S_V_E_T_Y_L_K_O: tady jsou testy pár nosítek na novorozence.
http://vbavlnce.blogspot.cz/2012/09/vaclav-testuje-ve-dvou-tydnech-do.html?m=1 třeba ti to nějak napoví.
my jsme začínali šátkem a teprve v půl roce pořídili nosítko. šátek mimino krásně obepne. s nositkem vs minimimi nemám zkusenost, ale určitě bych se zajímala, jestli jde nějakou novorozeneckou vložkou nastavit tak, aby byla možnost mít jak fixovanou hlavu pro spánek, tak aby vidělo pěkně ven. teď máme tulu, tak bych do ní koupila tu novo vložku.
šátek je na začátek větší výzva, ale neboj se, během pár týdnů budeš profík! :) my byli i u vázací poradkyně, což nám pomohlo vychytat různé nejasnosti a nedotaženosti, můžu dát kontakt. jinak o pár linků dál na v bavlnce najdeš dost užitečné tipy, jak zajistit, aby se mimino nehroutilo.
z výbavy pro dítě je základ kuklička (manymonths má imo nejlepší, díky stahovací gumičce vzadu, takže nepadá do očí) a vysoké teplé botičky (opět manymonths, skvělý má crawler, ale i snad v hm nějaké ťapky mají) + případně návleky. výhoda je, že dítě fakt není potřeba moc oblékat.
z oblečení pro nosiče je fajn nějaká bunda/ kabát, viz místní diskuze :) záleží, co chceš. pokud moc neřešit oblékání, jdi do teplé bundy jako angelwings, na vrstvení a větší pokrytí ročních období podzim-jaro (nebo upršené léto) nějaká softshellka, jak se tady často rozebírá. za mě je fajn ss kabát loktushe, je pěkně štíhlý a překvapivě funkční, elegance však nižší :) výhoda na výletě je, že když potřebuju emergency nakojit/ přebalit, kabát rozprostřu na zem a mám skvělou suchou plochu na sezení. pak jsou kapsy, to určitě znáš. Ale v zásadě se dá obejít i bez speciálního vybavení, muž moc nosícího nemá, tak dáme dítěti zimní bundu a o jedny merino kalhoty navíc (opět manymonths, jejich dvouvrstvé longies hřejí až za roh, e-shop třeba mamaja.cz) a dítě je v pohodě, chodili jsme takhle na delší procházky i v -10. občas to taky tak dělám, když se mi nechce být za softshellového turistu a přes dítě si třeba přehodím šál, případně uvážu kapsu a navrstvím 3 vrstvy.
jestli máš oblíbenou bundu, můžeš si nechat ušít vsadku, což je asi nejlevnější varianta.