• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MULTICAT: Taky mě začaly po porodu bolet kosti na chodidlech a ejhle, ona mi spadla klenba. Trochu se to zlepšilo, když jsem v létě chodila bosá a teď, když jsem začala cvičit a lepší se mi držení těla celkově. Ta klenba nemusí být tvůj případ, jen jsem si na to vzpomněla, že je to po porodu celkem běžné a taky to souvisí skoro se vším.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    FRENNET: jo, mě bolívaly záda právě nahoře a tím lepším uvazováním se to zlepšilo. břicho mám namakaný, ani nevím z čeho. poněvadž tu "blbou" jogu jsem naposledy cvičila těhotná a přesně jako ty lituju, že se moc nedokopu...
    no, to jsem si taky pořád myslela, že se tělo přizpůsobí. nosím od začátku, kočár nemám... kondici jsem docela měla, myslím. možná to bude tím, že trpím na křečové žíly, už hodně odmlada, mám to prostě ze všech stran geneticky. nosím stahovací punčochu, ale bolej mě i kosti na chodidlech. jsem z toho špatná, protože, se nechci oddělat. ještě aspoň jedno dítko bych ráda. a kočáru se dost bráním.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MULTICAT: ja furt mela za to, ze kdyz nosis dite od zacatku (od porodni vahy), tak se telo prizpusobi! Nebo ne? Prijde mi to celkem logicke a taky spravne.
    Jinak si taky myslim, ze to ma souvislost se stavem kondice pred tehotenstvim.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Hele, kdyz uz jsme u toho. Jak se starate o svoje satky? Ja jsem zjistila, ze se ty moje pipiny, kdyz je hezky poskladam a povesim na postylku vyrovnaji. Ted jsem ji poprve prala na 30 programem urcenym pro vlnu (otacky 800) a nechala vysusit rozlozeny na susaku.
    Neco na co si dat bacha?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    RYNA: já dávám, když nosím... papírovou pouze, když vím, že nebudu moci dlouho přebalit nebo tak...

    s těma zádama jsem měla ze začátku také problém. bolely mě hrozně. pak jsem začala lépe (pevněji) uvazovat a bylo to o moc lepší. také jsem se snažila ten kříž na zádech - předpokládám, že vážeš kříž s kapsou uvnitř - pěkně roztánout přes celá záda.

    teď nosím v nosítku a bolí mě všechno jiného, jen ne záda. nohy nejvíc. připadám si jak stará bába. syn bude mít už dobrých 10 kilo, furt jsem doufala, že si tělo zykne a ono nic (?). máte to taky tak? jestli prostě nejsem vadnej kousek...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    RYNA: Ja pouzivam latkove pleny jenom doma, kdyz ji vsak doma do satku dam, tak mi to neva. Na ven pouzivam papirovky, ale nejak moc rozdil, ted kdyz uz je vetsi nejak necitim. Ona, mala, uz nejak ani sama nerozlisuje svou mobilitu s papirovkou nebo latkovou plenou.
    Hele bolest zad, je spojena i s brichem, jestli mas moc povolene bricho, tak te budou i moc bolet zada. Ja se kazdym dnem snazim zacit cvicit aspon tu "blbou" jogu, ale nejak mi to nejde (uz ted vim, ze toho budu litovat).
    Jo a kde je ta bolest? V krizi resp. ve spodni casti zad, to je kvuli tomu brichu. Jestli nahore, tak to bude asi jak pises blbym navazanim=blbe rozlozenou zatezi.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Dotaz na látkující matky... dáváte látkovou plenu i do šátku nebo ne? Nějak mi přijde, že v té látkové pleně má méně flexibilní nožičky a hůře se mi podsazuje zadeček...

    A v dobře provedeném úvazu by mě asi neměla bolet záda, že? Nějak se mi ta bolest v posledních týdnech kumuluje, tak ani nevím, zda ji ze šátku fakt mám či zda za to můžou špatné pozice při kojení nebo celkové vyčerpání, ale přijde mi, že když sundám šátek, tak záda cítím o dost víc.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    Festival Radost z rodičovství - 17.10. v Liberci http://heyevent.com/event/3g2jw4lx3peiua/radost-z-rodicovstvi
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Tak takhle se nosilo u nás před rokem...šátek šanami kiwi...





    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HYSTERIA: Je teda fakt krasnej. Sestka je pro nas taky dlouha, to drzim palce, at vymenis, ja na bazarech moc kratkejch satku nevidela.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    HYSTERIA: jasně že to sem patří...
    Osobně mám doma vel.4 Natibaby konopí ale cenou jaksi neodpovídá (((+:
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Nevím, jestli to patří sem, kdyžtak mě nasměrujte :)

    Objednávala jsem si ze zahraničí šátek Diva Milano Flora Pavone, protože jsem z něho byla unešená, bohužel mi přišel ve vel. 6 a je na mě strašně dlouhý, navázán všehovšudy 5x. Ráda bych to tedy nabídla k prodeji, nebo jako výměnu za šátek v podobné hodnotě (4500,-) ve vel. 3 max 4.
    Jsem tu správně?:)


    přikládám i foto našeho nošence :)

    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: haha! velký prsa už mám a delší budou nejpozdějc po tomhle dítěti taky, tak pak podám report :))
    RYNA
    RYNA --- ---
    KLEVKA: Děkuju! Budu to chvilku zkoušet před zrcadlem, než to všechno vychytám.
    SANCHA: Ok, díky za report! Didymos se mi líbí o poznání víc než všechny Yaro, tak mě to tedy mrzí, ale pohodlí a kvalita je určitě důležitější.
    To kojení si teda vůbec neumím představit, je přece vidět, kde mám prsa a kde dítě hlavu...
    Jo a k těm barvám... já to zrovna dvakrát neprožívám a tenhle šátek je navíc jenom půjčený, nicméně my jsme si celou dobu mysleli, že to bude holčička, takže zrovna ty dupačky, co má na sobě, jsou růžovobíle pruhované :) Ale to mu neříkám a jsou jediné, snad to kompenzuje dudlík s hasičkou stříkačkou :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    rucky sem nechavala jak to prislo (+:
    jo tak se muzem domluvit , rada zkousim nove satky (+: ted vyrazime na Moravu tak pristi tyden bych se ozvala (+:
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: Vatanai orkney vel.6 ti můžu půjčit, jestli chceš. Teď trénuju ty batohy, tak ho nepotřebuju :-)
    RYNA: Já dávala ručičky podél těla jako v zavinovačce.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    RYNA: máš to krásný...Každým dalším navázáním už se budeš jen zdokonalovat, takže tech par drobnosti za chvilku vypilujes...hlavni je ze se tam malýmu líbí...!!!
    jediny na co si davat pozor tak to utahovani kolem hlavicky...Ale ono se stejne nejlip dotahne az mlade usne....
    takze parada pecka drzim palce at to jde stale takto hladce!!!
    RYNA
    RYNA --- ---
    Hurá, tak první pokus o navázání konečně za námi! Je to super pocit, Josef mi hned usnul v náručí :)
    Co si o tom myslíte? Berte to prosím jako začátek, ale když mě opravíte, na co si dávat pozor, budu ráda.
    Už z fotky vidím, že:
    -má každou nožičku jinak vysoko
    -asi by to chtělo nahoře víc utáhnout...
    -je trochu nakřivo, že?
    Jo a trochu váhám, kde má mít vlastně dítě ručičky?
    Šátek Vatanai máme půjčený na vyzkoušení, tímto veřejně děkuji ID BALAENA za ochotu!
    A omlouvám se za koupelnové prostředí, euforie z navázání přebila scénografii :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    v nabidce satkomanie pribily rucne tkane satky z mexika....ja uz mam objednano jinde ale jeden mam na ceste tak se pak podelim o zazitky...
    tomuhle totiz rikam za malo penez hodne muziky (+:
    Šátky Indajani - ŠátkoMánie.cz
    http://www.satkomanie.cz/cs/198-satky-Indajani

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam