KLEVKA: Nevím jak buretové hedvábí, mám zkušenost jen s obyčejným, ale musela jsem si zvyknout, jak šátek klouže... Udělala jsem si radost a pořídila Natibaby s hedvábím a úplnému začátečníkovi bych ho asi nedoporučila, je to pravý opak lnu, který zprvu je hrubý, drhne a špatně se kvůli tomu utahuje, tohle je zase pro utahování hebké až moc v porovnání s bavlnou :) zajímalo by mě docela, jaký je bambus...
RYNA: Vlna je vážně fajn, v neděli v těch vedrech jsem ve vlněném šátku nesla 11kg dítě a ani jsme nebyli moc zpocení, resp. asi tak, jako jít každý pěšky :) akorát nemám zkušenost s pidimiminkem... ale předpokládám, že při vázání by vadil větší objem v ruce a v uzlu, neb aspoň ten můj vlňák je prostě deka. Jinak k Hoppediz (konkrétně Santiago) - na dítě tak do těch 10 kg naprosto skvělý, jen má trochu vyšší gramáž (vypočítala jsem 262g/m2), takže je potřeba chvilku zanosit, ale šlo to celkem rychle (vánočkování, časté nošení a teď v létě by šlo ho párkrát nechat v rozpáleném autě). Pro odrostlejší dítě ale za mě už moc není, v batohu mě tlačila ramena a celkově byl nepohodlný, ač na břiše jsem prckovu váhu necítila a nosil se pohodlně. Nakonec jsem ho prodala jedné paní pro novorozence a prý je spokojená :)