• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Zkus se ještě podívat na Jožánka. Mám zkušenost s jejich těhotenskýma tričkama, která jsou moc fajn. A koukám, že (asi nově) šijou taky nosící oblečení http://www.jozanek.cz/cz-kategorie_445872-0-nosici-maminky.html
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Mám Beco, dost podobné jako je Tula a nosím v ní od narození. Cca do pěti kilo s novorozeneckou vložkou a pak už normálně. Tak od seseti měsíců mám ještě rozšíření spodku aby byly správně podepřené nožičky. Nezkoušela jsi Toddler verzi?
    IFKA
    IFKA --- ---
    po dnešní pršlavé procházce jsem vlezla na net s jasným cílem koupit softshellku od AW nebo loktushe, cokoliv. na e-shopech měli přinejlepším velikosti jako XS nebo XL, tak jsem jim volala, kdy asi budou naskladňovat. AW prý v listopadu a loktushe v prosinci. tak nevím, asi jak teda už prošvihla nějakou první vlnu...
    kromě toho jsem byla včera v bráně k dětem ozkoušet svou předvybranou tulu, protože malá slečna uz bude mít brzy 7 kg, což je u nich udávaná spodní hranice, od kdy ji je možné používat. slečna do tý kapsy ale zahučela, že nic neviděla a moc se ji tam kvůli tomu nelíbilo, v ergu to bylo to samé. takže nákup odkládám, až bude mít aspoň o 5 cm víc, do té doby nás čeká rousání konců béžového šátku po mokré zemi :)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    IFKA: já jsem spokojená se značkou adelay, teď jí budu mít druhým rokem a spokojenost
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    IFKA: Mám nosící softshellku od Angel Wings a jsem s ní strašně spokojená. Mám jí už skoro čtyři roky, nosím v ní druhé dítě.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLEVKA: haha, proto jsem koupila šedo bílý:)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Vcera zacal mezinarodni tyden noseni, tak na "oslavu" preposilam odkaz na jeden pekny clanek k pocteni (+:

    V bavlnce: BUBUBUBU - klokanka ! ?
    http://vbavlnce.blogspot.cz/2016/10/bubububu-klokanka.html
    SIG
    SIG --- ---
    KLEVKA: presne tak, jako navazovani na parkovosti se umolousanejm cipum proste nevyhnes aspon u dlouhyho satku a pak taky nekde vprostred louky proste odvazat, roztahnout a ulozit se...uz z nej jednou byla i piknikova deka :D
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    JAZZ:
    SIG:
    Osobne bych taky do bile nesla, leda tak na nejakou spolecenskou udalost....Ja jsem starej prasak a satek valim vsude mozne a pouzivala jsem ho i misto deky (((+:
    SIG
    SIG --- ---
    JAZZ: neasi, mam zalusk na jefen hod e svetlej a tahle predstava mi dost jezi chlupy :/
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLEVKA: jen mne trochu děsí bílá.), jak by asi dopadla po pár měsících...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KACCABA:
    NEELLA: Ok, budu vás evidovat, pak sem hodím inzerát :-)
    IFKA
    IFKA --- ---
    koukala jsem, že moc pěkný nosící softshellky máš loktu she, nemáte někdo zkušenost, jestli fakt nějak rozumně odolá větru a dešti? poslední softshellka, co jsem si koupila, nenosící teda od hannahu, mi totálně nasáká, tak jsem teď obezřetná, než zase zainvestuju :)
    NYA: fajn je stránka nošení dětí na fb, v inzerci se tam občas vyskytne nějaký fajn kousek. nedávno tam byla i moc pěkná angel wings, ale je to fučák stihnout odpovědět dřív než ostatní ;)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NYA: Dělají se boundy, mikyny, svetry, kabáty, které přetáheš přes sebe i dítě. Moc hezké věci má https://angel-wings.cz/
    Ano, není to levná sranda, ale zase pokud plánuješ víc než jedno dítě, tak se to už vyplatí. Příapadně pak jde nosící oblečení dost dobře prodat.
    Co se deště týče, tak asi nejlepší je softshellová bunda.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Loktu She Bird Garden Pearl Tencel
    Jemně měkký, tenký, na miminko ideální parťák...
    V kříži s kapsou nosný i na batole.
    V double hammocku na zádech mi pohodlný nebyl.
    Pracuje se sním ale výborně, do úvazu padne pohodlně a drží na jedničku...
    Děkuji za možnost zkoušky, nošení a spokojeným dětem zdar.


    NYA
    NYA --- ---
    tohle je lamí dotaz, ale abych nevymýšlela už vymyšlené..

    jak nosit (v nosítku) v chladnu/zimě na zádech?
    a co déšť? bundičku s kapucou?

    mám jarňátko, tak tohle je nové :)
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    TORUVIEL: já bych ji asi brala, zrovna po nějaké takové koukám :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NEELLA: Používala jsem ji jen párkrát v prvním roce dcery, tzn. 4 roky zpátky. Kamarádka ji má u sebe, ale skoro vůbec ji prý nepoužívá, tak snad bude v pohodě.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NEELLA: Uvidím, až se mi vrátí, v jakém bude stavu :-) A taky už si nejsem jistá, která verze to přesně je, mám nějaké tušení, že je to ta deluxe, ale fakt už nevím.
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    TORUVIEL: Kolik za ni budeš chtít? Diky
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Měl by někdo zájem o ochrannou kapsu MaM? Budu ji koncem měsíce nabízet k prodeji, až mi ji vrátí kamarádka. Je to tento typ, v černé barvě https://www.branakdetem.cz/mam-ochranna-kapsa-celorocni.htm
    DINE
    DINE --- ---
    DUBPRINCESS: dik, ja jeste cekam, mam "request pending"... pokud nahodou najdes vice takovy bundy velikost S, dej prosim vedet ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam