• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    HOZYM: V kavarne jsem miminko davala na satek, mimino davam na zem, ale to nejde vsude, takze na klin a v nejhorsim k prsu... Prebalovani na kline nebo na wc s prebalovakem :-) Aby se spici dite nevzbudilo, tak se vlastne porad pohupuju a sikovny je naucit se kojit pri noseni. Nositka to chce nejlip vyzkouset.
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    Ahoj, " začínám" nosit už patým měsícem, hned od porodu, nejdřív v Caboo šátku a ted v Manduce, a pořád se potýkám s různými překážkami. Po probuzení začne dítě vždycky řvát a chce ven, a probudí se poměrně brzy potom, co se já přestanu pohybovat, což mi znemožnuje nosit jinak než na krátké pochůzky. Je na to nějaký fígl? Kam to dítě dáváte, když jste třeba někde na jídle nebo na kafi a vzbudí se, nedejbože potřebuje přebalit? Dále, Manduca mi pořád nějak nesedí, mám 47 kilo a mám problém, aby mi nepadaly pásy z ramen, když je dám křížem, zas mě z toho bolí šíje, pás kolem pasu bych potřebovala ještě dotáhnout, ale už není kam. Nemáte tip na nějaké nosítko vhodné pro vyhublé matky? :)
    SIG
    SIG --- ---
    rozhodla jsem se redukovat. chystam se vyslat do sveta mikinu na predni noseni, koupila jsem ji coby vel.44 ale rekla bych spis 46. nebo 44 a vetsi ditko. kdyby nekdo tak pisnete :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LENZIE: souhlasim,ze spinkaci deti jsou bozi. ja o tenhle kontakt prisla s koncem kojeni vlastne dost brzo. a pak prosel nejaky cas a tedka uz to zase umi. o vikendu vzala na milost manducu a usnula behem hrani bowlingu
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: sladousek...(+: a satek perfektni, vypada uplne jako storch...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KLEVKA: Děkuju :) Je to šanami jeans a je naprosto úžasný. A ještě jednou moc děkuju za pomoc, jak vázat, a za tip, který šátek koupit.
    MISERY: Děkuju :) Hlídám. Většinou má T. tepláky a ponožky nebo punčocháče - ty jsou mu větší, takže má na prstíky dost místa.

    Jinak jsem dneská málem uronila slzu, protože mi asi po měsící usnul T. "v náručí". Běžně se nechal chovat, ale usínal samostatně v postýlce nebo ležící vedle mě. Jediný, komu v náručí usínal, byl muž. A dneska v šátku na mě spinkal celou hodinu. :)

    MISERY
    MISERY --- ---
    LENZIE: A pozor na ty nožičky, aby overal netáhnul prstíky. Lepší používat tepláčky a ponožky a nebo o něco větší ten overal, ono to pak není dobrý, když ty malý prstíčky jsou zkroucený, je to pak jak když tlačí bota. Jinak samozřejmě super :-)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    LENZIE: super to mas...! co mas nakonec za modraska? jinak to natrenujes to utahovani...chce to cas....
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Tak T. už se nosí... Ještě to musím pořádně vychytat, pořád mám pocit, že to není úplně ono, resp. že je potřeba ten šátek přeci jen ještě o kousek víc utáhnout.

    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DALEEN: MISERY:
    dekuji, to mne dost usnadnilo vyber:)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MISERY: Jo souhlasím, kabát musí sedět na matku, prostor na dítě vytvoří vsadka.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PISISKVOR: Přiznávám, že syna už nenosím. To už fakt musí být abych ho vzala a když už tak na zádech (tam by se v bundě vešl taky), ale strašně se mu to líbí.
    A jediný problém, že mu dole koukají nohy :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    PISISKVOR: Já myslím, že záleží, jakou budeš mít vůli v tom kabátu ty. Takže možná, že S bude lepší volba, pokud je to na knap.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DALEEN: to je bozi, diky za info!
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DALEEN: Jejda, omlouvám se za velikost a netuším proč je to otočené
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PISISKVOR: Neboj, moje děti měly taky v půl roce osm kilo :) Ono po tom půl roce se přibírání zpomalí jak se začnou víc hýbat. Malá měla v půl roce kolem osmi, v roce necelých deset, teď v roce a půl jedenáct. A má 80cm.
    Zkusila jsem to teď se starším... 4 roky, 17 kg a 104cm. A až na to, že se přes ten dětský zadek dole blbě zatahuje zip, tak naprosto v pohodě :)


    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DALEEN: diky, ja mam asi 93/70/90-100, tak myslim, ze se do toho snad nejak napasujem oba aj s nositkem. ja mam taky rada dlouhy rukavy, ale ten zbytek spis na telo, pac mne prijde, ze to zahreje vic. Jako poridit tu mikinu, bundu a capacky na mimino, to je docela brutalni paleta na neco, co ma jenom docasny vyuziti. Jeste se prosim zeptam, jax psala ze v pohode zapnes 11kg 18m dite, dokazala bys odhadnout, jak dlouho jeste se do toho prcek vejde? protoze ten muj ma 8kg v necelych 6m, tak se trochu bojim kam toto povede, a mam zabrany uvalit bezmala 7k za neco, co pristi rok dost mozna pouziju naposled. nebo je to spis normalni a mam nerealnou predstavu o tom, jak dlouho to bude pouzitelny?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PISISKVOR: Rukávy jsou dlouhé, fakt dost dlouhé. Ale já jsem si obojí kupovala před čtyřmi roky, nevím jak moc upravovali modely.
    Jestli jsi vysoká a štíhlá, tak bych se těch malých velikostí nebála. Já mám přes prsa cca 110, přes boky netuším tak 125 a ve výsledku jsou mi ramena volná, rukávy dlouhé (ale já mám ráda dlouhé, každopádně, kdyby byly o tři centimetry kratší, tak to vůbec vadit nebude), přes prsa akorát, směrem dolů je mi těsnější (mám široké boky a zadek)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DALEEN: a jak jsou ti ty rukavy? umis si predstavit, ze osoba o cca 6 cm vyssi nez ty, by mohla mit XS mikinu a S bundu (a ted v zime oboji na sobe) a citit se v tom ok aj s nalozi na brichu?:)
    ja se zas bojim abych nevzala vetsi kus, a pak pod to sice nacpu velkyho klacka, ale dole aji nahore mne to bude odstavat a bude kosa
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Tak jsem se šla schválně podívat. Mám od AW fleece mikču a softshell bundu. Obojí L. Mám 174 cm a běžně velikost 46. Pod obojí zapnu 11kg 18m dítě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam