KOTENCE: no ty zkušenosti nejsou moje a z druhé ruky se to těžko předává, ale obecně prověšování, nestabilní pozice novorozence, spokojenější mimino v úvazu v pevném šátku...
VERCASKOCKAMA: značku bohužel nevím a klidně věřím, že špatné dojmy mohou pramenit z nezkušenosti nosičky nebo nevhodné volby šátku. Nicméně on ten elastik je stejně jen na omezenou dobu a kupovat dva šátky hned za sebou se mi nechce (docela teď počítám peníze), takže bych proto investovala rovnou do pevného
VERCASKOCKAMA: díky, mám teď půjčený Vatanai a ráda bych nejdřív vyzkoušela, zda se bude mimino vůbec chtít nosit a zda nám to půjde. Pokud jo, investovala bych do vlastního a šla bych se to na nějaký kurz naučit pořádně.
Taky koukám, že v těch gramážích jsou dost velké rozdíly. Já jsem si (čistě z estetických důvodů a kvůli ověřené značce) předvybrala tento, u něhož píšou 180 g/m2.
http://www.didymos.cz/nabidka/satky-na-noseni-deti/doubleface-anthrazit.html
Máte prosím zkušenost, pro jaké nošení je taková látka vhodná? Dělají se i o dost pevnější látky, znamená to tedy, že pro větší dítě už tento nebude nebo je vhodný spíš třeba do mírnějších teplot?
Omlouvám se za začátečnické dotazy, snažím se zorientovat v problematice.