• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    IFKA
    IFKA --- ---
    KOTENCE: asi lamí dotaz, ale odkdy se dá dítě dát do RS?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Ja jsem nadsena z toho RS, nechapu, ze jsem to nemela uz ma prvni dite. Nakonec jsem rozpulila Storcha na dva dvoumetrovy a dobre jsem udelala.
    Dite je v tom behem par vterin, skvele se v tom koji a myslim, ze i miminu se to libi vic, kdyz zrovna nechce spat, ale jen se nosit. A navic to v batohu zabere minimum mista. Na poponaseni idealni. Nejradsi bych tak nosila porad, nic me neboli, ale nechci bejt kriva.
    A jeste to dobre vypada a chlapum se libej ty krouzky :-)
    RYNA
    RYNA --- ---
    IFKA: v té Bráně mi to taky tak přišlo, když jsme si tam byli nosítko zkoušet, výklad moc fundovaný nebyl. Nakonec se nám mnohem lépe věnovali v Dítěti v šátku.
    No a jinak - taky vnímám šátek jako pohodlnější, ale to nosítko se prostě nasazuje tak superrychle, že nevím, jestli to nebude se dvěma malými dětmi důležitější vlastnost :) Každopádně, stejně bychom ho asi u minimimina používali jen příležitostně, takže to snad nemusím tak hrotit.
    GILLIATT: ok, děkuju.
    TABBY
    TABBY --- ---
    GILLIATT: Mno, tak smazit rizky nebo krajet klizku mi prijde bezpecnejsi s ditetem na zadech.
    Zada jsou uplne dobra poloha, je tam mozne dat i novorozence, kdyz to teda clovek umi.
    Jinak teda vnimam rozdil mezi tim, kdyz ma nekdo metr osmdesat a vaze pulmetrove mimino, a kdyz ma nekdo s bidou metr sedesat a vaze totez. Na turistiku je to jedno, na domaci prace voser.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KLEVKA: Vareni s dvouletou uz je spis do montessori auditla :-) My varime spolu tak od roka a pul. Vetsinou jsem ji davala misticky s fazolema nebo necim levnym a lehko ukliditelnym a varila taky... Ted uz mi "pomaha".
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    RYNA: Já myslím, že ergonomicky je to v pořádku.

    Holky, jinak já se jsem teda normálně vařila, luxovala a dělala všechno s miminem na břiše, nemyslím, že je nutné dávat tří/čtyměsíční miminko na záda kvůli domácím pracem, ani mi to pro miminko nepřijde úplně dobrá poloha...
    IFKA
    IFKA --- ---
    RYNA: připadá mi, že záleží, na koho narazíš, mám pocit, že v bráně se míchají informované osoby s méně se zajímajícími :)
    dost mě teď zaujal tenhle blog a článek http://vbavlnce.blogspot.cz/2012/09/vaclav-testuje-ve-dvou-tydnech-do.html?m=1
    vyplývá mi z něj, že když je dítě v ergonomické poloze a nehroutí se nikam, je to úplně ok. v nějakém dalším článku dodává, že šátek si člověk lépe uzpůsobí, ale o poškozování ani slovo.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    DALEEN: chápu, každý má své metody (+: nejdůležitější je , že jsou dětičky spokojené....
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KLEVKA: No já s dítětem na zádech spokojeně sekám trávu. Ale u toho vaření a žehlení mi i překáží....
    RYNA
    RYNA --- ---
    GILLIATT: děkuju za odkaz!
    My už nosítko máme (Ergo) a starší dítě v něm stále aktivně nosíme. Jde mi o to, zda je to pro novorozeně fakt ergonomicky špatně - v Bráně k dětem mě od nosítka loni odrazovali, ale mému laickému oku se to zdá na pohled stejné jako vertikální úvaz, v němž jsem dítě nosila od samého začátku.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    RYNA: mrkni třeba tady:
    https://www.facebook.com/Alter-Native-217701884985387/photos/?tab=album&album_id=608632515892320 ,
    A pak jsou určitě ženský na fleru, co to šijou..
    A já dávala novorozeně vždycky do šátku - přišel mi hebký, příjemný, netlačící, prostě jsem si to pidi mimino nedokázala v nosítku moc představit (já jedu v manduce). Ale holky tady dávaj odkazy i na krásný měkký nosítka, tak tam si novorozeně představit dokážu.
    RYNA
    RYNA --- ---
    A ještě jedna věc mi vrtá hlavou - opravdu je rozdíl mezi vertikálním nošením novorozence v šátku a v nosítku s novorozeneckou vložkou? U prvního dítěte jsem nosila první cca čtyři měsíce striktně v šátku a až potom jsme přešli na nosítko, u druhého se ale zamýšlím nad tím, zda bychom nevyužili nosítko s vložkou už dřív - k šátku přítel nikdy nepřilnul, zato nosítko je téměř od začátku hlavně jeho doména - určitě by mi tedy pomohlo, kdyby druhé mimino mohl občas poponášet už od začátku i on.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Prosím vás, nenechávala jste si některá nechávat šít nosící vsádku do svého obyčejného (nenosícího) kabátu/bundy? Jsem teď docela spokojená s těhotenským kabátem a říkám si, že by možná mohl posloužit i po porodu. Jednak doufám, že by vsádka mohla vyjít trochu levněji než samostatný kabát a taky mě trochu prudí kupovat si na každou příležitost speciální kus oděvu. Představuju si obyčejný pruh látky, který se připne mezi zipy.
    Kdybyste měly nějaké tipy, případně i kontakt na konkrétní osobu v Praze, která takové vsádky šije, budu ráda.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    S ditětem na zádech mám odvařeno a odžehleno něco kolem roka a půl, dýl už na zádech být nechtěla, pro mě bohužel...
    Za tu dobu jsem uvařila spousty úžasných pokrmů, pekla lahodné koláče, vyžehlila spousty nádherných šátků (košile si muž žehlí sám, to mě nebaví) a úraz či újma na zdraví , přísahám žádná...
    Jen spokojená máma a dítě (+: Dítě u toho totiž většinou chrnělo...
    Zato mi poraďte co s dvouletou...Vymýšlení variací alá zabav batole potřebuju vařit, umývat nádobí, cokoli, mi dochází fantazie...Někdy hlavně nervy...Říkám si - býval to ale zlatý šátek...
    (+:
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Já to nemyslím nějak špatně, já mám jen dvě naprosto neopodstatněné obavy a to je dítě a žehlička a dítě a sporák. A prostě mi přijde bezpečnější, když si dítě hraje v obýváku zatím co já vařím, než abch ho měla na zádech.
    SIG
    SIG --- ---
    DALEEN: na zem ji nedavam vubec, mame psa trochu magora takze je spolu chocime jen hodne pozvplna.
    a kdyz ma mlada zrpvna povidavou tak je mi lito ji nechat v pokoji. kdyz spi nebo je plne spustredena na prsty u nohou tak ji tam necham taky, nevidim tedy na tom nic divnyho.
    a s tim oparenim se priklanim k Tabby
    TABBY
    TABBY --- ---
    DALEEN: Tak mne prijde bezpecnejsi mit dite na zadech nez se bat, kdy na nej slapnu a do jake otevrene skrinky mi zase vleze (skripne si ruku aj.).
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Pardon, já jsem asi divná. Ale když vařím, nebo tedy dělám cokoliv, tak bylo dítě buď v postýlce nebo na zemi na dece a hrálo si. To už se musí něco dít abych při vaření měla dítě na sobě. A jo, částečně to plyne i z toho, že se bojím abych dítě neopařila.
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: no prave mi jde o vareni. zatim ji davam do kocaru, ale kuchyn mala a proste mi tam prekazi :D praxe zadna, jen jsem si ji tam parkrat zkusila na posteli nahodit abych vokoukla ten pomer, moje obri zada a mini Melca
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIG: Tri ctyri mesice, cca. Zalezi na praxi. Vazu tak ale jenom na doma (volne ruce), ven nosim na brise.
    SIG
    SIG --- ---
    kdy jste zacaly vazat ditka na zada? velikost vaha... je mi jasny ze kdyz drzi hlavu,to drzi Mel uz ted ve 4m ale je tak malicka ze mam pocit ze by se na zadech ztratila tak stale cekam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam