• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tak děkuji za přeposlání do pošty.
    Mozek roku mi pošle výzvu a pak mne dá do ignoru, takže si to nemůžu přečíst.

Já nemůžu nikomu radit ve výběru partnera, protože první bylo klasické studentské naivní manželství, což už všichni ví, že má svoje výhody, ale hlavně nevýhody a končí to obvykle po určité dobré, protože ve chvíli kdy ti dva vyzrajou, tak se může ukázat, že prostě má každý jinou cestu. Nic překvapivého ani neobvyklého.
    Druhý pokus bylo šlápnutí vedle.
    Poslední pokus považuju za finální a ideální. Oba jsme věděli, co chceme a máme dostatečně jasnou představu o vztahu.

Rady, porady, Hybernská 10 tu dávám pravidelně, takže si myslím, že tento potenciál je vyčerpaný.
    Knihu fakt psát nebudu, protože jich je na světě miliony a škoda tím ničit papír. Nic převratného v tom není.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NEI: takže se můžu jedině omluvit za to, že jsem na tebe reagovala, protože když vidím pouze, že napíšeš tohle bez jiného kontextu to vypadá rejpavě :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    _ALEXA_: bohužel nevím, za co se mám omlouvat, protože nevidím, že na něco reagovala.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    _ALEXA_: aha, tak to bude tím, že LAUNCHER projevil vysokou míru inteligence, dal si mne do ignoru a pak tu zřejmě něco o mně píše, co nevidím.
    Takže už vidím jen reakci NEI.

NEI: můžeš mi tady please repastovat, co tady o mně LAUNCHER píše, díky
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    GRANTORINO: Reaguješ na blbou osobu, komentoval tě Launcher. Možná by nebyla od věci omluva Nei tentokrát od tebe
    NEI
    NEI --- ---
    LAUNCHER: Jestli nad výchovou takhle moc analyticky přemýšlíš a ještě jsi to probral se dvěma odborníky, přijde mi, že tvoje péče musí být zákonitě nadprůměrná, ale těžko to soudit, když jsem tě s dětmi neviděla.
    Ale jestli chceš, mohu za vámi někdy přijet a podívat se a říct ti svoje postřehy a nápady! :-)

Ale možná pozor na to, abys nebyl ve výchově moc úzkostný a nesnažil se dát ze sebe úplně vše, to taky není dobrý. (Píšou v tý knize Respektovat a být respektován)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEI: Nemam naštěstí zkušenost s podobnými extrémy.

Ale tohle je v menším věc co mě žere a hrozně mrzí - Že nemám jak short term posoudit jestli jsem dobrý rodič. Zlaté heslo pro mě je, že co nejde změřit nejde zlepšit. A tudíž nemám jak efektivně korigovat fails o kterých ani nevím a určitě jsou.

Řešil jsem to i s psycholožkou mých dětí a mojí - "jste patrně v normě / těžko soudit / těžko radit bez konkrétního problemu / chápu a rozumím obávám, ale kdybyste viděl co nám sem chodí".

Jako já se na ty paní nezlobím vůbec a plně chápu, ale herdek X lidí mi už řeklo, že kdyby se s dečkama mohli vrátit v čase, to či ono by dělali jinak. A zároveň mi každý, od koho bych si i rád nechal poradit, řekne - že těžko radit, protože každé děcko jiné, každé zázemí jiné atd.

Ta obtížná short term měřitelnost za mě druhý nejhorší aspekt rodičovství / po závažných nemocech v rodině (to se mi chce brečet, když tohle vidím, nebo brečím).
    NEI
    NEI --- ---
    FATTY: Jako jo no.
    A bůhví kolik lidí se třeba jen naoko tváří jako skvělý rodič a doma dítě týrá.
    To se nikdy nedozvíme, pokud ten psychopat má alespoň průměrné IQ.
    Ale chodily se mnou na psychoterapeutický stacionář třeba slečny, které zneužíval vlastní otec a na venek to byl dycky osobností kouzelný, obdivuhodný, záslužný a charakterní muž.
    FATTY
    FATTY --- ---
    Lepsi je si pomyslet, ze mimo vysinutych a normalnich je v takovem pohledu na cast populace minimalne taky jeden,ktery ma charakter nadprumerny az ryzi.. a to je taky fajn .
    FATTY
    FATTY --- ---
    NEI: tohle muze byt anonymni troll.. ale podpbne i horsi vysinuti mysli nebude nejak zvlast neobvykle v populaci,jen neni videt. Kdyz by ses nekde ve meste zadivala z tretiho patra na par ulic do dali,urcite tam psychicky nevyrovnanych bude dost a ja bych rekl ze mininalne jeden na urovni toho na co reagujes.. Svet uz je takovy,netreba se kvuli tomu nejak stresovat, nebo si myslet,ze to jde jednoduse napravit globalne
    NEI
    NEI --- ---
    TEKKANNE: Navíc ve 40 letech je šance na oplodnění během prvního sexu tak 10%, ne?

To můžete být všichni asi víceméně klidní.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TEKKANNE: tady by snad byla jazykova bariera urcitou vyhodou ;)
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    PALEONTOLOG: naštěstí svoje logické řetězce vybaluje neohroženě ihned v rámci úvodního small-talku, takže všichni potenciální budoucí otcové i potenciální budoucí potomci žijí v bezpečí imaginárního světa....zatím. pevně doufám, že to tak zůstane navždy. amen
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MEANKITTY11: ja myslim, ze se ji to nepovede, protoze jakmile na nekoho vybali ty svoje logicky retezce, tak zdrhne
    NEI
    NEI --- ---
    GRANTORINO: Já jsem teď poměrně šťastná, děkuji za starost.

Když jsem na někoho zbytečně zlá, nebo křivdím a zpětně si to uvědomím, vždycky se omlouvám. Ať už veřejně, nebo v poště.

Navíc právě jsem se tě zastala a tys to vnímala ode mě jako ironii nebo sarkasmus?
    To je tvůj problém, ne můj.
    SITH
    SITH --- ---
    NICOLLETTE: tohle je auditko, kde prostě svět funguje perverzně
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NEI: Děti jsou očividně šťastnější než ty. Syn dnes přinesl pochvalu ředitele školy, vypadal docela happy. A že se k tomu vracíš.
    Mi opravdu připadá jako úspěch mít 3 dlouhodobé vztahy (10 let, 6 let, 5. rok) a z toho 4 děti. Že jsou ty chlapy různí, je celkem logické. V životě jsem měla míň partnerů než většina lidí, tedy 4 mi nepřipadá jako vysoké číslo.
    A je mi jedno, co si o tom, kdo myslí. Ale ty se k tomu máš pořád potřebu vracet, přemýšlej proč, protože jednou už ses mi za tyhle výpady v poště omlouvala...
    jinak předpokládám, že ty si samozřejmě vztahy s "různýma" mužema neměla, nebo co je tohle za dětinskou poznámku.
    NEI
    NEI --- ---
    LAUNCHER: To si zas nemyslím.

Mít 4 děti se třema různýma chlapama mi nepřijde jako tak strašnej neúspěch, moje vztahy taky v průměru vydrží 2 roky.

Hlavně jestli jsou ty děti šťastný.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Já NEI nevidím, ale předpokládám, že to tu určitě zachraňuje svoji hlubokou empatií a moudrostí, že? Protože se teď identifikuje jako milující bytost?

Tohle je auditko, kde prostě svět funguje reverzně.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEI: Kyselá tetka má přitom v tomhle boardu /tipy a triky/ potenciál. Mohla by sepsat jak se opakovaně spletla (plete?) ve výběru otce dítěte a mladé žáby by se z toho poucily.

U starších kolegů taky cením jak rozbory co se kde dělalo správně, tak co a proč se nepovedlo.

Spíš by se jí ulevilo od stresu a nelecila by si to tu na hezkých mladých trochu ezo holkách nebo na stárnoucích ITs z Kotehulek...

K tomu potenciálu - a kdyby se s tím poprala zodpovědně a vtipnou formou, mohly by z toho být epic posts, ne-li základ parádní knížky, které bych třeba já šanci dal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam