• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    A máte někdo tu kuklu na hodně malym miminku? Uvažovala jsem o ní, ale moje ani ne tříměsíční dcera zatím nemá prakticky žádnej krk, tak nevím, jestli to zatím není zbytečnost.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: ja to pochopila, ze si tu termoregulaci hur vytvorej jako se nemaj davat treba slunecni bryle.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MULTICAT: Na kuklu se pro dceru chystám. Syna jsem odnosila bez kukly, protože jsem ho nosila převážně v létě a když už jsem ho vzala v zimě, takž už mu byl rok a měl proště normální čepici, případně kapucu.

    Neofouklo, v nákupáku :) No jo no, každý si to dělá podle svého. Já se snažím aby byly děti otužilé a nebyly zimomřivé. Zatím to podle syna vypadá, že se to daří.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    DALEEN: ano, asi jo. S tou termoregulaci je to zapeklity... Ja taky davala prckovi capku. Je stejne videt, ze se kazda ridime podle sebe, a to je asi nejlepsi.... jo a many months kuklu taky doporucuju.
    Jsem si vzpomnela, jak moje znama koukala, ze syn mel v prosinci jen merino a lehkou mikinu a ja zase neverila do ceho vseho holku oblikala do sedacky v aute. Musela se chudak uvarit. A znama rikala, ja vim, je to moc, ale ja mam strach, aby neofoukla. Nesla ji v aurosedacce do auta v nakupaku, ven podle me vubec nevysly :/
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MULTICAT: Akorát, že malá miminka tu vlastní termoregulaci ještě moc nemají a hlavou uniká hodně tepla. Tedy máš-li miminko v šátku bez čepice může ti docela dobře nastydnout nebo ofouknout. Může mu nafoukat do oušek a řešit v takového mrňavce záněty oušek mi přijde zbytečné.
    Ale u větších dětí už to není potřeba moc řešit. Syn (3roky) nosí v létě kšiltovku kvůli slunku a teď čepici když je vítr. Obecně mám pocit, že jsem mu vždycky dávala slabší čepičku než měly okolní děti. Takže teď má ve větru slabou bavlněnou, zatím co jsem u něj ve školce viděla dost dětí už s pletenýma.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Jde mi spise o ten vitr, nez zimu. Spis vychazim ze sebe. Jak mi vic foukne do ucha, tak boli a boli a pak mam zahleneny cely dutiny. Nekdy bych nosila cepku nebo neco na usi i v horkem lete, kdyz poradne fouka. Vim, jak to boli, tak ji nechci vystavovat takovymto bolestem. Ta zima je mi jedno, ja i mala jsme otuzile dost. Babicky a tetky sili, kdyz zjisti v cem ji mam oblecenou, ze je to malo, ze by pridali. No ona pak zacne vyvadet, bo je ji horko.
    Nohy, je zcela jina kategorie. Tam jak jsme obe ryby, tak mame vecne studeny chodidla, takze oboum davam hrube ponozky uz od cca pulky zari. To ji nevadi, bo jak jsou nohy v teple, vse je v poradku :) Jinak na ty studeny chodidla doporucuju takove ty vlnene ponozky z ovci vlny. Prodavaji je ve specialkach, nebo na vanocnich trzich. Fakt to funguje! Nohy jsou v teple a nepoti se tak protivne jak ve frote ponozkach.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Když jsme u těch pokrývek hlavy, mě osobně se nejlépe osvědčila kuklička od manymonths...(+: Je to jediná věc kterou mládě snese na hlavě když ji chvilku přemlouvám....Nejde hned tak lehce strhnout z hlavy (+: A jako se vším...všeho s mírou...Když mám pocit že bych si vzala čepku já tak ji dám i malé...
    Jinak ta vůně hlavičky, na tom něco je...(+:
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    No a taky se prej miminum na hlave uvolnujou feromony, ktere v matkach probouzeji materske a libe pocity. No a pri noseni je to jasny, to mame hned pod nosem :) proto jsme takovy slunickovy.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    FRENNET: ja slysela z vice zdroju, ze u nas se to s cepicema prehani. Tedy kvuli zime, sotva klesne teplota pod 20, uz se detem nasazujou capky. Ja osobne nosim cepici, kdyz je zima uz hodne kruta, takze vlastne spis ne. Synovi se hodne poti hlava, tak ho taky nechci prehrat. Teorie je, myslim, ze prave diky cepici maji horsi termoregulaci. Ja se take spis priklanim k tomu, ze nastydnout se muze od nohou. Slunce je ale jina, i kdyz ta termoregulace taky nic moc. No, ale taky davam capku, ne, ze ne. Je to nase kultura, holt.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    FRENNET: u nas taky cepice nahrozi. Tchyne ji loni vnutila zavazovaci pod krkem, ale ja to neresim. Sama taky cepice nenosim, takze nema priklad. V satku jsem ji balila aspon trochu do svy saly (mam takovou tu sirokou kruhovou vec) a obcas si necha kapucu. Ja teda vetsinou nastydnu od studenejch nohou v blbejch botach, takze to ofouknuti hlavy vlastne neznam. Proto se taky snazim mit dite s otuzilejma nohama :-)
    RYNA
    RYNA --- ---
    FRENNET: na moje sedmitýdenní dítě teď zafungovalo dávat o trochu větší čepičku, pak nevyvádí
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JAZZ: ale bacha na hlavu! Nesmi mu svitit na hlavu, muze z toho mit horecky! Mela jsem malou v porodnici vystevenou slunicku, ale mela na slunci jenom hlavu a bylo zle. Primar detskeho mne zdrbal, ze dite nesmi mit hlavu vystavenou slunci, ze z toho muzou mit horecky a muze dojit k prehrati. Tak na to pozor!

    Jinak jsem zjistila, ze mala nechce mit capku na hlave. Dneska jsme byly venku. Mela na sobe puncosky, bodycko s dlouhym rukavem a na tom takovy tenky flausovy overal (primarne urceny na spani) a capku ani za toho boha! Vyvadela jak das a ono i trosku foukalo, tak jsem celkem trnula jestli ji nefoukne do ucha, ci tak....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: slunicko je super....jen at na nej sviti....
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    a jak prcek a sluníčko?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: miminko muzes nosit tak dlouho jak je to tobe prijemne a jak se to libi jemu...neni na to zadne omezeni.... (+: ja osobne nosila ze zacatku dost hodne...
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    jak dlouho lze nosit šestitýdenáka v šátku?děkuji...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    RYNA: Každý má postavu trošku jinak proporčně...Ale největší zádrhel bývá, že výrobci šátky tkají delší, protože po prvním vyprání se počítá s určitým procentem sražení tkaniny...Tak raději tkají delší...Já měla právě taky šátek deklarovaný jako šestku...Byl mi dlouhý, nedalo mi to, tak jsem přiměřila k sedmičce a ejhle, stejně dlouhé šátky...Takže tak...Řešením je nechat si šátek zkrátit "na míru" od švadleny... (+: nebo vyměnit za jiný šátek (+:
    RYNA
    RYNA --- ---
    VERCASKOCKAMA: DALEEN: ok, děkuju!
    fleece botičky jsem neznala, od angel wings jsem viděla jen ty softshellové a nějak mi zatím přišlo moc dát za boty pro novorozence sedm stovek nebo kolik. Ale ty fleecové jsou trochu levnější.

    A prosím vás, já jsem trochu zmatená z velikostí šátků. Dle tabulek bych při své konfekční velikosti 44 měla mít šátek č. 7. Pořídila jsem si šestku a stejně je mi to děsně dlouhé, vážu kříž s kapsou uvnitř. Tak kde je chyba?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KLEVKA: skoda, nemam love :( ale nosim s laskou i pres bolavy zada! :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Na isatky.cz je 15% sleva na Natibaby. Nebo 10% na vse s kodem NOSIMESLASKOU2015 nebo 5% na didymos s kodem SLVDIDY2015.
    A jako bonus - nakupy z tydne noseni jdou do slosovani o tekhni
    Plati 4-10.10.
    Slevový kód NOSIMESLASKOU2015 je platný na veškere zboží z nabídky, s vyjímkou produktů značek Didymos a Storchenwiege.
    Slevový kód SLVDIDY2015 je platný pouze na produkty značky Didymos.
    Slevové kódy NOSIMESLASKOU2015 a SLVDIDY2015 se mohou vzájemně kombinovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam