• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Yaro La Vita Light-Green Black

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ...mo dream- růžový útek....

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    RYNA: znas obchod dite v satku na letne? tam je take moznost vyzkouset nositka, i bundu a vubec. je to tam prijemne a v mnohem maji lepsi ceny. doporucuju!!
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: dle mych zkusenosti s nocnikovanim od temer narozeni deti ve spanku ani necuraj, ani nekadej. az kdyz se vzbudi, jsou vzhuru. ze zacatku jsem vychazky planovala po vycurani a vetsinou dorazila domu a pak nechala syna zase vycurat.
    ted uz to nijak nehrotim, ani nemuzu, syn se vzpouzi :( proste kdyz je vyzprazdnenej, prebalim hned, jak to jde. taky se mi uz 2 x (uaaa) stalo, ze mu to vyteklo nohavicema a ja i nositko jsme byli zamazany. ale nebudila bych, nedopada to dobre...
    no, a holt, kdyz vim, ze dlouho nebude moznost prebalit, tak dam papirovou...
    a zkousela jsem kojit i v satku, slo to, ale musela jsem kluka posunout niz a zase utahnout, coz pri vychazkach nebylo ono (pro me). takze ted mam povetsinou nositko, kde to mame vychytany, nebot kojeni je nutnost. obe prsa jsou v neustale pohotovosti, takze nosim trika halenky s vystrihem nebo knoflikama. nikod me zatim neserval, kdyz se nekomu zminim, ze kojim tak prej o tom ani nevedi.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    RYNA: ja jako klevka, kdyz se vzteka, umlcim prsem. velka vyhoda naucit se kojit (v satku jsem to ale nikdy nevychytala). proto prevazne stale nosim temer desetikiloveho prcka na brise.
    nejdele jsem vydrzela nosit cca 5 hodin, s malou prestavkou na prebaleni a asi pulhodinou sezeni. to mel syn asi 8 kilo. ted dam tak 2 hodiny, asi bych dala i vic, kdybych musela, ale musim teda rict, ze to cejtim v nohach. zada jsou cajk, ale nohy me kazdy rano bolej. :( jo, synovi bude za mesic rok. jeste sam nechodi, ale predpokladam, ze az zacne, bude to chtit taky trenovat.
    tim, ze ho nosim na brise, tak mam veci v lehkem batohu, nevim, jak to vyresim, az pujde (jestli pujde) na zada. radeji zatim neresim.
    jo, a ja mam nositko tula. i sem se da dokoupit novorezenecka vlozka nebo vsadky pro batole. myslim, ze to uz dela i manduca. nicmene male deti se doporucuje nosit v satku, ja to tak delala. ale od cca 2, 3 mesicu stridala i s nositkem. jak se to hodilo...
    RYNA
    RYNA --- ---
    KLEVKA: já jsem právě pochopila, že beco je stejně jako kibi nositelné až do vyššího věku dítěte, nebo se pletu? Aha, už jsem dočetla až sem DALEEN: :)
    Po Kibi se evidentně slehla zem, tak nevím, co se s nimi děje.
    Každopádně mě se břišní jizva nějak blbě hojí, tak já si stejně zatím musím nechat zajít chuť a budu aspoň nakupovat očima na internetu :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: hmm to vypada dobre...tak to potom jo ((+:
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: K tomu toddler nosítku. Já jsem si k becu pořídila rozšiřující popruhy a nosit můžu i větší dítko http://www.babynositka.cz/cs/doplnky/free-to-grow-rozsireni-sedaku-nositka
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    mo dream , černý útek...



    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: Za zkoušku to stojí dycky...Myslím že z těch vícevrstvých na záda je tenhle asi nejrychlejší a nejjednodušší..Jen to potřebuje trénink...já se u nej umim vzteknout jeste i ted (+: ale snazim se ho vazat protoze je moc pohodlnny...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: ja kojim a Anýz nosím vepředu už jen v kříži s kapsou...DK už mi s ní není moc pohodlnny...takže to jde videjko zkusím nekde mrknout...
    jinak jak říka Daleen miminko taky nebudím...Zas tak to nehoří a pokud mu to vadí tak se vzbudí samo (+:
    Tady odkaz k tomu kojení co tu už jednou prolétl od Multicat...

    http://www.nosime-deti.cz/news/kojeni-v-satku/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    RYNA: beco s novo vlozkou muzes pouzivat driv, ale myslim že šatek je pro mimco pohodlnejsi, ostatne i pro tebe...jedina vyhoda je rychla manipulace...ovsem pocitej s tim, ze beco pozdeji vymenis jeste jednou, za toddler nositko...pokud si nekde vyckas na kibi, ktere doporucuju nejdriv v 4 mesicich, tak to už ti potom vydrží na poponášky s tříleťákem.....
    jinak noseni neni omezeno casem...muzes nosit jak dlouho ti to bude pohodlne..(+:
    Kdyz se na verejnosti vzteka, tak ji dam prso (+:
    veci do batohu...
    jinak jeste k tomu obleceni k noseni..ja teda nic extra nekupovala...jen tu bundu na noseni vepredu a vzadu...to byla jedina investice...(2 000) vzhledem k tomu, ze mi pak bunda vydrzi, bud na dalsi tehu ,nebo bez vsadek(je hezky vypasovana), tak si myslim ze to byla dobra investice...jinak existuji i vsite vsadky do tve bundy za 500....mikinu jsem si bravala minuly podzim od muze...tento uz asi bude mala capkat takze ji oblecu, sebe taky a budu si ji davat na mikinu...co se tyce obleceni, na leto jsem vyresila v lidlu, 2 body za stovku a ja normalne v bavlne, takze taky zadna velka investice...ono je to spis o tvych osobnich preferencich, co potrebujes...da se nosit i bez nejakych zvlastnich investic (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERCASKOCKAMA: a taky v rukou hehe...Dvur Kralove zni jako luxus vylet (+: a prcek si to fakt užil? mě pořád přijde že by z toho Anýz nic neměla...A možná že už jo teda (+:
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: Jo, to bude ono. Díky.
    Ale tohle tedy nemám šanci s tím svým velkým dítětem zavázat :D
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: Hmmm, toho jsem se bála. Budu to muset vyzkoušet na tělo, třikrát hurá Bráně k dětem za tyhle možnosti. A ještě jednou děkuju!
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Prosím vás, co je tohle za úvaz?
    Tula Migaloo Delight - Babynositka
    http://www.babynositka.cz/cs/satky-tula/tula-migaloo-delight
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SANCHA: Dítě nebudím, nikdy, pokud te tedy není vyloženě nutné. Za nutné považuju jen "musíme odejít na čas a dítě spí".
    Jinak bych fakt nebudila, ono mu to chvilku neublíží a buď ráda, že spí :)


    RYNA: Tím myslím velká prsa. Když si vezmu, že dítě mám v šátku napolohované tak, že nahoře na prsou má položenou hlavičku, tak si prostě nedovedu představit že a) zvednu prso tak vysoko aniž bych sobě nebo dítěti vyrazila zuby (které dítě ještě nemá) b) uvážu dítě níž, protože pak bych ho musela mít uvázané vyloženě na břiše a to by nebylo moc pohodlné ani pro jednu z nás.
    A neboj, jizva po císaři se srovná, jen to chce čas. Víc času než po normálním porodu.
    Jinak co se nosítka týče, chce to si vyzkoušet na tělo. Spousta mých přátel má Manducu a strašně si jí chválí. Já jsem si jí zkusila a nedonesla bych v ní dítě ani ke dveřím jak mi byla nepohodlná. Pohodlné mi bylo Beco a Tula.
    Nejhorší je, že spolu s nosítky, nebo šátky se dostaneš i do problému s tím co na sebe. A oblečení vhodné pro nošení je teprv pálka.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: jojo, já vím, řeším to v předstihu, je to aspoň nějaká naděje na lepší zítřky :)
    Aha, děkuju za upřesnění, to jsem ještě neviděla... a s tím kojením - mluvíš o prsou malých nebo velkých? Já mám dost velká, tak nevím, zda kojení v čemkoliv nosícím taky nebude sci-fi. Ta představa se mi dost líbí (už i proto, že bych se nemusela tolik ukazovat), tak snad by to nějak šlo.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Ve dvou týdnech máš na nosítku ještě trošku čas, navíc po císaři ti bude ten bederní popruh dost nepříjemný. Obě děti jsem začala v nosítku nosit až po šestinedělí.

    Ty popruhy mezi rodičem a dítětem jsou jednak příjemné, že se nepotíme na sebe vzájemně, ale do té látky. A pak když si odepneš nosítku a necháš v něm dítě, můžeš ho někomu předat aniž bys ho musela z nosítka vyndat. Vypadá jak malý parašutista.
    Zjistila jsem, že vzhledem k velikosti mých prsou asi nejsem schopná v šátku nebo nosítku kojit, takže tuhle vymoženost nevyužiju, naopak to předání dítěte už jsem několikrát využila.
    Každému miminku je v náručí nejlíp :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam