• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    Ale chtěla jsem tu probrat něco jinýho.

SARAJ: Tak abys věděla, tak mi po více než dvou letech věrné služby teď v práci neprodloužily smlouvu A TEĎ SE BUDE HODIT KAŽDÁ KORUNA a nemít ten příspěvek na bydlení, tak bych byla v pytli.

Mám se stěhovat a nájmy jsou už nad 16 tis. komplet cena i za malinkatý byty. Já dítě nemám, tak se tam snad nějak poskládám.
    Práci začnu hledat hned, jak se v březnu přestěhuju. Teď potřebuju čas na hledání bytu a prohlídky bytů a pak 14 dní na přestěhování a oběhání úřadů.

No a teď se podívej na příklad:

Taková PILNÁ MATKA SAMOŽIVITELKA, jedno nebo dvě děti, maká jako ďas, třebas už 5 let v jedný firmě, čistej plat 30 tis., tak si třeba šetří 5 tis. měsíčně, to máme 60 tis. ročně, takže za 5 let si UŠKUDLILA třeba 300 tisíc.

Tak se raduje.

No a zase si vyplní papíry na příspěvek na bydlení a těší se, co jí jako daj.

No je to přeci matka samoživitelka, tak s příspěvkem na bydlení počítá.

Jenže oni jí pak podle toho novýho zákona daj sice pár kaček příspěvky na ty spratky.

No ale jelikož pilně pracovala a měla šanci v tý firmě zůstat o něco dýl než já a má tím pádem o něco vyšší úspory už nad 200 tis., tak i když nemá ani byt ani auto a vše má ten její bývalej obšourník,

TAK JÍ PODLE TĚCH NOVÝCH PRAVIDEL NEDAJ PŘÍSPĚVEK NA BYDLENÍ,

ALE HOVNO!
    NEI
    NEI --- ---
    RENA_SULIROVA: Starám se o psa, králíka a partnera, čeká mě za pár let možná se starat o partnerovo maminku.

Užitečná budu tím že budu moct předávat svoje zkušenosti s léčbou lidem, kteří zatím tápou.
    Případně mohu hlídat cizí děti, starat se o seniory.
    Teď jedné rodině pomáhám jednou týdně doma uklízet a baví mě to. Užitečná jsem sama sobě tím že se neustále něco učím a rozvíjím, nebo tvořím obrázky pro sebe a pro ostatní.
    Užitečná jsem svým sourozencům, že si s nima hraju a dávám jim lásku, s mou babičkou si povídám a koukám s ní na Ulici.

Dítě by nikdy nemělo být kompenzace něčeho, co člověku chybí, nebo jako projekce touhy něco zanechat.
    Dítě má vzniknout ve chvíli, kdy se člověk cítí celistvý a dospělý a odpovědný k tomu ho vytvořit a vychovat a je si tím 100% jistý.
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    RENA_SULIROVA: Tak daruj vajíčka na umely oplodnění. Rod zůstane zachován (mamma mia) a děcko dostane někdo, kdo k němu nerazi pristup: "když nám tohle zajde, uděláme další" a bude se o něj se zajmem a láskou skutečně starat. A ty navíc dostaneš nějaký prachy.

Otázka je, jestli už na to nejsi moc stará a prošla bys testy.
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    NEI: Tak já myslím, že na druhou stranu pořizovat si dítě jen proto, aby ses měla o koho starat, jak se realizovat a byla užitečná, taky není jediná možnost a možná taky dobrej důvod.

Kdo se chce jen o někoho starat, tomu stačí domácí zvíře nebo línej chlap.

Já třeba chci dítě z několika důvodů.

Ale tím nejpádnějším důvodem je, že chci svou kopii nebo spíš prostě tu něco zanechat na tom světě, nevyhynout jen tak a aby nám nevymřel rod.

Ale s tou péčí?

No dříve to taková paní taky ,,vyprdla", ale ona to ani nekojila, kojily kojné.

A ona se vyspala a nestarala se o to.

Spala v úplně jiný místnosti než to dítě, o který se starala fyzicky posluhovačka - myslím tím činnosti jako vaření polívčičky a utírání upatlaný pusinky.

Skoro nic z toho nedělala paní domu a ta navíc ještě ne že neměla práci jen pět nebo deset let, ale nemakala třeba celej život.
    Jen se poflakovala po parku a plesala, takže tak.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mame tady vzacnej moment, kdy to nejlepsi co muzes udelat pro svy dite je si ho neporidit..
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Tak tohle je hodně děsivý
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    RENA_SULIROVA: neporizuj si dite, fakt ne
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    NEI: Tak já mám naopak vrozený, že se nestarám o nikoho, jen o sebe a o kupu školních, vysokoškolských nebo pak pracovních povinností.

Takže začít se soustředit konečně na něco jinýho než na sebe a svoje starosti nebo povinnosti a totál to přesměrovat na moje doživotní volno a péči o nějakýho rozmazlenýho spratka, kolem kterýho se budu točit, je momentálně můj životní sen..

....a právě to volno na deset let kombinovaný s péčí o toho zmetka malýho, bych právě si teď doporučila jako tu nejlepší formu terapie.

Když by to ještě bylo kombinovaný s tím, že bych měla vedle sebe partnera, kterej by mi pomohl se o to starat, abych se taky měla i v těch prvních třech letech jak občas vyspat, tak by to podle mě bylo cajk a pro mou psychiku momentálně to nej.
    NEI
    NEI --- ---
    RENA_SULIROVA: To není úplně ideální představa jako základ pro touhu o miminko.

Přijde mi že ho bereš jako nějakou věc, kterou odložíš do péče druhým co nejdříve.

Moc se mi to nelíbí.

Já vnímám děti jako něco posvátného, s čím je sice zpočátku dost mordor a nevyspíš se, ale můžeš mu věnovat lásku, péči, učit ho nový věci, mít ho jako parťáka/parťačku, být pro něj svoje nejlepší já. Čtu teď knihu Respektovat a být respektován, kde krásně popisují jaká výchova je zlatá střední cesta.
    Akorát těhotnět kvůli psychiatrické medikaci nemohu a když vysadím medikaci, tak mi jebne. Takže možná budeme hledat s partnerem náhradní matku, ale má to několik úskalí, jak právních, tak bych se i bála aby dítko nemělo celoživotní trauma z toho že ho porodí někdo jiný a najednou se to pouto úplně utne.
    Řeším to s lékaři i s terapeutem.
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    PULNOC: Když jsem měla snoubence, tak za 4 roky soužití s ním jsem byla psychicky cajk.

Tedy až nějaký jedno extempore po vypití flašky vína, kdy mě nějak předtím vytočil a pak mi na akci část noci nějak hodně nesedla muzika.

Ale jinak jsem v těch letech byla happy zaměstnaná veselá sportovní bydlenka, nejebalo mi nic.
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    PULNOC: To už jsme tu řešili.

Moje idealizovaná představa je ta, že bych dítě vyprdla, prý má ta hlavička v průměru 9,5 cm, tak to asi budu muset potrénovat s většími vibrátory tedy...no ale když se dívám na víčko od Nescafé tak jako i to ,,vyprdnutí" asi nic moc, ale asi se to nějak dá.
    Pak bych to musela odkojit a přebalovat to, bevychrápala bych se kvůli tomu, čemuž bych věnovala své následující dva roky života jako zcela výhradně, ale tam bych tu péči ze své strany ráda ukončila.

...no a pak bych dítě od jeho dvou do tří let svěřila pokud možno co nejvíc do péče partnerovi nebo svým rodičům, jež oba touží po vnoučeti...

...pak bych to od jeho 3 let vykryla školkou a následně od jeho 7 let vyplnila 18 lety školní docházky tak náročný, jako to bylo u mě ještě v kombinaci s kroužky, že by dítě nemělo už čas na to mě opruzovat. Tak nějak.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MICHELLEDANIELS: co je to za herezi, tady snad padnul konsenzus, ze to nakonec dobre dopadlo a on prestal kourot a ona konecne zacala, nebo si to pamatuju blbe? ;)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    NAVARA: ono stačí si to tam nenapsat. Když ma někdo profil vicemene vyplněný a chybi mu tam výška, tak ma zpravidla kolem 170 cm a i méně. Podobne to byva i u jiných položek. Nekuřák to uvede vzdy, kuřák bud jo nebo necha prázdné pole...
    Nejak nechápu to neúplné udavani informací, akorát je to ztráta času.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: diky moc. Sice se v realu nezname a tady se potkavame jen asi ve ctyrech klubech, ale i tak si vazim toho prvenstvi. Zajimavy je, ze si furt nedokazal pouzit ten ignore. Ja tu nyxich komiku cetl uz plno a dal jsem si je do ignoru, protoze me z toho bolely oci, takze si vazim toho, ze te furt bavim.

Tak to je jeden z 12 tisic uzivatelu. Kdo dal?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: jestli furt hledáš, třeba pro mě seš největší komik tohodle serveru, v podstatě co příspěvek, to perla sviním. S tím Roccem nyxu nevím, ale Bozo nyxu budeš v mém srdci navěky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NEI: Pár fotek jejich fotografem, intro video na jejich kameru (tj. žádné filtry, voicemods, apod),… ale na to bys musela mít širokou síť kontaktních míst
    NEI
    NEI --- ---
    URPUTNIK: Nejlepší ze všeho by bylo kdyby ty placený seznamky ty lidi fotili.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    URPUTNIK: Na to ti tam stačí napsat výšku a obvod pasu :)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    NEI: tak myslel jsem, ze si na zaklade vysledku muzou lidi upravit svoje profily, aby sedeli textem vic na obecny pojmoslovi a predesli bohuzel tradicnimu "prisel uplne nekdo jinej, nez je na fotce/popisku" :)
    NEI
    NEI --- ---
    URPUTNIK: A k čemu by ta anketa přesně byla?
    Nebo jak přesně se to blíží tématu "internetové seznamky"? :-)

Naopak mohlo by to mít spíš negativní efekt, přecijen nejsme všichni uživatelé jako třeba ty, ale je tady hromada trollů atp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam