• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Prosím vás, co je tohle za úvaz?
    Tula Migaloo Delight - Babynositka
    http://www.babynositka.cz/cs/satky-tula/tula-migaloo-delight
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SANCHA: Dítě nebudím, nikdy, pokud te tedy není vyloženě nutné. Za nutné považuju jen "musíme odejít na čas a dítě spí".
    Jinak bych fakt nebudila, ono mu to chvilku neublíží a buď ráda, že spí :)


    RYNA: Tím myslím velká prsa. Když si vezmu, že dítě mám v šátku napolohované tak, že nahoře na prsou má položenou hlavičku, tak si prostě nedovedu představit že a) zvednu prso tak vysoko aniž bych sobě nebo dítěti vyrazila zuby (které dítě ještě nemá) b) uvážu dítě níž, protože pak bych ho musela mít uvázané vyloženě na břiše a to by nebylo moc pohodlné ani pro jednu z nás.
    A neboj, jizva po císaři se srovná, jen to chce čas. Víc času než po normálním porodu.
    Jinak co se nosítka týče, chce to si vyzkoušet na tělo. Spousta mých přátel má Manducu a strašně si jí chválí. Já jsem si jí zkusila a nedonesla bych v ní dítě ani ke dveřím jak mi byla nepohodlná. Pohodlné mi bylo Beco a Tula.
    Nejhorší je, že spolu s nosítky, nebo šátky se dostaneš i do problému s tím co na sebe. A oblečení vhodné pro nošení je teprv pálka.
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: jojo, já vím, řeším to v předstihu, je to aspoň nějaká naděje na lepší zítřky :)
    Aha, děkuju za upřesnění, to jsem ještě neviděla... a s tím kojením - mluvíš o prsou malých nebo velkých? Já mám dost velká, tak nevím, zda kojení v čemkoliv nosícím taky nebude sci-fi. Ta představa se mi dost líbí (už i proto, že bych se nemusela tolik ukazovat), tak snad by to nějak šlo.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Ve dvou týdnech máš na nosítku ještě trošku čas, navíc po císaři ti bude ten bederní popruh dost nepříjemný. Obě děti jsem začala v nosítku nosit až po šestinedělí.

    Ty popruhy mezi rodičem a dítětem jsou jednak příjemné, že se nepotíme na sebe vzájemně, ale do té látky. A pak když si odepneš nosítku a necháš v něm dítě, můžeš ho někomu předat aniž bys ho musela z nosítka vyndat. Vypadá jak malý parašutista.
    Zjistila jsem, že vzhledem k velikosti mých prsou asi nejsem schopná v šátku nebo nosítku kojit, takže tuhle vymoženost nevyužiju, naopak to předání dítěte už jsem několikrát využila.
    Každému miminku je v náručí nejlíp :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    DALEEN: Já jsem si dneska ty Beco googlila a zdá se mi, že v tom Soleil by se právě kojit dalo, což se mi právě dost líbí. A jinak moc nechápu, k čemu popruhy mezi rodičem a dítětem jsou?
    Já jsem si právě představovala, že by mi nosítko/šátek částečně nahrazovalo kočárek, se kterým mám teď trochu problém (nemůžu ho po císaři tahat, je děsně těžký a musí se u nás vynášet do schodů), takže by mě třeba nosítko mohlo trochu osvobodit. Ale nevím, zda tahle představa není trochu naivní.
    Mému miminu teda nejsou ještě ani dva týdny, takže je to předčasné, ale zatím se tváří jako velmi nosící dítě a v náručí je mu ze všeho nejlíp, takže doufám, že by se nám to mohlo líbit oběma.
    Jinak díky za tipy.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Já mám Beco Butterfly II., jediné nosítko které má ještě popruhy mezi rodičem a dítětem. Kojit se v něm nedá, ale zase není problém přendat spící dítě jinému člověku (vyzkoušeno). Akorát už se nevyrábí a sehnat se dá jen velmi těžko.
    Jak dlouho v něm dítě vydrží? Podle mě tak dlouho jak ti vydrží v šátku. Já jsem tedy nikdy nenosila dlouho, na hodiny. Nosítko i šátek mám na poponášení, když dítě potřebuje ponosit, uklidnit a já potřebuju mít volné ruce, když jedu někam kde je problém dostat se s kočárkem. Pro větší dítě na výlet, když už ho bolí nožičky.
    Osobní věci dávám na záda do batůžku, což lze praktikovat jen s dítětem nošeným na břiše. Na rychlé vyběhnutí jsem si pořídila větší ledvinku (vejdou se tam moje věci, jednorázová plenka a malé vlhčené ubrousky). Na výletě si to dělíme tak, že jeden nese dítě a druhý batoh.
    RYNA
    RYNA --- ---
    GLOBALISTA: Fakt boží, teď mám zase brouka v hlavě :) Budu muset převážit prasátko.
    můžu se ještě zeptat na osobní zkušenost - jak dlouho (kolik třeba hodin) v tom nosítku vydrží a jak dlouho je to vůbec zdravé? Co děláš s dítětem, když se v nosítku na veřejnosti začne vztekat - houpeš v náručí?
    No a v neposlední řadě - kam při nošení dáváš osobní věci?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    RYNA: Objev této značky byl hlavním přínosem mé návštěvy v Bráně l dětem. Přišla jsem tam s šestinedělním Matoušem pro manducu, neměli mnou předem vybranou barvu a vysvětlili mi, že s nošením bych vlastně měla počkat do tří měsíců, dokud nebude držet hlavu. Ale všimla jsem si tam nosítek Beco a za dva týdny už bylo jedno doma (objednané z internetu). Cena byla veliká, ale je to jedna z mála věcí, které jsem skutečně používala a používám stále...
    Mám i novorozeneckou vložku, kdyby chtěl někdo půjčit, Matouše jsem nosila od dvou měsíců, to měl právě těch 3,5 kg.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KOTENCE: U chodících dětí to není už tak nutné, navíc se stejně melou, ale je to pohodlnější. Samozřejmě je to tak lepší, ale nemusí vše být tolik pünktlich, jak mi bylo řečeno :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    GLOBALISTA: ó, nosítka Beco jsem neznala, ty jsou krásný! Jen ta cena... :/ Já chci výhledově nosítko pořizovat a měla jsem předvybrané Kibi, ale nějak se po nich slehla zem a najednou nikde nejsou k sehnání, tak budu asi tohle zvažovat. Je sice o třídu dražší, ale vypadá taky o třídu lépe.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MULTICAT: byla :-) Byla tam majitelka a hned běžela domů, aby mi ukázala ten Didymos. Jako Rubin/mandarin mi schvalovala, ale on ve skutečnosti neni tak hezkej jako na obrázku. Ten náš první šátek jsem taky vybírala podle očí :-) Už se na něj těšim jak malá, teprv dva dny, co jsem ho objednala!
    Včera jsem zase vytáhla manducu a ještě to s ní jde, když jí mám proklatě nízko. Díky za ten odkaz KLEVKA: , pořád jsem měla trochu pochybnosti, jestli jsem přeci jen neměla vzít tu čtyřku...

    A dotaz: máte u větších dětí na zádech pořád šátek od kolínka ke kolínku? Mně to nejde moc dobře uvázat, a když se mi to povede, tak si malá při nejbližší příležitosti někde "stoupne" a zase si to celý vyhrne.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    KLEVKA: Já vím a jsem ráda aspoň za batoh, i když naučit se ho mi dalo taky práci (a stejně mi někdy ještě vyjíždí kapsa, hlavně teda u Bedouina, jelikož je užší... a zvlášť, když se prtě hodně mele). Jinak my do Mirákula plánovali jet, teda já hlavně... ale to ráno jsme si to rozmysleli, muž vyslovil přání jet konečně do toho Dvora Králové (měli jsme to v plánu asi dva měsíce a vždycky na to nakonec kvůli něčemu nedošlo a odsunulo na další víkend). Nakonec jsem byla ráda, prcek si zoo užil - akorát bylo docela neprozřetelné zapomenout vzít i kočárek, protože jsem brala jen krátký šátek a muž tak nosil na rukou (a to ještě chtěl brát i Manducu pro sebe, že kočár to přeci uveze a co když se bude hodit :D ), uvědomila jsem si to v půlce cesty tam... Co není v hlavě, je v nohou, no :D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: No, nebyla cela, ale byli jsme tam tak pet hodin a usel toho vazne dost. A je fakt, ze v aute usnul driv nez jsme se rozjeli :) Ale ujde toho vazne dost.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    DALEEN: Reagovala ksem dřív, než jsem si přečetla celou diskuzi. Tak to je fakt dobrej, že takhle vydrží. Já kluka začala znovu nosí, když jsem malou chtěla dát prvně do Beca místo Caboo a on si rozpomněl a rozbrečel se. Šli jsme k doktorce, kterou mám kousek, tak jsem nandala obojí a odnesla je oba :)

    A bederák mi nevadil ani v pokročilém těhotenství, moje nošení ztroskotalo, když jsem s břichem a spoustou vrstev oblečení nebyla schopná přetočit nosítko s klukem na záda. Jinak jsme to tehdy ještě neuměli.

    Jinak šátky se mi líbí mi, ale jsem moc líná na vázání a údržbu. A ani nejsem vyloženě nosicí typ, můj ideál je dítě spící v kočárku a já sedící na lavičce, případně na zahrádce :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MULTICAT: rozhled byl paradni (+: hlavne jsme ve vesnicce dole nasli zapadly, maly pivovarek takze zpestreni vyletu jak ma byt (+:
    jako propagace to byla urcite dobra...psalo se o tom i v novinach...

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: tyjo, to je dobry chodec...celou zoo po svych...
    to jo v tehotenstvi je ten bederak naprd..sije se i nositko bez nej jmenuje se to onbuhimo...
    Babycarriers Fidella Onbuhimo - ŠátkoMánie.cz
    http://www.satkomanie.cz/en/188-Fidella-Onbuhimo-babycarriers
    jinak nositko mam taky rada diky te rycholsti ale na pohodli mam radeji satek no...ono vsechno ma vzdycky sve pro a proti....
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    DALEEN: Já u dvouletého oprášila nosítko na delší výlety (poprvé jsem měla tandem kočárek - nosítko, když jsem byla sama s dětmi v zoo). Matouš ještě nevydrží bez spaní a takhle má šanci si aspoň chvilku zdřímnout.
    Jinak včera jsem na tenhle klub myslela. Byla jsem s mladou (3,5 m.) ve městě a začala řvát, do tramvaje bych se styděla, lavičky daleko... Tak jsem jí vrátila prso a kojila v chůzi cestou na další zastávku. Fotila jsem, ale výsledek není dobrý. A máme Beco Soleil, jedna z nejlepších investic. Akorát je to jedna z mála věcí, kterou starší nechce půjčovat :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KOTENCE: ja mam didymos indio, konce mi prijdou docela zkoseny. je mozny, ze to treba zmenili? predtim jsem mela storchenwiege albert, je fakt, ze ten je mel mozna delsi (si uz moc nepamatuju). ale prisel mi dost nepoddajnej.
    leo je ale jina kava, to bude asi mekci.
    nebylas v diteti v satku na vzorniku? pani me prave o indiu presvedcila a furt mi basnila o rubin/mandarince... ja mam nakonec smaragd, jde mi k ocim, hehe.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: Zjišťuju, že je vlastně tak samostatný, že ho fakt nemám kam nosit.
    Kočárek nepotřebuje od roku a půl (jezdil v něm pak už jen na plavání, protože potom usínal), ale všechno zvládá po svých. Dokonce i výlet do ZOO odchodil. Usíná sám ve své posteli. Tak zbývá jen to tulení.
    Nosila jsem ho v Becu ještě ve čtvrtém měsíci, na zádech, pak už mi byl nepříjemný popruh přes břicho.

    Zkusím ještě další úvazy. Ale je fakt, že ve výsledku je mi to nosítko pohodlnější na větší dítě. Už jen díky tomu, že se s ním rychleji manipuluje.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: myslim prijemne na ramenou....citim ze uz se ty kila zacinaji pronaset....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam