• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    TABBY
    TABBY --- ---
    JAZZ: Foto?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    Budu prodávat nosici bundu adelay, velikost S, má obě vsadky, nosici i tehotenskou, flexibilní rukávy tj. Dá se z ní udělat nosici vesta, barva červená, měl by někdo zájem? Více pošta
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KAI: děkuji :)
    JANISKA: tak u vázání samotného zatím neusíná, naopak - jak ho zvednu nahoru, tak kroutí hlavou ze strany na stranu, aby všechno viděl. Je hrozně zvědavý :) Usne většinou, až když je zamotán a hlazen po zádech. Jen doufám, že mu to ještě nějakou chvíli vydrží. ;)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    LENZIE: Pamatuju si, kterak moje jinak totálně nespavá několikaměsíční dcera usínala třeba už tehdy, když jsem si ji položila na rameno a začala šátek vázat. Po půlroce života toto kouzlo bohužel záhadně pominulo :)
    KAI
    KAI --- ---
    LENZIE: to je parada!!
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Šátek = univerzální uspávadlo (ne vždy jsem schopná Tobiáše, když je unavený navázat; ale už je tak naučený, že v šátku se spí, že mi ho stačí ho kolěm něj rozprostřít - sam se do něj zavrtá a usne) :)

    SIG
    SIG --- ---
    http://woobox.com/abe4g2
    nemam tucha jak bude nwbude link fungovat, jestli jsi clen Loom to wrap na efbicku nemel by byt problem :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    SIG: Kde? Co?
    SIG
    SIG --- ---
    tak co? sledujete tkalcovskou soutez? mate favority?
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    diky za tipy. ja jsem si to prave myslela, ze se da pripect lehce uz ted, a co teprv pak v lete.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MISERY: Myslím, že jsem to psala už vedle, ono se často proti sluníčku radí kokosák, ale reálně má UV faktor celkem nízkej (OF cca 2-8). Z přírodních olejů je proti sluníčku určitě lepší třeba malinovej olej.

    Jinak zrovna včera dopoledne jsem si říkala, že půjdem s dcerou ven jen na chviličku a že má většinu kůže zakrytou, tak to nebudu hrotit a nenamažu, a maličko se mi připekla právě na pidikousku krku, kterej jí koukal ven mezi kloboučkem a tričkem :/ Takže já jsem asi spíš fakt pro mazání.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PISISKVOR: Ja jen napisu, ze jsme byly ted v tydnu a vcera venku cele odpoledne a pripekla jsem se jak ja, tak mala (lice, mela kloboucek). Takze jsem objednala krem od znacky hrisina a budu nas mazat. Planuju takhle celodenni vylety casto, kdyz bude hezky.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Já bych na naše podmínky krém nepoužívala, to kdybyste jeli do hor nebo víc na jih, tak ano. Ale jinak by měl stačit kokosový olej a nebýt teda na přímém slunci pořád, ale třeba chránit tím šátkem nebo plenkou ;)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ADD: diky, mimojine jsi me inspirovala, abych si konecne koupila ten sici stroj, coz me vlastne hrozne potesilo:)
    ADD
    ADD --- ---
    PISISKVOR: Mam nejake oprane batistove satky, takze pak pres cele dite prehodim satek; vzdusne je to dost, ditete se to skoro nedotyka a pred sluncem to chrani.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ADD: a jak prosim resis to slunce? Pokud vychazim z toho, ze dite do 1 roku by nemelo na prime slunce, a pak taky zatim moc ne, tak me napada jedine obleceni s UV, dlouhe rukavy a nohavice...
    ADD
    ADD --- ---
    PISISKVOR: Pokud možno jemné seprané merino, mám pocit, že nahé tělo v nosítku nemusí být dítěti příjemné a pot by se vsakoval do nosítka (nosíme v manduce). Na mimibazaru jde v pohodě sehnat, málokdy platím za kus víc než dvě stovky, často méně.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim vas, jak to resite s oblecenim v lete? filtrovala jsem, ale asi jsem nenasla presne to, co potrebuju.
    predpokladam, ze kdyz je opravdovy leto a nefouka, tak diteti by teoreticky mohla stacit plinka a pokryvka hlavy (mozna nejaky ponozticky k tomu? furt mam potrebu na bosy nohy neco navlikat). nevim ale, co s rukama a nohama, ktery z manduky couhaji, takze na ne prazi slunce. pro priklad dejme tomu, ze jdu v lete na 1-2h vychazku a z velke casti na dite sviti. je to prehnany kdyz mam pocit, ze tou dobou zhruba rocni mimino by nemelo mit kuzi takto vystavenou primemu slunci (byt bych ho treba natrela detskou 50kou)? kdyz je poradny leto jak ma byt, tak slusne pece i mimo ty nejsilnejsi hodiny (10.-16.), jsem v tom trochu bezradna. mozna vam to prijde jako zbytecny starosti, ale ja hrozne plasim, abych to decko nespalila nebo neuvarila, tak se radeji 100x ujistim.
    nejsem si jista ani s vhodnym oblecenim na jaro, ted spis resim poceni. dnes jsme byly venku asi hodku, na slunku shodou okolnosti skoro vubec, ja i dcera jsme mely na sobe bambusovy tricko, a i kdyz nebyla jinak rozpalena, tak obe jsme ty tricka mely uplne mokry (v miste, kde ji mam na tele, ona tamtez). detsky merino je nenormalne drahy a po bazarech se mi to moc sehnat nedari, a i tak mam pocit, ze kdyz ji dam merino a sobe obyc tricko, tak v tom miste, kde se dotykame, stejne budem zpoceny obe dve. berete to tak, ze je to proste normalni, protoze je horko a dve zahraty tela na sobe se v miste dotyku zkratka zpoti, nebo se to da vhodnym odevem nejak eliminovat? mne to v zasade nevadi, spis to resim z te stranky ze chci, aby decku bylo co nejpohodlneji, abychom tudiz z toho vyletu vytezily co nejvic.
    ja jsem aji ochotna zainvestovat do detskyho funkcniho obleceni, protoze ta moznost noseni mne za to stoji, ale nejak nejsem uplne presvedcena, ze se nam to vyplati. diky moc za vase pripadne zkusenosti.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TABBY: pruhy :( ty moc nemusim, ale diky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    FRENNET: Je to tenhle Orisek: http://www.sanami.eu/satek-na-noseni-miminek-a-deti-sanami-orisek-p658



    Delka je je 424 cm, podle toho, jak to meri Sanami, je to 4.4 m. Novy stoji 1400 Kc, takze bych to videla tak na 900 Kc. K tomu muzu nabidnout jeste bile bambusove body (tohle), dlouhy rukav, ceska vyroba. Vel. 68, nosene (takze zmolky, ale drzi tvar, nepare se a neni otrhane kolem patentu), za 110 Kc. A vel. 74, kupovane ke konci sezony, zmolkovate podstatne mene, za 170 Kc. (Kazde PC 289 Kc.)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TABBY: foto!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam