• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Včera jsem byla na veletrhu For Babies, co mě potěšilo bylo velké množství ergo nosítek a šátků. Dokonce jadna maminka s jedním v šátku na břiše a druhým dítkem v nosítku na zádech (očividně dvojčata).
    Ale fakt mě nepotěšil stánek BabyBjorn, který vedle stánku Manduca a Babynosítka.cz (Tula a Beco) vypadal prostě divně.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SANCHA: ty jo, drzim palce, taky jsem si temi komentari prosla. asi vsechny... je to o nervy. a pak prijdou dalsi na dalsi veci, co delas taky spatne, neboj... takze vypestovat krunyr!
    a taky dvojity kriz :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: cooo? už drží hlavičku? to je rychlost :)
    jinak u mě se tedy právě babičky často zastavují a jsou naopak nadšené, ale to jsou pražské seniorky a bez potřeby se jít vystavovat :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SANCHA: hledej dvojity kriz
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: preju pevne nervy trpelivost a toleranci (+: jinak nejtepleji je miminku u tebe hrejete se telem....a uvaz ktery ti prijde vhod muze byt dvojity kriz...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    (+:
    nějaké čtivo...

    Africké matky vnímají kočárky jako odpornou módu. Tradice nošení dětí se stále drží. Děti přece nemohou sedět jako pecky.

    V bavlnce: Článek z roku 2004 o tom, co říkají Afričanky na kočárky
    http://vbavlnce.blogspot.cz/2013/05/clanek-z-roku-2004-o-tom-co-rikaji.html
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JAZZ: k jisteni hlavicky: kdyz byla L. takhle malinka, tak se pri spanku tak zhroutila, ze jsem ji hlavicku nemusela nijak jistit. Posleze, jak uz byla vetsi, tak jsem roztahla jeden z bocnich lemu(?) nebo oba a pretahnout pres hlavicku. Tim jsem ji zajistila hlavicku, sero a klid.
    Jinak i za mne v pohode, a taky jsem hodne kontrolovala nozky. Tak jakoby zarazit paticky nahoru, aby mel fakt kolena vys nez zadecek.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    díky moc
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    JAZZ: takhle nejak vypadal muj syn, mela jsem stejnej satek :)

    za me to vypada cajk. ja vzdycky kontrolovala aby hlavne kolena byla vys nez zadek a ruce tak nejak stejne. za krk jsem srolovala takovou zinku, ale to je asi jedno. odnosila jsem jej takhle, je mu ted rok, a prijde mi v pohode :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZ: Já bych řekla, že v pohodě. Teď se radí spíš jen pořádně dotáhnout a plínku nedávat. Možná bych mu ještě trochu zkusila podsadit zadeček.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    je to dobrý úvaz na šestitýdenáka pls? a jak se má jistit hlavička?já tam mám narolovanou plenu a držím jí..a neničí se mu páteř, když spí a jakoby se mu hlava sesune?dik pardon za velikost, neumim zmenšit

    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Vida, koukala jsem na něj a tohle mě fakt nenapadlo (kojení kojení, mozkové buňky zahání).

    FRENNET: Pravda, to jsem si chtěla koupit i pro sebe. Kouknu, díky
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: Tak to se pujdu kouknout, akorat decko ma od jedny babicka, tak budu jenom za cumila :-)

    A zkouska kabat Liliputi: je vazne teplej, na ted jeste trochu moc i v tricku. Oblika se dobre, jen je nam docela knap pres prsa, kdyz je dite na zadech. Mozna je to tim, ze dite uz je velky a ja mam to bricho, protoze samotny mi je dobre. Material i zpracovani se zda kvalitni. Skoda, ze v zakladni vybave je jen jedna vsadka, budu dokupovat tu tehotenskou.

    Dotaz: jak oblikate dite takhle nad kabat, kdyz uz ma ruce a pul tela venku? Hodila by se nejaka nepromokava pulbunda. Nebo ji mam vazat niz, aby mi tam vic zapadla?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Na vědomost se dává, že od pondělí probíhá světový týden nošení (BW2015)
    K této příležitosti dnes v Praze probíhá pochod Prahou, začínající na Václavském náměstí od 13:00...
    (+:






    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DALEEN: v outdoor obchodech, ale urcite uz i jinde maji takove tunely, nebo jak to nazvat. Je to volne, ale dostatecne teple na ochranu krku :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: jeste jsou takovy svetrovy "jenrolaky", meli to loni v HM. Do satku mi to prislo fajn, ze dite nemusi mit celej svetr.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Nemám, ale chtěla bych jí. Moje pětiměsíční dcera taky nemá žádný krk, ale když v nosítku usne a opře si mi hlavu oprsa, tak má za krkem holé místo (pokud tedy nemá kapucu). Tak bych to ráda vyřešila slabou kukličkou.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: To nevím.... Já žiju v realitě toho, že miminka nemají vyvinutou vlastní termoregulaci, rychle se podchladí nebo přehřejí a tudíž je důležié zajistit jim tepelně příjemné prostředí. A myslím si, že tím jak dítě oblékáš jako maličké, tak mu dáš základ v pocitu tepla nebo zimy. Když ho budeš oblíkat moc, ono si zvykne a bude zimomřivé.

    U brýlí je to snad kvůli tomu, že si oko nezvykne pracovat se světlem.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    A máte někdo tu kuklu na hodně malym miminku? Uvažovala jsem o ní, ale moje ani ne tříměsíční dcera zatím nemá prakticky žádnej krk, tak nevím, jestli to zatím není zbytečnost.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: ja to pochopila, ze si tu termoregulaci hur vytvorej jako se nemaj davat treba slunecni bryle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam