VERSONNENHEIT: Prosím tě.
Tady jsou jako zpětná vazba kdejaký bláboly.
Třeba někdo si myslí, že SUBVERSION něco závidím. Je to blbost.
Co jí mám jako závidět? Už jsem psala, že dítě jsem jí tehdy rozhodně nezáviděla. A pořád věřím, že dítě mít budu, takže jí ho nezávidím, jen jsem tu kdysi podrážděně reagovala na to, co tu kdysi za podle mě absurdní drzosti psala ona mně. Jen jsem nepochopila, že jen něco parafrázovala a dělala si legraci.
A co jí mám jinak závidět? Že je tu za prací? Že tu možná kdysi byla jen na pracovní vízum a mohla tu zůstat, je když makala?
Já o ní v podstatě nic nevím.
A nemám věšteckou kouli.
Třeba nejsou s přítelem/manželem ve vlastním bytě, ale v nájmu. Třeba tam má nájemní smlouvu jen on.
A kdyby se třeba za deset let zdekoval, jako to mně udělal kdysi bývalý snoubenec, tak z čeho to SUBVERSION sama s dítětem zaplatí? Nevím.
Protože kdo ví...
Třeba někdy SUBVERSION o práci v pracovní agentuře přijde, třeba ta pracovní agentura ukončí činnost.
No a SUBVERSION není český rodilý mluvčí, dělá chyby v psanym textu, jako může si každou větu googlit a kontrolovat pravopis, ale na to není v práci čas.
Takže na valnou většinu administrativních míst, kde se dělají nějaký překlady ČJ - AJ a obráceně, by ji třeba ani nevzali. Nevím.
Ani nevím, zda má VŠ, nevím o ní nic.
No a nikdo neví, zda by pak šla SUBVERSION žebrotou na Andělu nebo zda by byla ochotná dělat 12 hodin denně v nějakym řetězci píp-píp-píp na kase nebo zda by s její tělesnou konstitucí vůbec zvládala stát 12 hodin denně u nějaký výrobní linky.
Já tam byla a mimo jiné, kromě bambiliónu dalších činností v kanclu a v laborce, jsem kontrolovala kvalitu práce těch Ukrajinek, který tam dole ve výrobě hákujou. A ty jsou tam obvykle jen některý dny v tejdnu na brigádě přes agenturu a stejně padaj na hubu.
Kdybys tam byla, tak bys viděla, že to není nic, co by zvládala SUBVERSION 12 hodin denně 160 hodin v měsíci a takhle třeba několit let tam dřít do úmoru.
Takže nemyslím si, že je to něco, co by třeba za 10 nebo 15 let zvládala nějak dlouhodobě dělat SUBVERSION aby tu vůbec dosáhla na důchod a měla pak kde bydlet.
Takže třeba taky může skončit na dávkách. Ne na půl roku jako já, ale třeba na furt. a bez důchodu. Nevím.
Nemám věšteckou kouli. Nevím o ní žádný podrobnosti.
Takže fakt nevím, co bych jí jako měla závidět.