• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    OXIS
    OXIS --- ---
    DALEEN: kamarádka má teď druhý dítě, nosí v manduce (3 měsíce jí jsou), no ale poslední dobou se tam děsně vzteká a nejšťastnější je sama na podložce. Kamarádka je z toho docela nešťastná, protože kočárek ji nebaví a taky do té doby nevěřila, že jsou děti, které ten kontakt nepotřebují! A já si říkám, že jestli moje druhý taky nebude kontaktní, tak to ho půjdu reklamovat :D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KYO: Zkoušela jsem do šátku navázat kamarádky holčičku a po téhle zkušenosti věřím, že jsou děti, které do šátku prostě nedostaneš. Prostě to nešlo. Nijak. Dá se dát do nosítka, ale do šátku prostě ne.
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: ja jsem na mobilu, tak ted link neposlu, ale googli zkratka 'kriz s kapsou uvnitr'. ja jsem delala dle fototutorialu na Nosenideti.cz. Je to temer stejne, jen na konci ty cipy nerolujes pod zadecek ditete, coz prave imho dela dost zasadni rozdil ve stabilite.
    KYO
    KYO --- ---
    DALEEN: Nooo, ja ji tam teda zkusim jeste vic nasilim dostat, ale hrozne u toho rve a vzteka se.
    KYO
    KYO --- ---
    RYNA: No delam presne tenhle... a jaky delas teda ty, posli video, at si to zkusim :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: A co děláš za úvaz? Já jsem začínala s úvazem, na který jsem tady našla odkaz (https://www.youtube.com/watch?v=FRxk_0fCuh8&feature=youtu.be ) , ale časem jsem přešla na mnohem banálnější kříž s kapsou uvnitř (bez toho twistu). Přijde mi, že tím roztáhnutím pruhů u zadečku se tam dítě mnohem lépe a stabilněji usadí a v neposlední řadě mi přijde i hezčí na pohled :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Přesně, když zapadne do šátku zadkem, tak nemá šanci se takhle postavit.
    Vyloženě musí mít kolena výš než zadek.
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: Souhlasim s tim, co pise Daleen - nejde ti vic podsadit zadecek a roztahnout kolinka? Ten muj ma zada v satku tak kulata, ze by se myslim takhle propnout nezvladnul, ani kdyby chtel.
    KYO
    KYO --- ---
    btw. ta lytka, to delam, ale ona ma silu a jak sebou jako sije, tak si to stahne k zadku. Jako kdyby se v tom satku chtela postavit.
    KYO
    KYO --- ---
    DALEEN: podle me je ten satek spatnej... nebo proste nevyhovujici... kdyz byla malinka, tak to nevadilo, ale ted mi ten len vadi, ze vubec nepruzi a nemuzu ji tam poradne utahnout. prijde mi, ze prostredek tela ma utahlej az az a strany vubec a vic se s tim udelat neda.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KYO: Já bych řekla, že vzít za lýtka, roztahnout nožky a podsadit zadek a pokud se v tom zvládne takhle prohnout tak a si víc přitáhnut šátek.
    Mě tohle dělá dcera v nosítku, zaklání se.... ale v šátku ne.
    KYO
    KYO --- ---
    chci se zeptat, co s timhle... 3 mesicni dcera se jako v satku furt namina a prohyba, viz foto. je hrozne zvedava a furt zveda hlavu, jako kdyby pasla konicky vertikalne. nemuze to byt zdrave pro pater, tak se chci zeptat, co delam spatne, nikdy s timhle uvazem problem nebyl, ale ted furt jenom sebou sije...

    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZ: Jestli to nejak vadi? Spis naopak, mnohem lip se mu dycha svisle a jeste ho hrejes. Ale budes mit nudle ve vystrihu.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    co nošení a rýma dvouměsíčníka? máte zkušenost?dík
    ADD
    ADD --- ---
    PETPET: Na druhou stranu v tý poloze často nosím dítě na rukou... tak asi to jde.
    PETPET
    PETPET --- ---
    ADD: tyjo uvaz budha je teda silenej...
    ADD
    ADD --- ---
    PETPET: Díky. Kamarádka mi mezitím poslal tenhle odkaz, taky hezkej: http://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2012/03/17.pdf
    PETPET
    PETPET --- ---
    ADD: nasla jsem tohle- http://www.google.cz/...tku+jednoduchy+navod&tbm=isch&ei=gZoqVoeYF4aNUfiuuOgE&start=180&sa=N#mhpiv=2
    Ale jen pres telefon tak kvalitu a velikost obrazku netusim...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    RYNA: na margo nosici bundy, dala jsem si usit tenhle kabat:
    http://img1.etsystatic.com/000/0/6051634/il_fullxfull.196965981.jpg

    vybrala jsem softsell a vychazi na nejake necele 2000. Myslim, ze nechat si usit neco takoveho vyjde levneji.
    ADD
    ADD --- ---
    MULTICAT: Díky, zkusím.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ADD: nekde jsem cetla, ze snad didymos vydaval neco prave pro uprchliky v arabstine, tak mozna zkontaktovat primo didymos?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam