• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DALEEN: Jo, my jsme taky vybírali šátek, aby ladil s malou, se mnou i mužem (nosíme oba). Vzali jsme takovej elegantní šedej a nestěžuju si, zatím to šlo vždycky nakombinovat slušně :)
    A ještě dotaz k sušičkování: jak je to se sušičkou a lnem? Vždycky, když totiž ten náš šátek se lnem vyperu, vytuhne skoro do počátečního stavu, ve kterym jsme ho koupili. Po pár nošeích je zase měkčí, ale ta první navazování po praní mě fakt nebaví.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DALEEN: Mám to stejně. Zatím do šátku nevážu, neb do porodu spousta času, ale už teď jsem vybírala zavinovací svetr podle toho, co asi tak bude nosit dítko a pak jsem koukala do šatníku, jestli tam vlastně budu mít k tomu něco, co bych si mohla vzít na sebe, aniž bych musela vyrazit na nákupy nového oblečení :D
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Mas muj obdiv.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: No jo, ale když pak z toho šátku kouká nějak oblečené dítě :) To se pak dostáváme k tomu, že ladíme šátek s matkou a dítě s šátkem. A je fakt, že já jsem cvok co to dělá :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Já myslim, že šátek je "kus oděvu" pro matku, měl by ladit především s jejím oblečením. Bundu nebo mikinu přes to taky nevybíráte podle pohlaví dítěte.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DALEEN: Taky nejsem úplně příznivec tohodle dělení. Holku bych navlékla do čehokoliv, kluka s výjimkou těch dvou zmiňovaných barev taky. :) Ale měla jsem vyhlídnutý "růžový holčičí" šátek, tak teď hledám neutrálnější/"klučičí" variantu. :) Kočárek bychom měli mít neutrální (je na cestě z USA, tak to bude překvapení), nosítko asi koupím také neutrální. Nerada bych kvůli nosítku měnila šatník, abych nevypadala, jak když mě pustili z cirkusu :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LENZIE: Já právě moc nejsem na tohle rozdělování barev na "holčičí a klučičí". Syn jako malý nosil všechny barvy (tedy kromě růžové a fialové) a dcera po něm většinu oblečení dědí.
    Takže takové věci jako první šátek (nosítko, kočárek,....) jsem kupovala v neutrálních barvách. Jenže tenhle mě prostě nadchnul :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DALEEN: No a já se těšila, jak budu kupovat ružový šátek a naše holčička bude nakonec kluk. Naštěstí ten, co mám od kamarádky, je antracitový a má jen fialový lem, tak to asi přežijeme. A jinak už koukám po modrých a zelených vzorech :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    VENIKA: Na zanošení docela obře pomáhá sušička a dobře se na něm spí :)

    Já jsem právě podlelhla té holčičí barvě. Když se narodil syn, tak jsem měla černé Beco a pak jsem si kuopila univerzální bavlněný středně šedý šátek. Ale když se narodila dcera, tak mi nějak hráblo a je prostě růžový a je prostě nádherný, strašně se mi líbí ten reverzní vzor. Takže pokud bude někdy třetí a bude to kluk, tak asi bude mít smůlu a bude prostě v růžovém šátku :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DALEEN: Na zanoseni mam kdyztak dobrovolniky :)
    Ten satek je moc hezkej, v tech "holcicich" mi prijde lepsi vyber. Ja i s tim konopim zas skoncila u drahy oscha. Asi je mi souzena :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Je krasnej, moc...
    TABBY
    TABBY --- ---
    SANCHA: Ona je veskrze neuveritelna, si vem, jak je pruzna. Bila pohovka je uz jenom tresnicka na dortu ;)
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Vaříme v šátku :-) a raději ještě v zástěře

    DALEEN
    DALEEN --- ---
    VENIKA: Mám tenhle http://www.satkomanie.cz/cs/satky-yaro-slings-konopi/1418-yaro-la-fleur-rose-natural-hemp.html
    Pravda, nenosím moc, spíš poponáším doma, nebo občas zaběhnu s dcerou v šátku do školky. Ale opravdu se mi nezdá, že by nutně potřeboval přežehlit po každém použití. Prostě vytřepat, složit a hotovo. Jen tedy je to konopí takové trošku tužší a trvá mu chvíli než se zanese.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DALEEN: To by ovsem byla dobra zprava! Cca kolik toho konopi tam mas?
    TABBY
    TABBY --- ---
    SANCHA: Koukalas na vonzino na youtube? Ma na stojici deti takovy nahazovaci trik, treba tady https://www.youtube.com/watch?v=2Vl9oiBEV-E nebo https://www.youtube.com/watch?v=WtiAMFOC53M
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    VENIKA: Asi ti úplně neporadím jak je to s bambusem, nebo jak velká rozdíl je mezi směsí a bavlnou.
    Mám Yaro s konopím, kupovala jsem si ho speciálně na léto. Nosný mi přijde skvěle, dcera má rok skoro dvět kilo a na zádech jí skoro necítím. Na břiše jo, ale to je spíš zoufalým stavem mých zad :) U toho konopí je psané jak se má po každém nošení žehlit se vlákna nepřelámala a nedošlo k trvalým skladům... no nedělám to. Jediné co dělám je, že ho (většinou) poskládám a vyklepu aby se "narovnal", složím do malého balíčku a tak ho skladuju. Nemám pocit, že by to zanechávalo trvalé sklady (a to mám s podobnými pateriály docela dost zkušeností z nošení sárí). Peru ho tak, že ho hodím do pračky a následně do sušičky a šmitec :)
    Tím chci jen říct, že se těch příměsí nemusíš bát. Trošku víc péče bude potřebovat hedvábí nebo vlna.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    prosim o pomoc, jsem ztracena ve vyberu :)
    Uz asi mesic se stridave vybiram satek a nejsem schopna se rozhodnout. Syn ma ted 7 mesicu, neco pres 7kg, je to docela hubenour. Nosim tak 2x tydne. Nejdriv jsem si rikala, ze bych rada jeden satek na cele nosici obdobi, to bych sla asi do klasicke bavlny. Pak mi doslo, ze si nejsem jista, jak dlouho v satku mladik vydrzi, zatim me vazani na zadech desi :/. Tak jsem se posunula k nejake letni verzi, abych ho mela aspon na nasledujiciho cca pul roku. Musi byt maloudrzovy, nejsem ochotna prezehlovat, specialne prat atd., navic mladej zacal zase dost blinkat, takze prani musi byt jednoduchy. Dosla jsem tedy k bambusu - dosla jsem k nemu spravne?
    Pokud jo, trochu problem je, ze se mi jen tak nejakej nelibi, zatim jsem u oschy za asi 5.5k, spis vic kvuli velikosti, coz mi prijde dost.

    Chci se jeste zeptat - je opravdu takovy rozdil v satku z bavlny a s vyssi primesi bambusu? Nebudu se proste v lete pekelne potit v obojim?

    Od Multicat jsem mela pujceny (jeste jednou diky moc!!!) dydimos indio, prisel mi trochu min nosnejsi, chapu spravne, ze musim teda poridit vyssi gramaz?

    Moc diky predem za Vase reakce.
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN:

    Na NoseniDeti.cz nabizeji:

    Kroužky na RingSling 1 pár velikost L
    Aluminiové kroužky o vnějším průměru 87mm, velikost L.

    Kroužky na RingSling 1 pár velikost M
    Aluminiové kroužky o vnějším průměru 75mm, velikost M.

    Kroužky na RingSling 1 pár velikost S
    Aluminiové kroužky o vnějším průměru 60 mm, velikost S.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TABBY: Tak to ani nevím, že existují nějaké velikosti :) Prostě jsem zašla do Brány a jedny jsem si koupila, všechny byly stejné a na šátku to sedí, nepřijde mi, že by se to povolovalo :)

    Koukala jsem se tam po šátcích. Já bych jich mohla mít doma tunu, jenže co s nima? Mám dva a i tak mám pocit, že je prostě neunosím. A obzvlášť toho konopného Yara je mi líto.
    SIG
    SIG --- ---
    Hola, tak hlásím, že jsme dnes s Krasavcem absolvovali vázací lekci :) Bylo to moc príma a ač nanečisto s panenkou tak jsem z toho byla celá rozněžnělá :D už se nemůžu dočkat až to bude "navostro"
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Jsou prima. (Ma to samozrejme svoje meze. Koupila jsem si vel. L pro satek s gramazi 300, protoze tam je uzel fakt gigantickej. Ovsem pro satek s gramazi 180 bych potrebovala M. ;)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Jen takový výlev... Na šátku mi vždycky vadil ten uzel. Dneska jsem si koupila RS kroužky a musím říct, že je asi od první vteřiny miluju :) Zádný obří uzel na zádech a boule pod bundou, hurá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam