• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: luxus pecka...slusi vam to vsem moc (+:
    KYO
    KYO --- ---
    KLEVKA: jo tak ten je uplne bozi, mala hned vytuhla :D

    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: Tohle je hezké video, to od vonzino znám, na tom jsem se naučila vázat. Tak teď ještě zkusit to kojení.

    MULTICAT: Díky, asi tobude trošku boj. Uvidím, nejspíš bude nakonec jednodušší dítě z šátku vymotat a kojit normálně v klidu.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KOTENCE: taky sem prave davala plinku...hlavne kvuli svemu pocitu...ale evidentne staci poradne dotazeny lem satku a jen mala zinka...aby se mimcu ta hlavicka uplne neparalyzovala..vcelku s tim souhlasim...ale nejaky sileny preslap pres caru to urcite neni...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: To je zvlastni, ja mela za to, ze pred rokem a pul se ta plinka doporucovala. Ja se teda snazila o ty kolibky, coz bylo na palici, ale ted bych chtela druhy nosit rovnou vertikalne a tyhle protichudny informace me docela matou... Asi je dulezity, aby byla hlava v pokracovani patere, ne?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: jojo lepsi poloha pro kycle...
    KYO
    KYO --- ---
    KLEVKA: aha, ma to nejaky duvod? jako kycle? nebo aby se neodkrvily?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    k te zince...za krkem....

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KYO: ve vsech bodech souhlasim s vercou s kockama (+: jinak priste bych byt tebou klidne zkusila dat mimcu nozky ven ze satku...pokud to nebude ditku neprijemne a pujde to lehce tak mirne odtahni nozky od sebe a nechej je venku...

    jinak tleskam, vypada to super..!
    KYO
    KYO --- ---
    VERCASKOCKAMA: 3 tydny a za tyden nabira pul kila :D jsme dnes byli u pediatricky a koukala jak cvok
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KYO: Nejsem odborník, ale přijde mi to docela povedené :) Jen bych asi malou dala trochu výš, přijde mi nízko (ideální výška se udává tak, abys pohodlně mohla dát dítěti pusu na hlavičku, takhle mi přijde, že by ses musela asi víc ohnout) a možná místo plenky dát za krk jen nějakou žínku, aby ta výztuha byla tenčí, a víc utáhnout..? Někdo nedává za krk třeba vůbec nic, názory na to se různí (ale já taky dávala plenku/žinku, i kdyby jen pro svůj pocit). Kolik je vlastně malé týdnů? :)
    KYO
    KYO --- ---
    KYO
    KYO --- ---
    KYO
    KYO --- ---
    Tak se mi to asi povedlo, poslu hned fotku, jak se mi nabije mobil a muzete mi to zhodnotit, delala jsem trochu jiny typ a jeste jsem vypodlozila hlavu plenkou. Ale uvidite no :D
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KLEVKA: jo, syn ted take chrni, tak trochu komunikuju se svetem :). to je prakticky take jediny cas, kdy mam pro sebe. a to vetsinou prave zabere uklid a jine veci. obcas vezmu pri uklidu kluka na zada, ale uz ma skoro deset kilo, takze nic moc.
    jediny, co se snazim pravidelne cist je FB michaely mrowetz, tam se mi dostava veskere podpory. v okoli nikoho moc nemam a z rodiny mi primo nehazej klacky pod nohy, ale taky to neni souzneni ;)
    no jo, je to smutny, ze je to jen tak virtualni. u nas ve strasnicich se najednou vyrojilo tolik maminek s detma na tele, ale prijdou mi odtazite. obcas se najeka usmeje, ale ja se nejak neodvazuju je oslovit. moje chyba.


    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: plus krasne videjko s novouskem...(+:
    (basics) FWCC with a twist - newborn
    https://www.youtube.com/watch?v=FRxk_0fCuh8&feature=youtu.be

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    DALEEN: http://www.nosime-deti.cz/news/kojeni-v-satku/
    tady dobra rada. ja se tedy naucila kojit az v nositku, docela pozde (synovi bylo pul roku). ale ted jsem moc rada, pac mi to dost usetri energie. a uz si to vlastne neumim jinak predstavit. nejdriv jsem se bala, co na to lidi (kaslat na ne), ale ted chodim praktcky s obema prsy v pohotovosti.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: doporucuju kriz s kapsou uvnitr...
    kříž s kapsou uvnitř
    https://www.youtube.com/watch?v=3McvFdSySJ4

    taky v nem kojim...jen si teda povolim uvaz sesunu si mlade trosku dolu (buh me neobdaril bujnym poprsim) (+: a je to...chce to trosku trpelivost..klidne si to zkus prvni v klidu domova...po dokojeni si zase uvaz pekne dotahnes...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MULTICAT: 8 tisic je dost ale vem si to luxusni ponoseni ramena budou v sedmem nebi...a pokud se jedna o satky tak je vnimam jako investici...uz sem protocila nekolik satku a nositko, nikdy jsem na tom neprodelala ani halir...vzdy jsem prodala jak jsem koupila, o sve satky a nosidlo jsem se hezky starala a maximalne jsem vzala postu na sebe...takze sul nul a ditko i ja spokojene..(+:
    cas beru hlavne kdyz mala slecna chrni...coz je prave ted (((+: a potom az to zabali vecer a jeste mam chut na pc tak taky procitam diskuze...musim rict, ze mi to pomaha hodne...rady se mi vzdy dostaly super proto se snazim i ja radit, poslat tu pozitivni energii dal (+: a hlavne uz nemam tolik casu na kamaradky, vetsinou bezdetne, takze procitat si, ze ma nekdo podobne trable, nebo resi podobne situace me celkem uklidnuje...
    super ze latkujes...moc me tesi ze se lidi zajimaji vic o sve okoli a zivotni prostredi...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KOTENCE: doporucuju sity ring sling....s koleckama zvlast to taky jde ale bude to slozitejsi nainstalovat-osobne se mi do toho zatim nechtelo, ale jde to, urcite to bude lepsi s kratsim satkem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam