URPUTNIK: Podle mě je to trochu o formulacích a nedorozumění.
Zaprvé bych nečekal, že jen proto, že je někomu 30+ tak je dospělý/á a rozumný/á a nezasekne se na zkratkovitých pocitech z toho co druhý říká.
Paní je sama.
Nejspíš dlouho.
U žen je nezadanost subjektivně nešťastně vnímaný stav a překládá se jako forma neúspěchu a nechtěnosti, což jí dlouhodobě kazí náladu a bere sebevědomí, a pak se reaguje na svět skrz tyhle nepříjemné pocity.
Nejspíš je z toho smutná, přecitlivělá, bojí se že naletí a bude zklamaná, a tak jí lítají emoce a míjí se v tom, co jí chceš sdělit.
Musíš být laskavý, chápající, a rozmělňovat (jakkoliv nezasloužené) špatné emoce (když to neuděláš ty, ona taky ne, oba zůstanete zabejčení v tom, že ten druhý je hlupák, a nikdy se nepotkáte).
Ty chceš vědět jestli máš divadlo zrušit nebo vzít někoho jinýho (stálo to nějaký peníze atd. a je škoda nechat to propadnout) a vymyslet něco, co se dá časově posouvat podle toho, jak se jí doma mění doba, kdy bude mít volno.
Ona v tom slyší "je mu jedno, s kým půjde, hlavně nechce přijít o investované peníze. Je to další hajzl, co mu nejde o mě ale o kteroukoliv - radši ho hodím přes palubu rovnou, jinak budu zase zklamaná. Já mám na ty chlapy ale smůlu!"
Musíš to říkat jinak,
a když už se tohle stalo, tak polknout ego, nějak mírně znovu navázat verbální kontakt a zkusit to nenásilně přeformulovat na "moc rád bych vymyslel setkání, které se dá operativně přesouvat tak, jak ti to bud vycházet. Opravdu stojím o schůzku s tebou, a když teda nevyjde divalo, kdy můžeme podniknout neco jiného?"
Buď laskavý a chápající a projevuj upřímnou touhu vidět se přímo s ní, jakkoliv vám to bude oběma vyhovovat.
Je to našlapování v minovém poli a nejde tím projít bez velmi zranitelného otevření se, protože musíš předpokládat (i za ni), že cokoliv dalšího může vyznít jejímu sebevědomí blbě a zas se zasekne/uteče, a navíc na tebe bude lejt vinu za všechny ostatní chlapy, co si s nima v něčem nesedla.