• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: to jsem chtela slyset :) dik
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: RS je užitečný, doporučuji.
    SIG
    SIG --- ---
    Uvazuju na koupi nejakeho RS. na takovy ty rychlovky jakoze vBehnout z auta do kramu pro rohliky a tak... je to dovrej napad?
    mam pujcenej od kamaradky takovej elastik do krize taky na krouzky, zatim staci, ale nevydrzi vecne....
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s rostoucím nosítkem Noiga?
    Mám Kibi a ač jsem s ním po dvou měsících nošení spokojená, začínám být malinko v rozpacích z bederáku, který se začal ohýbat a podle mě teď neplní tak dobře svojí funkci. Jak je na tom bederák od Noigy?
    Nejradši bych nosila v šátku, ale mé půlroční dítko si usmyslelo, že potřebuje mít ruce ven a v šátku se mi začalo trochu vztekat.
    Nemáte případně tip, kde by se dala Noiga v Praze vyzkoušet? V Bráně ji nemají...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MULTICAT: Už je strčený ve válendě mezi "věci, co se vlastně nehodí, ale vyhodit se nám je zatím nechce" :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    KLEVKA: díky moc za tip. viděla jsem teď šátek s merino příměsí v bráně k dětem a dost mě překvapilo, jak tlustý šátek byl, i při střední gramáži. přitom vím, že merino umí být opravdu lehké a jemné a vhodné i na teplejší období. asi to chce vyzkoušet nebo aspoň ohmatat.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SANCHA: hej, hej, hej, borůvky prý jsou néj (+: Anežka vytváří udivený pohled ((+:

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    IFKA: doporucuju yaro s merinem, mekounky satek...mozna na nej ted nenarazis na novy, myslim ze ted neni uplne merino sezona. Podzim asi bude lepsi. Poohlidla bych se po bazarkovem...Plus Sestrice mely nejaky, ted novy s merinem ale psaly ze s vetsi gramazi...Takze na male pide asi nic moc...
    Osobne bych ted momentalne investovala do nejakeho hedvabi, nebo zanosene konopi....
    ted me jeste napada, merino ma Little frog, zkousela jsem navazat a byl moc pohodlny, a zadna deka...
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    LENZIE: mohu-li radit, tak baby Bjorn fakt raději nebrat... Všechny, co jsem kdy viděla, byly na trápení děti i rodičů... Storchenwiege je dobrá volba!
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ted jsem potkala svatbu v Jihlavě. dve maminky s prckama v satku. krasne kytickovane,decentni satky.jedna růžová druha modra vcetne satu. moooc jim to slušelo
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    VENIKA: Toho jsem se obávala :( Mám vybrané Storchenwiege, které mi doporučila Klevka tady v diskuzi. Tak holt tohle zůstane ve skříni (měla bych blbý pocit i z toho dát ho nějaké jiné mamince na nošení).
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LENZIE: Potkala jsem jich nekolik a zadne z nich nebylo ergonomicke, vsechno to byla visitka. Od te doby tu firmu ignoruju.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Tak jsem vybalila krabici od příbuzných z USA a skoro na dně jsem našla nosítko Baby Björn. Prostudovala jsem všechny nášivky a je na něm uvedeno nošení dětí od 53 cm a 3,5 kg do 11 kg s tím, že pro miminka 3,5 - 5 kg je nutné použít ještě "leg straps".
    Chvíli jsem "gůglila" a musím říct, že si nejsem jistá, jestli nosítko nezůstane ve skříni... :(
    Máte s ním některá zkušenost (ať už jakoukoliv)?
    SIG
    SIG --- ---
    MULTICAT: ani trochu, slo to tak nejak samo :) resp. neslo jinak, jak lilo tak nebylo kam si sednout. ale byla to prca jal jsem si prerikavala.ty rady :D jeste teda jsem si ji posoupla trochu na bok ponivadz mam maly prsicka tak by na stred nedosahly :D
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SIG: no vidíš, ani to nebolelo! ;)
    SIG
    SIG --- ---
    mno... prej casu dost.... :D vyrazili sme na vylet..leje jako z konve. jsme schovany pod striskou u vchodu do restaurace ktera ma dnes jiz zavreno ... a kojime v satku :D
    TABBY
    TABBY --- ---
    SAAYURI: Jdou použít zinky z IKEA.
    PETPET
    PETPET --- ---
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    MULTICAT: jj, plinu, ale ta byla moc velka... najdu neco mensiho a odkaz vygooglim :) dekuji!
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SAAYURI: já synovi vypodložila záhlaví/krk srolovanou žínkou, jak se doporučuje, ale netusim, jak je to s tím elastikem, asi by to take melo jít... Zkoušelas? Vonzino na YouTube má vychytávky... Píšu na mobilu, tak nejsem schopná dodat link. :(
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Tak jsme daly kratkou prochazku ve stinu. Vazu teda kriz s kapsou venku, nicmene jsou jin3 mesice, hlavicku jakz takz uz udrzi, ale furt mi prijde, ze jde v tom satku s hlavou dozadu. Ale jeden postranni popruh ji pres hlavu pretahnout nemuzu, protoze se chce koukat a zacne se jinak rozcilovat. :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam