• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KLEVKA: Tady jsem se svym asi čtyřtýdenním prckem u nás na fakultě. Vím, že kvalita fotky je děsivá, ale mám ji moc ráda. Šátek bavlněný Easy care, dostali jsme ho od známých a byl to náš druhý šátek.

    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KLEVKA: tak snad mas z teh fotek radost, mne prijdou vtipny... ;) mmch dnes jsem jela metrem a sedla si nahodou na trojku, kde sedela pani s ditetem v manduce a pak za dve zastavky pristoupila pani s miminkem v baby vaku. jedna pani, do ktery Prokop furt kopal to hned komentovala, ze se to hezky seslo ;)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    chce se mi brečet, smazala jsem všechny mé fotky z diskuze...omylem....potěšte mě lidičky nějakou nosící fotkou, ať to nevidím tak černě... )))+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Kašmírové Yaro (novinka)

    PETPET
    PETPET --- ---
    VVENDY: no jasne. Tak zalezi na kazdem, ale obecne bych to nedoporucovala. Nebo aspon mu ty ruce uvnitr zkusila udrzet co to jde...
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    PETPET: z vlastni zkusenosti muzu rict, ze prcek mel ruce venku od cca 8. nebo 9.mesice. Pak uz to opravdu neni pro nej unosne, byt sesnerovany v satku nebo nositku. A sam si sednul nekdy kolem roku a to uz z rukama umel pekne zachazet. Ani by se uz nenechal tak svazat, aby nemohl hybat rukama.
    PETPET
    PETPET --- ---
    VVENDY: ano. Je to kvuli zadum. Text ze stranek nosenideti.cz:
    Miminka by měla mít ručičky schované v šátku i s ramínky až do doby, kdy se samy naučí sedět. Pokud malému miminku necháte ručičky ze šátku venku, můžete sledovat, jak se v zádech prohne do záklonu, lopatky jdou k sobě. V této době ještě dítě není připravené na samostatný sed, nespěchejte na něj.
    PETPET
    PETPET --- ---
    DALEEN: aha. Tak on se nezaklanel tak moc a nevypadalo to tak neprirozene. Spis jako cvik z pilates na posileni zad.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    PETPET: az samo sedi? To se mi nezda. Spousta deti samy umi sedet az po roce. To by s rukama v satku takovou dobu zesilel.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DALEEN: Přičemž další fáze toho správného pasení je vzpor na natažené ruce http://files.dan321.webnode.cz/...00040-495804a51d/Vyznam_vcasneho_funkcniho_screeningu_Zounkova.jpg
    Kdyžtak hledej první a druhé vzpřímení
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETPET: Dítě leží na břiše a zaklání se, čímž zvedá hlavu do záklonu ruce do šírky (přetěžuje mezilopatkové svaly) a občas zvedají i nohy. Něco takového http://www.rodina.cz/g/deti/mimina/baby_naked.jpg Prostě ve výsledku je to dítě v nepřirozeném záklonu a ne v tom správném podepření http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxzTZ150c9hBSVC0TI06baQu6Mi4RLIZjrhBTwh9b4mizeVc-1
    PETPET
    PETPET --- ---
    DALEEN: aha...tak asi nevim co je letadlo... Co to teda je?
    PETPET
    PETPET --- ---
    JANISKA: syn delal letadlo (zvedal ruce a nohy zaraz) asi mesic dost intenzivne, kdyz sem to zkousela tak to dost posiluje mezilopatkovy svaly. Ted uz to nedela a v 6 mesicich leze...
    PETPET
    PETPET --- ---
    JANISKA: ruce ven ze satku se doporucuji az kdyz dite samostatne sedi. Zkus kojonahrdelnik, aby si mela s cim hrat s rukama uvnitr...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: No jo, já vím. Jako u všeho jsou vždycky aspoň dva názorové proudy a člověk si musí vybrat :) Pokud se umí zvednout i normálně tak bych v tom problém neviděla.
    Beru to z vlastní situace, kdy půlroční dcera ještě pořádně nepase a když už se zvedá, tak dělá letadlo. Prostě se na tom břiše neudrží. Z boku na bok se přetočí jen pokud je nahatá. Otočit na bříško se ještě nedokáže. Proto si u ní hlídám aby nedělala letadlo, protože dělá jen to. Ale na její obranu musím říct, že první čtyři měsíce života strávila přikurtované do abdukční dečky, takže je trošku zpomalená.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DALEEN: No, taky jsem to četla, ale náš pediatr říkal, že se na to názory různí, a pediatrička, se kterou se střídaj, zas tvrdila, že je to úplně normální a že prostě posiluje další svaly, tak nevím... Každopádně u toho vypadá vždycky hrozně šťastně, prostě jako kdyby to dělala z rozvernosti, tak ji nechávám blbnout.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Akorát tedy letadlo není úplně dobře
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    KOTENCE: Je fakt, že je v tomhle docela zdatná, zvedá se krásně a hodně dělá letadlo... Tak já to nebudu tolik řešit a nechám tomu volný průběh :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: ja cetla, ze muze koukat tolik, kolik udrzi zvednuty, kdyz je sama na brise.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Od kdy zhruba můžou mít děti ruce ven ze šátku? Malý jsou čtyři měsíce, zdá se mi to celkem brzo, ale když je v šátku vzhůru, snaží se rukama vydrat ven, aby mohla chňapat po všem okolo (zejména mých vlasech, au :)).
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DIDYMOS INDIO SOMMERBRISE

    Nosné Indio, velmi pohodlne....

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: odkaz na slingomámu...
    Yaro La Vita Brown Wool - SlingoMama
    http://www.slingomama.nl/en/yaro/4126-yaro-la-vita-brown-wool.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam