• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLDHEREINTERNETOVÉ SEZNAMKY – tipy a triky
    RENA_SULIROVA
    RENA_SULIROVA --- ---
    HELLENKA: Ahoj Heleno.

Ta frustrace a vnitřní napětí tam ještě stále i před dvěma lety byly, pravda.
    V opilosti na nějakejch akcích to vnitřní napětí bylo dokonce i očividný, když jsem se to, že on tam najednou se mnou není a jsem tam najednou mezi lidmi sama, což bylo naprosto strašný a nesnesitelný, snažila přepít a marně vytěsňovat alkoholem.

Ale teď to nabralo daleko horší formu.

Na samotu jsem si zvykla tak nebezpečně, že jsem občas cynicky až skoro ráda, že mě nikdo nebudí, že vedle mě v noci nikdo nechrápe.

Občas jsem ráda, že nemusím tak často nakupovat, uklízet a prát, že se mi prádlo jak ložní a ručníky, tak oblečení vejde snáz do pračky i na sušák a že k večeři si dám třeba jen jogurt nebo k večeři jen tak sežeru půlku avokáda nebo hrst oříšků nebo si jen ve stoje nad lednicí ukousnu kus sýra a můžu se nerušeně koukat na televizi.

Občas jsem i ráda, že nemusím chodit nebo jezdit na akce v tu hodinu, kdy by on hrál, ale že se třeba zvednu od sci-fi filmů o půlnoci a vyrážím až nočními spoji a že v létě jedu třeba posledním vlakem nebo až druhej den nebo třeba úplně jinam jindy.

Občas jsem i ráda, že si dělám, co chci a nemusím se s nikým na ničem domlouvat.

Ale pořád je to jen občas a mám silnou potřebu hledat partnera. To taky proto, že chci dítě.

Ale fakt nevím, v čem mám jako nereálný představy?

Jsem pohledná slečna, co se snaží jíst zdravě, sportuje a oblékám se lichotivě podle svojí postavy.
    Pochybuju, že by mi lidi chválili vzhled jen ze soucitu.

Opravdu jsem hodná, milá, obvykle veselá, plná pozitivní energie a pořádná a dobře vařím.

Mám vzdělání a teď jsem zase pár let pilně pracovala, tak už fakt jako nevím, NA ČEM BYCH KONKRÉTNĚ JÁ MOHLA NEBO MĚLA ZAPRACOVAT.

A že bych pak ráda, aby se o mě muž staral?

Tak chlapi tady machrovali, jako že prej jsem měla oproti nim nízkej plat, když jsem jakožto kontrolor kvality - interní auditor měla 38 tis. hrubýho, něco málo nad 30 tis. čistýho.

Tak když oni MAJ TEDY TAK ZÁVRATNÝ PLATY A JEŠTĚ PÍŠOU, ŽE PRO NIKOHO JINÝHO, NEŽ JSEM JÁ, BYDLENÍ NENÍ PROBLÉM,

TAK MAJ ASI KDE BYDLET A MAJ PENĚZ DOST.

Tak co s těmi penězi tedy jako budou dělat?

Budou si s nima tapetovat?!!

Tak proč by se nemohli starat o ženu a pak o dítě přeci?

Firmy JIM TOTIŽ PLATÍ TOLIK A JE TO NASTAVENÝ, ŽE MUŽI MAJ VYŠŠÍ PLAT NEŽ ŽENY zejména PROTO, ŽE SE PŘEDPOKLÁDÁ, ŽE Z TOHO ŽIVĚJ RODINU!!!

Ne aby si ty prachy sobecky nechali jen sami pro sebe a kupovali si za to píčoviny.

Snad chápeš můj postoj. Neříkám, že se má muž o ženu starat a živit jí celej její život, myslela jsem tím jen v určitých etapách jejího života.

Jak jsem psala, tak že mám odpracovat na důchod 35 let, je stejně jasně daný, takže valnou část života pracovat chci, nebo chtěla jsem, abych měla taky nějakou kariéru, což už jsem si splnila, teď už spíš pracovat musím.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    SITH: tak samozřejmě, proto jim to online seznamování jde jako psovi pastva.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    XERXES: jaky
    SITH
    SITH --- ---
    MEANKITTY11: v tomhle věku se chlapi cítí furt mladý a představa, že skončí s nějakou šedivou bábou, je pro ně depresivní, pokud nejsou nastavený na starší .....
    EKG
    EKG --- ---
    XYZ11: Coz je sice smutne, ale dava to smysl. Tricitku jeste oblbnes, padesatka uz opravdu vi, co chce.
    XYZ11
    XYZ11 --- ---
    MEANKITTY11: No ze zkušenosti v mém okolí si padesátník hledá a nachází třicítku a padesátiletá žena v 95% zůstane fakt sama.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    DARKINA: v tomhle věku se ženský furt cítí mladý a představa, že skončí s nějakým šedivým dědkem, je pro ně depresívní, pokud nejsou nastavený na starší. v tom je pro ně seznamka fakt naprt a měly by uvažovat o hobby, co by je vzalo mezi lidi.
    XERXES
    XERXES --- ---
    SMRGL: V tomto směru vznikla řada jiných seznamek, které pole dost proměnily.
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Něco k tématu.) za hodinku první díl na čt2

Mise hledání lásky (2025) | Galerie - Ze seriálu | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/1643033-mise-hledani-lasky/galerie/

Rozhovor s režisérem zde:

"Ve 48 jsem prakticky 'neseznamitelná'." Režisér natočil dokument o seznamkách - Aktuálně.cz
    https://video.aktualne.cz/spotlight/neseznamitelni-musi-se-srazet-pozadavky-reziser-natocil-doku/r~b2ba0d2cfb4911ef95ee0cc47ab5f122/
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    HELLENKA: ajaj, tak to chápu obavy.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Já jí znám osobně z akcí, ale už jsem jí roky neviděla...

Dřív bývala v pohodě, po tom rozchodu jsem jí potkala jen jednou a byla taková hodně "urgentní", celý to tam na mě vychrlila...

Ale doufala bych, že se s tím nějak postupně vyrovná, ale bohužel už je to hodně let zpátky a evidentně to dobrý není :/
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    HELLENKA: přesně, těžko říct co za tim je a asi je zbytečný to nějak dedukovat nebo přikrmovat. Hezký, že se stále někdo snaží nabídnout pomoc a snad ji případně někdy využije, pokud ji potřebuje, ale stejně se nic nezmění pokud se ona sama nerozhodne.

Já se nad tím občas pobavím. Přijde mi to tak absurdní, že to snad nemůže být ani pravda. Takže nějakou sebereflexi neřeším. Zná to ID někdo vůbec reálně, aby na to měl realnej pohled?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Mno myslím, že je nesmysl tady dělat jakékoliv diagnózy, ty by měl udělat odborník.
    HELLENKA: ale jak říkáš, stejně nikam nepůjde a může to skončit nějakou další volovinou... A taky si myslím, že už tu všechny spíš občas vyloženě trolí.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Je klidně možné , že je to jenom ventilování přetlaku, ale také je možné , že už je to hlubší problém -
    vzhledem k tomu , že to trvá roky ...

Tak jako tak, my s tím evidentně nic nezmůžeme.

Co je ale fakt zarážející a alarmující je absolutní absence jakékoli sebereflexe u Renaty. Přijde mi , že to hraničí s popíráním reality.

Samozřejmě bych se ráda pletla a přeju jí , aby se z toho dostala co nejdřív...
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    VERSONNENHEIT: Pokud je už psychotická, tak jí (jen) antidepresiva opravdu nepomůžou :/

Někdy se tyhle "mimo" stavy, kdy je člověk skálopevně zaseklý na nějakých myšlenkách - jakože např. "mít přesně takovýhohle chlapa mi přinese životní štěstí" - táhnou dlouho, než ten člověk udělá nakonec ze zoufalství nějaký reálný průšvih, na základě čehož skončí nechtěně v blázinci ...

A i pak ta diagnostika, o co vlastne jde, může doktorům trvat ...

Bohužel mluvím ze zkušenosti blízký známý...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    HELLENKA: faze, kterou si podle tebe tohle ID údajně prochází rozhodně nezkresluje pohled na svět.
    Může to být nejaky způsob ventilace čehokoliv nebo taky další z XY ID, kteří tu s vámi cvičí a píšou si o tom posty na jiných sockach.
    Chce to vice přemýšlet sam nad sebou, než nad výplody random ID z ne úplně populárního diskuzního fora - čímž to nijak neshazuji, jen poukazuji na to, že se sem prijde schovat a vyblit kde kdo.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    HELLENKA: tady ale původně nebyla řeč o tom, že má depresi, ale o tom, že se chová psychoticky, a byla snaha k tomu jí přesvědčit, aby šla k lékaři, a nebála se brát antidepresiva, která se občas na psychotické stavy také předepisují. Do čehož ty teď úspěšně hážeš vidle, ale ono je to asi fuk, páč stejně nikam nepůjde :)))
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    HELLENKA: taková naše malá narciska.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    Nechci se pouštět do nějakých amatérských online diagnóz, ale přijde mi, že Renata depresi nemá.

Z toho, co píše je vidět hlavně velká dlouhodobá frustrace a vnitřní napětí. Což může časem, pokud se jí dál nebude dařit, vyústit v úzkosti apod. V horším případě v bludný myšlenky a vážnější nemoc...

Problém je, že má o sobě grandiózní představy a je přesvědčena o tom, že má automaticky jakýsi nárok na to, aby jí život přihrál partnera přesně podle jejích představ a byla zajištěná bez vlastního úsilí (s tím že ta představa je dost specifická a rigidní).

Nejhorší na tom asi je, že vidí problém jen v okolí a svůj podíl není schopná nijak reflektovat. Kvůli tomuhle postoji by jí bohužel asi nepomohla ani psychoterapie.

Možná je za těma přehnanýma nárokama na partnera i vnitřní nevědomá ochrana před další možnou bolestí (kdyby další vztah také nevyšel)... kdoví

Asi nezbývá než jí držet palce ...
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    RENA_SULIROVA: ono ale existuje i něco, čemu se říká vysoce funkční deprese.
    Je docela vtipný, že odpovídáš člověku s diagnózou deprese "kdybys o tom něco věděla".
    Představ si, že o tom něco vím už 17 let. Jenže já mám tu vysoce funkční formu, takže na mě to nepoznáš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam