Zdravím dámy jsem ve 32tt prvorodička, četla jsem již mnoho článků, návodů, vyslechla si kamarádky a musím říct, že jsem trošku zahlcená informacemi a nemohu se vůbec rozhodnout,co pořídit případně kdy. Také už se ztrácím v tom co je nebo není dobré...
Snad si zde najdu cestu k tomu abych se už konečně rozhodla...
Vím, že bych chtěla obojí, jak šátek, tak nosítko...
Filtrovala jsem v auditku, sleduji ho už dlouho...
Od začátku -narození miminka, bych měla ráda nosítko. Přemýšlím, zda má cenu ho pořizovat před narozením? názory se liší...napadlo mne si jej po narození zapůjčit a ozkoušet, zda miminku bude vůbec vyhovovat, zda mu v něm bude dobře, jen nevím za jakou dobu to můžu poznat, že to miminku vyhovuje?
Upřímně by mě trošku mrzelo, když bych koupila nosítko za takovou cenu a pak zjistila, že miminku nevyhovuje.
co se týká nosítek tak přemýšlím nad tímto
https://www.babynositka.cz/cs/nositka-beco-gemini/beco-gemini-dragonfly nebo toto
https://www.babynositka.cz/cs/nositka-beco-soleil/beco-soleil-dragonfly-novorozenecka-vlozka-zdarma asi je lepší to solei? Z hlediska praktičnosti a toho, že jej lze využít od narození až do 20kg? Nebo je lepší nostíka po čase vyměnit? Také mi přijde, že solei je lepší na delší vzdálenosti? - Dost chodíme na výlety, jezdíme na hory tak právě hledám něco v čem by mimi dokázalo i půl dne vydržet?
Jsou to vůbec dobré volby pro novorozeně?
Šátek budu mít půjčený od dvou kamarádek, uvidím co mě a miminku bude vyhovovat, zda budu schopna se s tím vůbec naučit manipulovat. Případně bych si pak pořídila svůj vlastní...u šátku se trošku bojím toho abych ho uměla uvázat tak, abych miminku nějak neublížila, i přesto, že mi šátkování přijde nejpřirozenější pro miminko, ale možná jsou to jen mé strachy protože jsem nikdy nešátkovala, nemám to nijak zažité...snad mi rozumíte...vím, že je mnoho návodů na youtube, nebo že jsou kurzy, poradkyně, ale netuším pro co se rozhodnout...?
Co pak vidím jako další věc, je oblečení - bunda, mikina, co je potřeba si pořídit co je pak zbytečnost...
Omlouvám se zda mé otázky někomu vadí, jsou věci ve kterých mám naprosto jasno a nemusím o nich nikterak přemýšlet. :) Co se týká tohoto, tak se přiznávám, že tápu...hodně tápu...
Asi neexistuje univerzální návod, každý to máme jinak... jen bych si přála, kdyby mi někdo poradil dle čeho se hlavně řídit, co je důležité a rozhodující,...?