• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SIG
    SIG --- ---
    FRENNET: jj a za hodinku bylo sucho :) ted se jen dokopat k ty zehlicce....fuuuuu
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SIG: balkon je stejne nejvic ;-)
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: ten mame dosti bezzubej, ciham az bude nekde v akci atnmam na cem susit adpon ty plinky. ale satek se mi nejak povedlo naaplikovat na balkon a ani to nwzabralo vsechny snury :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: Harmonika na susaku.
    SIG
    SIG --- ---
    jak ususit 5m satek v byte kterej ma napric asi tak 5m?? :D
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TRAMIN: Ja myslim , ze miminka maji uplne jine potreby nez my dospeli...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KLEVKA: to je stejne zajimave. ja jsem klaustrofobik co ma sobe uz par let pracuje,abych jezdila vytahem vubec.
    a dite naopak prostor nechce... kde se zlomi ta hranice pristupu.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TRAMIN: zkusila bych spis prozkoumat svuj pocit, ze dite je "rozbitne". Myslim si ze dite je neskutecne silny tvor, ktery ma odvahu na to, projit porodnimi cestami ven na svet. Ve srovnani s takovymi vykony je satek opravdu jemne a nezne polechtani a hlavne, dle me, simuluje pevnou naruc, pevne objeti, v deloze bylo dite taky pevne objimano....(+:
    preji ti mnoho stesti pri zkouseni navazani, posilam jedno nadherne videjko, ktere se ti bude treba hodit. A ver , ze to nepatrne usili, ktere ted venujes vazani , se ti mnohonasobne vrati v tom pocitu celistvosti a pohody, ktere muzes s miminkem na sobe zazivat....
    (basics) FWCC with a twist - newborn
    https://www.youtube.com/watch?v=FRxk_0fCuh8
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KLEVKA: zanoseny asi bude,mam ho pujceny tady z nyxu. nikdy jsem je neosahavala, tak rozdily neznam. ale mam porad pocit, ze je dite rozbitne a ze ruzne otlaceniny a spol resi. zkusim to parkrat a uvidim. ona mozna bude zvladat spat v kocarku na zahrade,tak satek nebude potreba
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    TRAMIN: a proc mas pocit, ze by to melo vadit? satek je jemny? zanoseny? ditko se urcite ozve, kdyz mu neco vadi, zacne se osivat, nebo jevi znamky nepohody.... Já vazala taky od tydenniho miminka a nespozorovala jsem , ze by latka pod koleny nejak vadila...Maximalne muzes zkusit ty pruhy latky roztahnout pres sebe...tim nebude latka nahromadena na jednom miste a uvaz ziska na stabilite...Jen je to pak trochu hrejivejsi pro mimi, ma pres sebe 3 pruhy latky, tak je dobre na to myslet, kdyz je venku vedro...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    OXIS: kdyz to kibi stahnes na tu nejmensi velikost a nic jineho ti nezbyde tak jo.....maximalne ti dite da jasne najevo, ze takhle mamo ne a pujde do toho satku (+:
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    kdyz vazu kriz s kapsou s nohama venku u cca sest tydnu stareho mimina, neboli ji to na tech nohach? nerve, ale prijde mi,ze ji to musi vadit ta latka pod kolenama.
    OXIS
    OXIS --- ---
    TRAMIN: kamarádky dcera od narození nesnášela manducu, ale v šátku je spokojená :)

    Chci se zeptat, jestli můžu na jeden den šoupnout 2,5 měsíční mimino do Kibi? Chci jet do Prahy s oběma dětmi a z nonstop vázání by mi jeblo.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Lenka nosítko
    verze toddler
    z šátku Kokadi Erna im Wunderland
    Mé druhé životní setkání s Lenka nosítkem. Podruhé jsem se měla možnost přesvědčit, že tohle nosítko je v pohodlnosti opravdu velmi daleko. Procházka delší i v náročném terénu byla na jedničku. Jen ukotvení kapucky k ramenním popruhům lehce zaostává, ale požitek z nesení byl silnější (+: Proto můj dojem zůstává pozitivní.
    Děkuji za možnost zapůjčení, nošení a spokojeným dětem zdar (+:

    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Šátek je určitě omezující. Na druhou stranu je otázka jestli jí vadí omezení. Jestli to není na druhou stranu třebast tím, že v té Manduce necítí dostatečnou oporu. Ze zkušenosti, dítě v šátku je v trošku jiné pozici než v nosítku.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    SIHAJA: ja s malou cvicila a jeste cvicim. Nosim ji dost casto, ale vzdy to zaridim tak, aby treba po 30-45min byla venku. Nikdy jsem s ni nechodila na vylety nebo procházky v satku. Vzdy jenom neco vyridit do mesta a zpatky. A vzdy poctive navazat a dotahnout at se nevyosi.
    Pravda vsak je, ze mala nemela snizeny svalovy tonus, ale ji asi seklo. To uz nikdo nezjisti.
    Nicmene nezoufej, vojtovka i jina cviceni jsou supr a pokroky uvidíš behem jednoho dvou dnu a pak se zeptas znovu.
    TRAMIN: ne. Satek je jeste vic omezujici nez nositko, mi prijde. Ty male deti v tom satku moc na vyber nemaji, no.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    TRAMIN: zbytek vety: pomaha v tom satek? nebo je to proste moc zive dite a pockat za par tydnu?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    Zkousime zatim doma Manducu s novorozeneckou vlozkou. mrne (5 tydnu) ji celkem zvlada, ale strasne ji vadi,ze je omezena v pohybu. napriklad po kojeni mi v ni usne, ja muzu zehlit a po nejake dobe se probudi a zacne vrtet hlavou a vztekat se a musim ji odcvaknout ty popruhy a drzet ji rukama.to pak kouka a ruzne se snazi drzet sama hlavu a je klid.
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Tak mi doktoři nedoporučují dceru teď moc nosit. Má slabé svaly hrudníku a sesouvá se mi do jedné strany :-( Na krátké pochůzky prý v pohodě a nemám to řešit, ale na delší výlety prý raději ne. Ve středu razíme k fyzioterapeutce a naučí nás co z Vojtovky s ní provádět, aby se to srovnalo.

    Máte někdo podobnout zkušenost? Začali jste potom, co se to upravilo zase víc nosit?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: Taky jsem kdysi na Medley narazila díky tý nízký ceně, ale kamarádka mě od koupě odradila, prý to je asi jako nosit v prostěradle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam