• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    SIG
    SIG --- ---
    VERONIKAEMA: tjo 320 je na miminko docela dost, to kupujes novej nebo uz od nekoho?
    SIG
    SIG --- ---
    koukam na ten trojhranek a doslo mi, ze vlastne nenosim podprdu. potrebovala bych to upnout na az na satek... takze bambusova plina, nuzky, dva cvocky a kladivko? by asi slo :D jako napad se mi to moc libi
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MISERY: Mám bambusové pleny :-) používám je totiž jen různě kolem mimina, na utírání, blinkání a tak. Jsou nádherně měkké a savé. Ale nedržela by tam, ten cíp by byl fajn a sama si to vyrábět jsem líná :-D
    MISERY
    MISERY --- ---
    SIG: Já myslela, že plína bude stačit, ale hrozně jsem se pod ní potila, ten trojhránek je z bambusu a kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat ;)
    SIG
    SIG --- ---
    teda ziram jaky jsou vychytavky :D ja mezi nas v lete davala na polovinu prelozenou plinu :D takze trojhranek jdu hned okouknout zrovna jako bambusovou kuklicku. mame od Angel neco z Outlastu je taky tenoucka a zmakly jsme s ni i zimu. ale ma uplne votresnou barvu tak rada zkusim neco jineho :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jo, trojhránek od AW je super, používala jsem hodně. A jinak do šátku byla super (a i mimo šátek používáme furt) ta Bamboolik kukla z bambusu. Mají letní jednovrstvou a zimní 2 vrstvy.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    AOTEAROA: podle te gramaze to vypada, ze to fakt odpovida letnimu obleceni (viz treba tady http://aidina.cz/?product=merino-vlna-100-cerna), i kdyz ta fotka na me pusobi uplne jinak teda:) ale asi bych tomu verila. spis by mne asi vadilo to, ze sice kukla super, ale pokud ditku bude couhat oblicej ven, tak ho nema chranenej, a to je problem.
    dnes venku jsem vyzkousela toto https://www.babycar.cz/...ble-bucket-hat-girls-white-0-6m-doprodej-?gclid=CNPWnaW52dMCFQbjGwodSJsIAA, ve vetsi velikosti mam i toto https://www.babycar.cz/...caron-iltem-flap-hat-white-0-6m-doprodej-?gclid=CN22raa52dMCFe4W0wodKaoNqA, oboji super, chrani oblicej i krk (nosim teda v manduce) a kdyz Zorka usnula, tak jak sklopila hlavicku, mela ten klobouk kolem hlavy jak slunecnik - uplne parada (a libi se mi hodne to SPF k tomu).
    spis si asi sama zkus predstavit jak to dite nosis, a jak mu lze zajistit ochranu obliceje, prijde mne, ze ta kukla asi neni uplne to pravy orechovy (na leto).
    cekuj ten 3uhelnik http://www.vnaruci.cz/doplnky/trojhranek-biobavlna-2-ks-v-baleni-angel-wings-372.html. to mne prijde fajn napad.

    jinak jeste k tem kloboukum s SPF, mela jsem i Baby banz (taky SPF50, nekde ho hrozne doporucovali) a vratila jsem ho, to upinani pasku kolem obvodu hlavy bylo uplne nefunkcni, vsude z toho lezly nite...nevim no.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PISISKVOR: hele třeba konkrétně tady: https://www.fler.cz/zbozi/kukla-letni-merino-vlna-smetana-tyrkys-lem-7463984
    píše tam: "Gramáž: 145g/m2 hladké, 150g/m2 rib (vroubkované)
    Tato gramáž se ideálně hodí pro nošení mimča v šátku i na teplé jaro, parné léto a teploučké podzimní dny. Na zimní období již doporučíme merino s gamáží 250g/m2."
    a taky: "Savost potu - povrch vlákna (šupinky) je hydrofobní a odvádí pot, ten se buď odpaří nebo se jeho páry, jsou-li zadržovány (například dalším vnějším oděvem), natáhnou dovnitř vlákna, které je naopak hydrofilní. Přitom má vlákno vlny schopnost absorbovat vlhkost až do objemu 1/3 své váhy . Klíčové přitom je, že díky svému hydrofobnímu povrchu i plně "nasáté" vlákno zůstává na omak suché a zároveň neztrácí nic ze své termoregulační schopnosti."

    jo a k dotazu, mám na sobě podprdu a tílko, takže teoreticky něco montovacího na podprdu by šlo - bez té chodit nikdy nebudu :))
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    dekuji za rady, nakonec z satkomanie bude k dispozici na pujceni behem tydne, tak dam pak vedet, treba by se to nekomu mohlo hodit.
    brana k detem je v Brne bohuzel docasne zavrena (vyzkouset v Praze nemuzu, ale diky za nabidku!)

    AOTEAROA: tos ji mela na holym tele nebo na tricku s vystrihem? da se sehnat (a urcite i jednodusse usit) takovej latkovej 3uhelnicek, co se pomoci nejspis patentku pripne na raminka od podprsenky (od angel wings, maj to treba vnaruci.cz).
    nemyslela pani spis moiru nez merino? nejsem odbornik, ale co mam tenkou merinokuklu od manymonths, tak na tu uz ted zacina byt teplo, ale v chladnejsich dnech to jeste jde.
    mam i tohle https://www.mamaja.cz/funkcni-obleceni/kojenecka-cepicka-moira-supermicro, a to je fakt ultra tenky a lehky, urcite vhodny i na leto, ale zas v lete potrebujes spis ksilt, rekla bych (klobouk nebo cepicku s ksiltem a ochranou na krk). nedavno jsem koupila od zn. Lassig, ma to UV50 a je to dost fajn
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    podělte se, jak to máte s pokrývkou hlavy pro miminko v šátku, zajímá mě to hlavně teď na jaře a v létě, kdy mému malému bude 2-6 měsíců. koukala jsem po nějakých kukličkách, páč do kočárku mi to přišlo lepší než čepička, když je teď ještě chladněji, a tam u tenké merino kukly paní píše, že je dobrá do šátku i na parné léto. tak mě zajímá, jestli někdo fakt miminku do šátku dává kuklu. nejspíš jo, jako ochranu před sluncem? a stejně je asi potřeba mezi nošence a nosiče dát nějakou vrstvu, já teď doma mám na sobě dítě v šátku, máme tu chladno a stejně jsem tam musela dát složený kapesník, abychom se nelepili. díky.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    PISISKVOR: Ja brala Baby, protoze mam ditko drobenejsi. 8,2 kg, 12 mesicu.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    MULTICAT: už se těším, až se potkáme (+: p.s. už si chystáš šátko výbavu na novoška?
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    PISISKVOR: s rocnim ditkem bych sla do toddleru...nebo,mas nekde po ruce branu k detem? ze by jsi to zkusila? ja mam doma tulu toddler, tak se muzes stavit, Praha 10
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PISISKVOR: ja mela tulu baby pro syna do cca 1,45 roku. To měl tak 11 kilo. Pak jsem si k narozeninám koupila toddler. Dost dlouho jsem ho nosila převážně na břichu kvůli kojení určitě i v té toddler. Takze za me tula jo, i baby. Ale ja jsem v noseni extremistka, .. Syn nikdy nebyl​ v kočáru ;)
    Teď občas nosi muz, kdyz jsme na výletě a syn uz nemůže, ja uz mam bricho s miminem. A nebo nosim na koně ;)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PISISKVOR: jeste proc vubec premyslim nad tou vetsi verzi - jednak kdyby se to zvrhlo, a nosila bych dlouho, tak bych radsi mela rovnou tu vetsi, pro vsechny pripady, a hlavne za 2. mam tuseni, ze jakmile to bude dceri trochu maly/tesny, tak v tom nebude chtit byt (nesnasi znehybnovani, uz jen to, ze vydrzi v nositku, je pro me docela prekvapeni)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    prosim vas, kdo mate zkusenost, potvrdte mi, ze pro 9,1kg/77cm 11m dite je tula toddler velka? nebo neni? narazila jsem na par zkusenosti ostatnich, kdy maji velmi podobne dite, a toddler je ok, ale podle popisu jinych mi prijde, ze to dceri bude urcite velky. mam manduku, bez vyhrad, ale onehda jsem zkusila od pribuzne tulu baby a ten bederni pas je mi o mnoho pohodlnejsi.
    pravdepodobne neplanuju nosit decko do 20kg, pocitam, ze behem te doby mozna bude dalsi nebo to zabalim kvuli bedrum. logicky by asi teda bylo lepsi dat baby verzi, co myslite?
    chtela jsem si objednat obe verze na pujceni, ale podle vseho to bude trvat dlouho a pote, co jsem si tu mensi minulej vikend vyzkousela, chci ji mit doma hned. dekuji:)
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERONIKAEMA: super volba...šanami jsou kvalitní české šátky, já s nima byla spokojená..Jak říkáš, cvikem se z tebe stane mistryně (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    VERONIKAEMA: jinak, pro takoveho maleho prtouska, bych ale stejne jeste sla do pevneho satku...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    nosítko co vydrzi dlouho a nesteluje se...hmm... ((((+:
    kibi je na dlouho, ale stelovat ho budes. Nestelujici nositka jsou na verze. baby, toddler.... Takze kupujes jednotlive verze...
    Jinak, z tech co pises, kibi jsem mela a bylo docela fajn...
    VERONIKAEMA:
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jojo. Moje dítě bylo neklidný, kolikový a nespavý. Do doby, než jsme začali celá rodina (včetně jedné babičky) nosit. Najednou jsme měli dítě klidné, bez koliky a spavé :) Snad bude i druhý mimino rádo nošený. Už se fakt nemůžu dočkat, jak zas navážu, termín mám za čtrnáct dní, tak snad všechno proběhne dobře a budem s miminem oba co nejdřív po porodu fit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam