• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SHIVA42: jo, právě - ta pohodlnost - právě proto jsem odhodila manducu :) vůbec mi neseděla...

    A stejně tak mě nadchl design.

    DUBPRINCESS: jak píše tabby... Ale já nemám zkušenost, jsem pro pevný šátek hned od začátku...
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    SAAYURI: Tula je super i co se tyce pohodlnosti a prakticnosti, nemuzu nic vytknout (pouzivala jsem ji i s novorozeneckou vlozkou kdyz male byli 3 mesice i ted bez ni). I kdyz musim priznat ze jsem si ji vybrala kvuli designu.
    SIG
    SIG --- ---
    jak je to s tim kojenim? neni to pro me zatim uplne aktualni protoze Meluzina jakmile uciti satek tak okamzite spi a spi dokud ji neodlozim, ale do budoucna bych tomu rada prosla na kloub :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    DUBPRINCESS: Tak prumerne do sesti kilo. Mne se zacal provesovat na cca peti.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    MULTICAT: a ten elastický šátek je jen pro menší mimi? do jaké váhy/kolika měsíců cca se v něm dá nosit? jasně, záleží na značce, ale tak v průměru? díky
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SAAYURI: s elastickým šátkem nemám zkušenost, vázala jsem rovnou do pevného.. a ano, kojení v šátku je blaho. Jinak trochu OT, ale na bolest v zádech při kojení je bezva změnit na "savčí", vertikální polohu i mimo šátek...
    Tak ať se nošení daří!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MULTICAT: Me to dneska ucila laktacni poradkyne poradne, predtim jsem to uvazáa dvakrat, asi ne uplne ok, tak tam vydrzela jen asi 10 minut... a jeste jsem zjistila, ze na ten elasticky satek je potreba trochu jiny uvaz, nez me ucila kamaradka, co mi ten satek pujcila, ze je lepsi kriz s kapsou venku a ne uvnitr. Mrnous v tom dneska vydrzel asi pul hodiny, nez zase zacala mit hlad, takze super. A hlavne mi to dela taky dobre na zada, oproti tomu ohnuti pri kojeni :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SAAYURI: ano, Tula je šikézní ;)
    Já jsem už na dalším levelu - mám tulu toddler...
    A dítě v šátku je boží, doporučuji...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MULTICAT: Jee, dekuju! Dite v satku na Letne zni skvele, to je skoro za rohem a muzem to vyzkouset oba :)
    A ano, mrnous je jeste maly - neco pres 5 kg, Tula je od 7 kg, ja mam ted jeste pujceny elasticky satek, do ktereho budu vazat, popr. si koupime a zkusime tu vlozku. Jeste pak je jedna varianta, segra rodi za 2-3 tydny a ma doma Manducu z druhe ruky, tak si ji pripadne muzu pujcit a vyzkouset, ale ta Tula, ta vypada proste i hezky :)))
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TRAMIN: Dekuju :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: jeste doplnim... v bráně jsem slyšela jednou prodavačku zaškolovat do nošení a raději bych doporučila to dítě v šátku...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SAAYURI: já jsem z manducy presedlala právě na tulu, psala jsem už dávno "recenzi". Ale já mám bezmála 180 cm... radim si je vyzkoušet, v Praze jsou min. dvě možnosti, kde vyzkoušet: dítě v šátku na Letné nebo brána k dětem... Tak hurá do toho ;)
    Tula je tedy pro trochu větší dítě, ty máš docela malé, ještě, ne?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    SAAYURI: brana k detem?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Muzu se zeptat jak jste na tom se zkusenostmi s nositky Tula a Manduca?
    Rada bych vybrala bud to nebo to, u Tuly vede design, ale nevim, jak je to s realnym nosenim.
    Chteli bychom ho pouzivat s muzem oba, pokud by to slo, chci v nem kojit a potrebuju ho dotahnout na mych 158 cm a drobnejsi postavu.
    Pak me jeste eventuelne napada jestli neni kamenny obchod, kam bych si to mohla zajit zkusit. Nemam v tomjle bohuzel zadny prehled :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    poohlížím se po nějakém šátku, zatím nosíme ve vypůjčeném. ráda bych šátek s příměsí merina a vhodný pro menší dítě, teď máme měsíční. nemusí být nutně na celé nosící období, spíš preferuju aktuální pohodlnost s tím, že pak ho pošleme dál. vážeme buď kříž s kapsou dovnitř nebo ven.
    jak najít značku, která je vyrábí? zatím nacházím všechny možné příměsi, ale merino se mi nějak vyhýbá :) jestli máte nějaký tip, tak uvítám.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    dneska mrne zvladlo hodinove cviceni v satku. chudina zpocena,ale prospala to skoro do konce.a pry vazu spravne.jsem rada,ze mi to nekdo zkouknul osobne
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    FRENNET: pouzivam vzdycky. vesmes fleecovou obcas celuloza.ale ona to nejak vi. i kdyz taky jak kdy.kdyz je zaujata něčím, tak to neni tak rychle
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ORTWORKA: KOTENCE: hele, tak malinky doye, bych bez pokryvky hlavy ven nebrala. Na novorozeneckym mne primar celkem dost za to sjel. Diteti nesmi svitit slunko na hlavu, nebot muze dostat horecky, ci se prehrat.
    TRAMIN: a co separacka? Nepomuze aspon na chvilku?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRAMIN: Mým dětem je to fuk. Plína může být mokrá až za uši.....
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRAMIN: vyndavam, kdyz se zacne vrtet a dam vycurat. Nebo nevyndam, necham pocurat a hledam misto na prebaleni, coz je kdekoliv, kam se da polozit dite na satek, pripadne to uz zvladnu i na kline ;-)
    A cim starsi dite, tim schopnejsi vydrzet na curani dyl. V satku vetsina deti nechce curat a vrti se.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    spis jak resite přebalování? mrne nenávidí pokrou plenu.ona to vi,ze se pocurala a chce okamzite sjednat napravu a docela se u toho vzteka. coz v kocarku je pohoda.zastavim,prehodim latkovku za suchou a jedu dal. to vam ty děti vydrží nebo hledate rychle nejaky prostor? navic začne predvadet něco jako kdyz ja mam zachvat klaustrofobie, snazi se vyndat z toho satku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam