• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    PETPET
    PETPET --- ---
    Dneska jsem poprve vyzkousela uvaz "kapsa na zada" a musim rict, ze je perfektni! O dost pohodlnejsi nez batoh a prijde mi ze na uvazani jednodussi nez DH. Narazila jsem na nej nahodou, video na youtube od Vonzino 1. Sama jsem ho teda nezvladla (mlade se mi na zadech propina, musime si zvyknout oba), ale bylo to super. Jo a na zacatku videa je paradni trik jak dite na zada dostat. Taky ho zakapsovavam predem-spodni lem satku zastrcim za teplaky a drzi to skvele. Tak satkovani zdar!

    SNELA
    SNELA --- ---
    KLEVKA: No jo tomuhle holt clovek naporuci, jedine mít další mimčo :D

    Nene myslím ten s hvězdama růžovo-černý.. A to je ten měnavý, cos dávala výš vid ? Já moc na tyhle lesklý věci nejsem, ale tenhle má něco do sebe..

    Já právě měla dojem, že bambus je vhodnej na léto.. no je to daleko, tak buh vi, jestli se bude chtit vubec nosit

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SNELA: tak to je super ze je stale dobra....je to totiz krasny satek...parada ze jsi se roznosila...ja jsem stastna ze ta moje se jeste taky necha ponosit a tu hodku dve taky dame...ale uz je to fakt jen na vyspani...venku uz chodi...sakrys....
    jestli myslis ten menavy satek, asi ze myslis, tak nad tim jsem taky zustala zirat s otevrenou celisti...ale sedmicka(7 000 kc) no to je silne kafe...(((+:
    jinak ja leto odnosila v nositku, protoze jsem to v satku nedavala to vedro...v bavlne jsem se varila ve vlastni stave...az ke konci srpna se ke me dostal konopny natibaby, tak to bylo lepsi...je to fakt rozdil oproti celobavlnenemu satku...Takze doporucuju neco se lnem, nebo konopim...Gusljnok-kokon ma pekne a dostupne lnene a Yaro zas konopne satky...Jen je potreba pocitat s tim ze je potreba takove satky zehlit a preskladavat aby jsi na nich nemela sklady...nevypada to pak pekne, dela to takove pruhy na te latce....
    SNELA
    SNELA --- ---
    KLEVKA: jee dekujeme mockrát. Ja ji nebyla schopna odolat. Nakonec je mi pohodlnější nez sanami orisek,jen se malinko hur dotahuje,ten bambus precijen krasne klouze. Ma necelých 8,5kg a v pohodě, nereze a zada taky dobry. I jsem se ted na horach roznosila,takze nosim denne alespoň hodku,tak jsem rada :)

    akorát jsem se zamilovala do dalšího šátku - limitka od kokadi - stardust :) ale je to trosku mimo muj financni dosah :D ale fascinuje me ta gramaz.. nicmene pak asi budu koukat jeste po nečem na léto,ale to bude taky orisek :D
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLEVKA: díky, to bude ono, ten spodní lem tam mám jen tak, chápu...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Jeden krasny clanek na pocteni...
    Na diskuzních fórech a sociálních sítích se pravidelně objevují otázky nebo povzdechy žen, které by své dítě rády nosily v šátku či nosítku, ale nedoporučil jim to lékař nebo fyzioterapeut, protože jejich dítě je hypotonické, hypertonické, předčasně narozené, vývojově opožděné nebo má preferenci jedné strany či nějaký jiný problém (případně kombinaci obtíží).
    Působí to dojmem, že nošení dětí je něco jako vrcholový sport: můžete se mu věnovat, pokud jste zdraví a vyhovujete různým normám. V případě, že máte nějakou potíž, je lepší se mu vyhnout, protože hrozí, že se nošením problém prohloubí. Často přitom žádné obtíže ani nejsou, jde jen o odchylku od tabulek, která podle daného odborníka může zapříčinit zdravotní problémy v budoucnosti.
    Tento postoj, který zaujímá řada zdravotníků, předpokládá, že nošení dětí je jakýsi poněkud namáhavý a zatěžující výmysl poslední doby. Skutečnost je ale jiná. Nošení mláďat - dětí - na těle je tradice, která je přibližně 55 milionů let stará. Je to něco nesmírně typického pro primáty, kterými jsme i my. Je to něco, co nám umožnilo přežít v nehostinných podmínkách pralesů, savan a jeskyní. Naše miminka (a teď myslím i na naše biologické příbuzné, šimpanze, gorily a další) se rodí velmi bezbranná a o samotě ponechaná by v přírodě nedopadla dobře - riziko prochladnutí, infekce, vyhladovění, sežrání predátorem je příliš velké. Na těle mámy jsou ovšem v teple, bezpečí a snadno tam nasytí svůj hlad.
    pokracovani zde
    Nošenec: Je nošení jen pro zdravé děti?
    http://nosenec.blogspot.cz/2016/01/muze-se-moje-dite-nosit.html
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SNELA: krasne jste ....! a satek pecka barvy....slusi vam to! stale je aurora pohodlna? kolik ma Nelca kil?
    SNELA
    SNELA --- ---
    Bohuzel mi nejdou otočit, ale takhle se nosi 8mi mesicni Nelča. A aurora je boží ♡



    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ: kdyz uvazujes tak ten spodni lem, tu latku poradne zasoupnout pod prdelku...vytahnout smerem nahoru k tvemu brichu...tim ho podsadis...pak jak uz mas uvazano tak zatlacit do paticek tim ho taky podsadis...a lepsi ho obleknout do bodycka a puncochacu nebo teplaku, aby ho z dupacek netahly nohy....taky to kazi podsazeni...
    RYNA
    RYNA --- ---
    JAZZ: a nestačí mu tu látku roztáhnout od kolínka ke kolínku?

    já teď zkouším půjčené nosítko ergobaby od kamarádky a jsem zklamaná, jak je to oproti šátku nepohodlné! Možná ještě něco dělám špatně a musím to někde víc utahovat, ale zatím tu váhu dítěte pociťuju mnohem víc než při dobrém dotažení šátku. Rychlost nandavání je ale zase skvělá. A dítě se tváří spokojeně i v nosítku.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    mám dotaz, když nosím siny v šátku na břiše v kříži s kapsou, přijde mi, že má občas moc blízko nožičky, nemá je tak roznožené a nemá podsazený zadeček, hlavně, když s sebou šije, mám strach, abych mu nepokazila páteř, začíná se mi zdát lepší nosítko, co myslíte, jak moc vadí, že nemá nohy úplně od sebe..díky
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KLEVKA: ja myslela spis to, ze to ma tri prdele nastavovani, aby to bylo super nastavitelne pro vsechny a pak mi to uz vubec pohodlne neprislo no... mam tulu za trojku, to mi prislo fer, sehnat se da... scaldino tu ale nekdo tusim ma (jen nevim, jak dlouho trva doruceni)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    15 + (kil) hehe, prave me pobavila predstava 15 + let dite v nositku (((((((+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    to jo ale tula stoji 4 tisice a maggion 2 tisice. A na dite 15 + je prave to hyper polstrovani ramennich popruhu a bederniho pasu super.
    No, ale jako vsechno, kazdemu sedi neco jineho a nejlepsi ze vseho je ozkouset si to realne na sobe...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ORIKA: ja nakonec zainvestovala do tuly (toddler) a nelituju, ona manduca sice ma tu nosnost, ale je zoufale mala a to nejen pro dite, ale tim padem i pro tvoje zada...
    ty cesky nejsou spatny, ale chce to se domluvit na vetsi velikosti bez vyfikundaci, co ma maggion je zbytecne hyper...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Mozeček (cerebellum) má významnou funkci při regulaci svalového napětí a udržování rovnováhy, koordinaci úmyslných pohybů, sbírá vzruchy z receptorů a motorické oblasti mozkové kůry a koordinuje je. Při poškození se objevuje nekoordinovanost pohybů, přehnané a neodměřené pohyby, problémy s mluvením atd. (podobné projevům intoxikace alkoholem, která také ochromuje mozeček).
    Vědci zjistili pokusy na opicích, že mozeček je ta struktura mozku, u které dochází k závažnému poškození, pokud o mládě nepečuje matka. Mládě totiž není nošeno na jejím těle a nezažívá stimulaci vestibulárního (rovnovážného) ústrojí. Poškození mozečku je pak trvalé a nezvratné a projevuje se u opiček kývavými pohyby dopředu a dozadu. U lidí je tomu podobně. U ležících dětí také pozorujeme škubavé otáčení hlavou zleva doprava, často těsně před usnutím. Toto chování je motivováno snahou dopřát si vestibulární stimulaci, které se dítěti nedostává. Nejzávažnější poškození lze pozorovat u dětí vychovávaných v instituci, kde leží v postýlkách a dostávají naprosté minimum kontaktní péče, nikdo je nenosí, nejsou součástí života své matky nebo jiné mateřské osoby.
    Dnešní děti ale i v mateřské péči zažívají málo vestibulární stimulace. Hodně leží a jsou odkázány pouze na pohyb, kterého jsou schopny ony samy. Dítě však potřebuje houpání jako při chůzi, tudíž nejen po směru pohybu, ale i nahoru a dolů. Mozek dítěte potřebuje komplexní vestibulární stimulaci. Počítá s tím, že jeho poloha se bude neustále měnit a vestibulární ústrojí bude provokováno v té míře, v jaké se hýbe dospělý člověk - pečující matka.
    Mozek dítěte potřebuje k zdravému vývoji nošení.
    kopírováno z FB - z břicha na břicho

    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KLEVKA: super, děkuju moc, já to nebyla schopná nikde najít a pořád jsme měla nějak zafixováno, že je jen do 15kg
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ORIKA: co jsem vyguglila tak manduca udava ze unese 20 kil...a myslim ze bude jeste i nejaka rezerva....
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KLEVKA: díky moc :)
    mě manduca vyhovuje po všech stránkách, naprosto dokonale se mi díky ní spravila záda a po vyzkoušení ostatních nosítek jsem už před lety došla k závěru, že je to pro mě nejpohodlnější nosítko, jen se právě bojím, aby unesla i váhu 15+
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam