Lawilde Desert Rock Bedouin Wrap - 57% egyptská bavlna, 43% merino vlna, vel. 3, šířka 60 cm
Dnes jsme poprvé vytáhli ven můj vyhraný šátek :-)
1. Do pořádného vedra by nebyl, ač obsahuje merino, dnes to bylo akorát (kolem 20°C).
2. Je vážně hutný a tuhý, přitom ale (asi díky vlně) materiál klouže... Takže utahování dá práci a stejně v mém případě není dokonalé, předpokládám, že tady pomůže zanošení. Navíc jak klouže, tak se šátek souká z kapsy ven (což je vidět společně se špatným dotažením na fotkách), takže jsem musela průběžně upravovat a utahovat. Předpokládám, že někdo šikovnější a zkušenější by si s ním poradil lépe :-)
3. Na zádech to relativně jde, tam je pro mě největší zádrhel to vyklouzávání z kapsy (plus trochu ta hutnost, protože nedrží sám o sobě smačknutý ve skladné "nudli" na rameni/bocích, je potřeba ho trošku zamotat), ale na břiše je to boj :D dítě už bylo unavené a chtělo se tulit, takže jsem se pokusila ho "nějak" navázat dopředu, mělo to být něco mezi batohem na břicho a klokanem... Výsledek můžete posoudit sami, prostě uzel ne a ne pořádně držet, navíc šel uvázat jen na těch pidikonečcích, takže jsem syna prakticky nesla na rukou zachumlaného do šátku :) toto by asi mohly řešit ring sling kroužky
4. Je opravdu nosný a pohodlný, nezařezává se a prakticky jsem o něm nevěděla... Prostě je to deka se vším všudy :-)