KLEVKA: diky za prani, doporuceni i uzitecna nedoporuceni!
Mam pujceny od kamaradky Didymos a trochu se bojim, ze se v tom v lete uvarim, takze materialy jako bambus a hedvabi me celkem zaujaly a premyslim, ze pripadne jeste nejaky poridim, az si to trochu vyzkousim. Vatanai vypada super.
S temi uvazy a polohami jsem teda ve fazi 0, kdy se teprve chystam na prvni vazaci pokusy.
Trochu jsem byla chvili znejistela moji mamou, ktera me klasicky strasi vsim moznym i nemoznym, ale uz jsem pochopila, ze nosit v satku lze od narozeni a ze je to ok, takze to urcite budu zkouset a budu doufat, ze se to bude me i miminku libit.
Nicmene byla jsem na prednasce o noseni deti v ramci Tydne respektu k porodu a tam doporucovali svisle polohy az kdyz dite samo leze - tj. samo udrzi v pohode hlavu - jinak prej mu ta hlava pada do raminek a hrudi a pater se vychyluje tim padem do stran, coz mi dava smysl, ukazovali to i na plysakovi, co se s tou hlavou a zadama deje. Takze teda nevim :D Prej ma mit v prvnich tydnech zadicka ohnuty a idealni je nejaka kapsa na prsou, rekla bych, ze to asi bude kolebka v kříži
i pri problemech s kyclema prej nosit v kolibce ale s nejakou specialni abdukcni deckou mezi nozickama, jedine kdyz furt zvraci, tak nosit vertikalne.
A zas od nekterych mamin slysim, ze vertikalni poloha od zacatku, ze kolibku nee, tak jsem lehce zmatena.