• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PISISKVOR: Přiznávám, že syna už nenosím. To už fakt musí být abych ho vzala a když už tak na zádech (tam by se v bundě vešl taky), ale strašně se mu to líbí.
    A jediný problém, že mu dole koukají nohy :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DALEEN: to je bozi, diky za info!
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    DALEEN: Jejda, omlouvám se za velikost a netuším proč je to otočené
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PISISKVOR: Neboj, moje děti měly taky v půl roce osm kilo :) Ono po tom půl roce se přibírání zpomalí jak se začnou víc hýbat. Malá měla v půl roce kolem osmi, v roce necelých deset, teď v roce a půl jedenáct. A má 80cm.
    Zkusila jsem to teď se starším... 4 roky, 17 kg a 104cm. A až na to, že se přes ten dětský zadek dole blbě zatahuje zip, tak naprosto v pohodě :)


    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DALEEN: diky, ja mam asi 93/70/90-100, tak myslim, ze se do toho snad nejak napasujem oba aj s nositkem. ja mam taky rada dlouhy rukavy, ale ten zbytek spis na telo, pac mne prijde, ze to zahreje vic. Jako poridit tu mikinu, bundu a capacky na mimino, to je docela brutalni paleta na neco, co ma jenom docasny vyuziti. Jeste se prosim zeptam, jax psala ze v pohode zapnes 11kg 18m dite, dokazala bys odhadnout, jak dlouho jeste se do toho prcek vejde? protoze ten muj ma 8kg v necelych 6m, tak se trochu bojim kam toto povede, a mam zabrany uvalit bezmala 7k za neco, co pristi rok dost mozna pouziju naposled. nebo je to spis normalni a mam nerealnou predstavu o tom, jak dlouho to bude pouzitelny?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PISISKVOR: Rukávy jsou dlouhé, fakt dost dlouhé. Ale já jsem si obojí kupovala před čtyřmi roky, nevím jak moc upravovali modely.
    Jestli jsi vysoká a štíhlá, tak bych se těch malých velikostí nebála. Já mám přes prsa cca 110, přes boky netuším tak 125 a ve výsledku jsou mi ramena volná, rukávy dlouhé (ale já mám ráda dlouhé, každopádně, kdyby byly o tři centimetry kratší, tak to vůbec vadit nebude), přes prsa akorát, směrem dolů je mi těsnější (mám široké boky a zadek)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    DALEEN: a jak jsou ti ty rukavy? umis si predstavit, ze osoba o cca 6 cm vyssi nez ty, by mohla mit XS mikinu a S bundu (a ted v zime oboji na sobe) a citit se v tom ok aj s nalozi na brichu?:)
    ja se zas bojim abych nevzala vetsi kus, a pak pod to sice nacpu velkyho klacka, ale dole aji nahore mne to bude odstavat a bude kosa
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Tak jsem se šla schválně podívat. Mám od AW fleece mikču a softshell bundu. Obojí L. Mám 174 cm a běžně velikost 46. Pod obojí zapnu 11kg 18m dítě.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    IFKA: ja jsem na tom asi stejne, vychazi mi u nich miry XS, ale pokud to jejich mereni odpovida...zvazuju, jestli to objednat, protoze mne to XSko podle vseho snad bude, jenomze kdyz pod to narvu Manduku a 8kg dite?
    MISERY: takze myslis, ze kdyz mam ted 8kg dite, tak ho v tom uz moc neponosim?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    IFKA: diky, mrknu, desim se predem :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    HABRENKA: v tom případě se podívej na fb do nošení dětí - prodej. je to od paní ze slovenska v bordó. jen to není moc levné na to, že to je second hand ;)
    IFKA
    IFKA --- ---
    MISERY: aha, tak to s 38 je L přestřel. díky každopádně!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    IFKA: jeee ale to "L" by mohlo zajimat nekoho velkyho... jako jsem ja!
    MISERY
    MISERY --- ---
    IFKA: Mám M a velikost kolem 42-44, no hodně podle střihu, výška 176cm. A v pohodě, akorát už mám tu větší vsadku a asi příští rok už to bude malé... No nevím. Dcera teď má 8m a 8kg.
    IFKA
    IFKA --- ---
    MISERY: a můžu se tě zeptat, jakou velikost kabátu máš a jaké jsou cca tvé míry? Mám možnost ho koupit z druhé ruky v Lku, ale podle AW velikostní tabulky mám dojem, že mají ty velikosti dost naddimenzované a viděla bych se se svými 175 cm a velikostí většinou M podle jejich tabulky div ne na XS, což mi zase připadá dost divné :) klidně pošta, prosím :)

    Chci se ještě podělit o naší rodinnou situaci. S mužem prakticky jen nosíme, babičky každá tak jednou týdně chodí tak na 2 h vozit v kočárku, na šátek se tvářily jakože to je no-go. poslední dobou ale došly obě k pozorování, že H je spokojenější na břiše, tak se samy začaly dožadovat šátku :-) jen moje schopnost je nainstruovat do ksk dovnitř je bídná, tak na nich navazujeme kapsu ven a spokojeni jsou všichni :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    IFKA: Mám a je super, už ho mám 2. sezonu, nejdřív těhotná, teď nosící. Jsem normálně strašná zmrzlina a zima mi v něm fakt není. Déšť taky v pohodě.
    IFKA
    IFKA --- ---
    máte někdo kabát AW? ten klasický, ne vlněný. jak na tom je funkčně - jak moc hřeje a odolá mrholení, dešti a větru?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Ať žije tula mánie (((+:

    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KACCABA: chystame se taky objednat tulu tak kdyby ze zahranici vysla levneji muzeme se slozit na postovnem do Prahy kdyby nekdo chtel
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    SAAYURI: tady http://www.babynositka.cz/cs

    a koukám, že má na ně 15 procent slevu
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    SAAYURI: tady jí maj za super cenu a pokud vím, Tula na našem trhu se beztak šije v Polsku ;) https://mamazen.pl/category/nosidelka-ergonomiczne-tula
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam