URPUTNIK:
NEI:
To curvy jsem už kdysi překládala jako ,,křivkovitá", protože to je doslovný překlad.
Ale to dříve jsem byla křivkovitá, teď už jsem ta ,,plnější".
Naměřeno.
Vytáhla jsem krejčovský metr a obcházím s ním byt a řeším, jaký to bude naměstnat se (za o čtyři tisíce vyšší cenu) do bytu o 7 metrů čtverečních menšího.
Tak jsem změřila i sebe:
Kdysi na základě údajů z modelingové agentury: Výška 170 cm, váha 54 kg, míry 93, 64, 93 cm.
Takže to byla podváha a typ postavy žensky atletický, velikost XS až S - přesýpací hodiny, průměrná prsa, propadlý vyrýsovaný břicho, kulatější zadek, vychrtlý ruce, štíhlý, ale svalnatý nohy.
Nyní po 20 letech: Výška 170 cm, váha - to ani nechtějte vědět, míry 110, 84, 114 cm.
Takže poměr prsou k pasu a bokům pořád stejný, stále přesýpací hodiny, jen mám prostě dvojnásobný prsa a zadek a jsem prostě o 20 cm děleno dvěma plus to jde do zatáčky, takže tedy průmětem všude o cca 9 centimetrů z čelního pohledu ŠIRŠÍ.
BMI lehká nadváha a už se to dostávalo téměř k obezitě jako jsou dle BMI obézní ty PLUS SIZE MODELKY typu Ashley Graham, ale utla jsem to živením se výhradně rybami a saláty a navýšila aktivity a zhubla o šest kilo zase do mezí té lehké nadváhy.
Některý starý oblečení ještě oblíknu, ale některý už ani nááhodou.
No cítím se jako VEPŘ!
Jako když už se ženský začíná dělat špek na břiše a musí si to stahovat podvazkovym pásem, aby si mohla vzít elasťáky a vypadala v tom jako člověk, tak jako tedy nic moc, PROSTĚ BACHYNĚ!
Jako zhubnout rozhodně chci.