těla. Škodí to a děláme to bohužel všichni.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ..takze vsichni lzou?
    AREX
    AREX --- ---
    AREX: Ještě takový dodatek. Nevím jak to vnímáte vy, ale přijde mi, že v tom hraje hodně velkou roli jakási hra na jistotu. Současné generace lidi se skrz pohodlnost a konzum dostali ke strachu ze zodpovědnosti. Snaží se hledat jistoty, aby se náhodou nerozhodli špatně.

    A to se promítá i do toho seznamkového světa. Všichni nutně potřebuji znát co nejvíc informací o tom člověku abych se náhodou špatně nerozhodi. Ale už jen málokoho napadne, že tímhle způsobem najdou především lidi co umí nejlépe LHÁT. A jaký asi bude vztah s lhářem? Řekl bych, že nic moc.
    AREX
    AREX --- ---
    ROLAND: Vidím to podobně jako FATTY.

    Myslím si, že tohle se obcne v dnešní době hodně podělalo. Lidi si nechtěji povídat, jen listují na Tinderu a doufají, že někoho zaujmou fotkou. V horším případě si najímají kouče a profi fotografy aby z nich udělali "seznamkový hit". A pak si musí dát pozor aby ty fake vrstvy, které na sebe nalepili, tak sundavali postupně, jinak se jejich obět vyděší a uteče. Ačkoliv myslím si, že nakonec uteče stejně, protože udržovat nějakou fasádu věčně nejde.

    V tomhle byl opravdu výborný jakýkoliv textový chat. Sám jsem to nikdy nevyužíval za účelem seznámování, ale tam ty lidi spolu aspoň mluvili a poznávali se. Nebylo to jen jako "ty máš fajn kozy, pojďme na rande". Nestačím se divit jak moc se společnost proměnila za těch pár let. Sociální sítě byly fajn když začaly a furt mají tu určitou praktickou hodnotu, ale taky to přerostlo v něco šíleně degradujícího.

    Zrovna jsem koukal na film Idiocracy a vídím v tom docela paralelu. Jestli se lidi nevzpamatují, tak bych se vůbec nedivil, kdyby to za těch 500 let nějak podobně vypadalo. Ne teda, že by to tady někoho z nás muselo trápit, ale je smutný pozorovat ten začátek konce.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ROLAND: pridano do wantlistu, i kdybych mel dat tech 9E jenom za ten soundtrack rad to podporim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam