• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    PETPET
    PETPET --- ---
    KLEVKA: uaaaa! Kojit v takove zime venku! Ses hrdinka :-)
    SIG
    SIG --- ---
    KLEVKA: slusnej zaklon :D
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Listopad dvakrát jinak... (+:

    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Tak ten Šanami už je fuč :( Tak jdu hledat dál :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: rado se stalo...bylo to moc fajn (+:
    Jinak z vyberu doporucuju satek s velikosti 6....Jak jsem te v nem videla, bylo to tak akorat...i by jsi pripadne zvladla povolit na kojeni...S 5 bych si nebyla jista, ze se ti bude vazat a uzlovat pohodlne...A ja mam sanami rada, ceske pekne satky....
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Moc děkuju za dnešní příjemné dopoledne a školení :)
    Už lustruji nabídku v bazárku na FB a zatím mám v předvýběru Šanami Pomněnka z Exkluziv řady (velikost 6), Storcha Leo v tyrkysové (velikost 5) a Yaro Waves Water 40% konopí (velikost 5) a nějak nevím, který z nich vybrat :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: a tady ten článek na který pisatelka(Anna Pohořálková) reaguje...
    Chcete nosit miminko v šátku? Poradíme jak, aby si nekřivilo záda! - ProŽeny.cz
    http://www.prozeny.cz/...-deti/49544-chcete-nosit-miminko-v-satku-poradime-jak-aby-si-nekrivilo-zada
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Přeposílám čtení : Z břicha na břicho
    Mám pocit, že sem už moc nepíšu o nošení, spíše o věcech kolem tohoto tématu, které mě samotnou zajímají, jsou pro mě nové a vzrušující. Ale uvědomuji si, že je tu stál mnoho lidí (a asi je jich mnohem více než dřív), kteří informace hledají a jsou téma je pro ně nové. A tak slibuji, že to napravím, a budu zase psát pro všechny, nejen pro ty, co je jim už "všechno jasné".
    Dnes jsem narazila na tento článek. Díky němu jsem si uvědomila, jakou cestu jsem i já ušla za dvanáct let svého mateřství a poradenské činnosti i za těch několik let, kdy pořádám kurzy pro poradkyně. Hodně času jsme v nosící komunitě a v komunitě poradkyň strávili tím, že jsme bojovali s "učením o správné manipulaci s dítětem", s uměle vykonstruovanými pravidly, které musíme dodržovat, aby se dítě správně vyvíjelo a abychom ho nepoškozovaly. Zdá se, že v posledních letech už to tolik není třeba. Ženy už nejsou tolik paralyzované tím vyumělkovaným systémem úchopů se zvířecími jmény, který je nad síly většiny prvorodiček a koneckonců i vícerodiček. Jenže naše nadšení pro pravidla a obava z poškození dítěte, to vše se přesunulo do nosící komunity. Jako by kostra zůstala, jen se na ni nevěšel jiný obsah.
    Takže můj komentář ke článku zní:
    Milé ženy - chcete své miminko nosit v šátku? Vězte, že miminka se nosí co jsme homo sapiens, jsou k nošení stvořena. Když si je dáte na břicho, což je instinktivní poloha pro matku i dítě, sama si pokrčí nožičky a schoulí se do klubíčka a právě to je poloha, která je pro nošení vhodná a fyziologická. Nemusí být přísně souměrná, jsou to totiž živé bytosti, které se hýbou, očichávají vás, hledají vaše prsa, ke kterým se chtějí přisát a ňadra, jak víme, uprostřed hrudníku nerostou... Děti jsou stvořeny tak, aby při nošení prospívaly a příroda nás vybavila instinkty, nikoliv manuálem. Proto si můžete dát pohov. Ty "chyby", kterých se při vázání dopouštíte, vám budou odpuštěny, tak jako byly ospuštěny těm tisícům generací matek, které přelidnily naši planetu.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TORUVIEL: diky, schvalne zjistim ted na prohlidce jak mam vysoke dite
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NICKIE: Takhle v Tule vypadá asi 105cm vysoké dítě


    A tady Bluebear toddler (dítě asi 85cm - o 2 roky mladší než na první fotce v Tule)


    ...Takže jo, zdá se, že Tula má tu opěrku vyšší. My ji měli až na starší dítě jen jednu sezónu, takže vyhovovala výborně. Nevím, jak sedne mladším dětem.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NICKIE: Vyzkoušela jsem Nosítka Bluebear a Tula a můžu doporučit obě. Osobně mi asi víc sedla Tula.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Ahoj, prosim jaka jsou nositka pro vetsi deti? Nina ma ted 9 kg, 1 rok a uz nas z toho I luv mom boli zada, tak premyslim, jestli jeste nezainvestovat do neceho vetsiho. Taky uz to nema uple od kolinka ke kolinku teda, roste nejak rychle. Koukala jsem na Tula toddler, ale ma to nejak vysoko lem, tak to by ji asi vadilo, ze nemuze koukat okolo.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Tak jsem dneska pokračovala ve vázání. Už ten šátek tak nějak protáhnu a nastavím, ale T. se hrozně mrská, takže než ho do šátku nasoukám, tak mám kroužek buď mezi lopatkami nebo uprostřed hrudníku a nejsem schopná ho utáhnout. Fakt si připadám jak mimoň :)
    Takže pokud bych Tě mohla otravovat, tak bych poprosila o pomoc (případně dořešíme v SZ) :)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    KLEVKA: ha ha, tak v tom jsem tak do 7 let vozila Ondru na nákupy:))zpátky už šel pěšky/nenech se odradit.)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Vybornym pomocnikem je taska na koleckach, Ja vim, i muz se mi smeje, ze je to jak pro duchodce, ale poridila jsem si hezkou, ne uplne duchodcovskou a da se to....Na nakup a tak, at se clovek nemusi tahat uplne se vsim...
    No a kdyz nejezdi taska na nakup, da se sni uzit dost srandy (+:

    KACCABA
    KACCABA --- ---
    JAZZ: no, já byla dnes jen s baťohem a bylo to teda zajímavý :)) sklánim poklonu ženám, který nosej tandem :)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Ženy (muži) , zítra od 10-10:30, sraz v Kunratickém lese, na hřišti, nahoře, blíž k chodovu. Tam co je ohniště. Opečem pár buřtů, pak směr na muflony a polívku....
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    Nejhorší je jít nakupovat, na to beru kocar
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MYJKA: V batohu. Mám jeden přebalovací od Babymule http://www.babymule.co.uk/ dají se už sehnat i v čechách. A pak jedem jakože kožený elegantní když potřebuju jen peněženku a náhradní plínku.
    Problém nastává v okamžiku, kdy přestěhuješ dítě na záda...
    PETPET
    PETPET --- ---
    MYJKA: kdyz jsem ho nosila na brise, tak jsem mela batoh a ted, kdyz ho nosim na zadech, tak tu tasku. Ale hlavne jsem se naucila toho sebou moc netahat... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam