• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)

    Diskuze se týká kontaktního rodičovství, ovšem šátky a nosítka jsou velké téma hodné svého vlastního klubu. Společně si poradíme jak na to zdravě a hravě a taky se ujistíme že v tom nejsme sami. Budu ráda za nosící fotky, podporující příspěvky, tipy kde sehnat kvalitní šátky a nosítka ale i doplňky k nošení. (bundy, mikiny, příruční tašky, slintáčky na popruhy, návleky na nohy, kukličky no co vás vše kolem a kolem napadne) Další věc, za kterou budu moc ráda, jsou recenze a názory na různé šátky a nosítka aby se mohl zorientovat opravdu každý kdo má chuť nosit.... Ergonomickému nošení zdrar...!
    rozbalit záhlaví
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    AOTEAROA: Ne nejsem :-) , ale experimentovala jsem hodně. Mám dva šátky a Manducu, nadšení neprojevuje nikde. Chvíli kouká a tváří se celkem spokojeně a pak se začne kroutit, propínat a vztekat. Když byla menší, přičítala jsem to tomu, že nevidí (celkem dlouho trvalo než unesla hlavu a navíc měla tendence k záklonu, takže bez podepření to nešlo), teď je to sice lepší, ale ne moc. Někdy vydrží dýl, někdy míň, ale ještě to nebylo déle jak půl hodiny. Ale ona už od porodnice nechtěla být třeba ani v zavinovačce.

    TABBY: https://www.satkyanositka.cz/Little-Frog-Satek-keprovy-100-bavlna-STONY-OPAL-d340.htm a nějaký od Šanami který teď nemůžu dohledat. Taky mám Manducu, v té je mladá skoro nejspokojenější. Vážu klasicky kříž s kapsou, ten mám nejnachozenější, plus jsem zkoušela klokánka. Teď používám Manducu a odhodlávám se zkusit vázání na záda. Dítko je celkem velké a mohutné (cca 8,5 kg).
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    LIENEN: Seš si naprosto jistá, že máš dobře utažený úvaz? Ne že bych byla tak zkušená nebo drzá, jen je to to první co mě napadá, když se nějakému dítěti v šátku nelíbí.
    Mému synovi budou dva měsíce a taky už pomalu nechce být vepředu ;-) respektive často chce spíš koukat než spát, takže u půlročního dítěte tato touha bude ještě mnohem silnější a úvaz na záda by mohl pomoct, aspoň já v to doufám, neboť chci taky nosit déle! :-D
    Přijď se podělit, jak jsi dopadla :-)
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    TABBY: Je to nějaká metráž.. nevím přesně.. zeptám se v nějaké galanterii až půjdu okolo..
    Ušila mi ho mamka..
    TABBY
    TABBY --- ---
    AJIMIRA: No a co to je teda za satek?
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    TABBY: Vyzkoušela jsem si tam uvázat šátek, paní mi zkontrolovala ten můj šátek a říkala, že se používat dá, tak jsem moooc ráda, protože 1800,- za novej šátek jsem dávat nechtěla.. Když se mi tento nějak vytahá nebo něco, tak si pořídím už použitej...
    Jsem utahaná jak kotě, tak mi snad malej po tom výletu za chvíli usne...
    No a příští procházka už bez kočárku! :-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    LIENEN: Co mas za satek?
    Co vazes za uvaz?
    Nositko jsi zkousela?
    TABBY
    TABBY --- ---
    AJIMIRA: Zajima mne, jak jsi dopadla a co jsi poridila. Dej vedet :-)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    AJIMIRA: tam poradí skvěle!
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    Máte nějaké doporučení jak "motivovat" dítko které v šátku/nosítku moc být nechce? Mláděti je skoro 6 měsíců a je to bída. Trochu se to zlepšilo, když už udržela sama hlavu a mohla koukat ven, ale stále vydrží tak 20 minut a začne se kroutit a vztekat. Podle mě jí vadí, že je omezená v pohybu. Mám naději, že třeba na zádech to bude lepší (chystám se konečně vyzkoušet)? Já se tak těšila na nošení a prd. :-D .
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    SRUBKA: jejej! díky! Tak já tedy vyrazím tam... snad se s kočárkem nějak dostanu.. ještě jsem nejela sama mhd natož metrem... ale jedu! :-D snad moje poslední trápení s kočárkem! :-D
    SRUBKA
    SRUBKA --- ---
    AJIMIRA: Tam by ti sice poradili dobře, ale prodejnu před nedávnem zrušili. :( Zkus tedy vyrazit na Letnou http://www.ditevsatku.cz/. :)
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    TABBY: Dobře, díky za odpověď.. Rozhodla jsem se jít do obchodu na Náplavní 11 a snad mi tam dobře poradí.. Vezmu i ten provizorní šátek co mám, abych se dozvěděla jestli je to vhodná látka...

    Vyjdu asi za hodinu, pokud mi doporučíte jiný obchod, nechám si říct.. jedu s kočárkem z Vršovic, díky.
    KAI
    KAI --- ---
    Přináší = pronáší, samozřejmě
    KAI
    KAI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: po Storcha nosítku dost pokukuju jako náhražku za caboo, který už se mi fest přináší. Zvládá navázat i chlap, jo? Pochopila jsem správně, že se to váže stylem mei tai? Zatím se mi nepoštěstilo ho někde potkat naživo.

    Zato jsem se ale stala šťastnou majitelkou svého prvního vlastního šátku a je to slast!! Loktushí Onyx s merinem a hedvábím, tenoučký, moc příjemný :) Kdyby si ho chtěl někdo z Brna vyzkoušet, chodím ve středy do Matáty :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    AJIMIRA: To, na co jsi sem dala odkaz, NENI ERGONOMICKE NOSITKO, takze se nehodi pro dite zadneho veku.

    Nositka - nejsou-li spec. novorozenecka - se daji obecne pouzit tak od ctyr mesicu (a i tak tam bude drobnejsi dite jako zapadly vlastenec).
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Na ten sraz bych zašla klidně taky :-)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    zdravím, tak nakonec jsme s mužem došli k závěru a koupili jsme si toto nosítko: Storchenwiege https://www.satkomanie.cz/cs/nositka/1726-storchenwiege-nositko-bordeaux.html? které vyhovuje oběma, muž je z něj nadšený.
    Je fakt super, že se nosítka dají půjčit i vyzkoušet dopředu. -Děkuji za doporučení. A také je fajn, že jsem nebyla radioaktivní a nekoupila jsem ho hned přes net.

    Já ted nosím hlavně v šátku, ale jak píše AOTEAROA, nosím stále v jednom stylu a to kříž s kapsou uvnitř.
    Občas mám pocit, že úvaz není úplně dobrý i když maličký vypadá, že je fakt spokojený, možná se mi to je zdá? Asi budu muset zajít na nějaký sraz tady v Praze a požádat zkušené ženy, zda by přinesly šátky a také mi poradily.
    AJIMIRA
    AJIMIRA --- ---
    Ahoj, mám takový dotaz.. bydlím v 1. patře a to tahání kočárku mě už fakt zmáhá.. Šátek nemám, jen jeho jakousi náhradu ušitou z nevím jaké těžké látky a nejsem si jistá jestli se v něm malej cítí dobře.. No a jako dárek jsme dostali toto nosítko: https://www.popsugar.com/moms/Cybex-2GO-Baby-Carrier-Review-5390352
    Je tam ale psáno - od 3. měsíců.. Malej má 1 a půl měsíce.. Můžu ho v tom nosítku vzít sem tam už teď?
    Jinak ještě mám poděděné jakési hadrové no name nosítko, ve kterém mu rozhodně musím držet hlavu.. popruhy ale nevypadají, že by unesly větší dítko než mám teď (5kg), ale nevím..
    Přestávám se soustředit na psaní, malej mi brečí, takže ani nevím jak to zakončit :-D Prostě poradíte? :-D Díky
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: Po porodu mě právě měsíc absolutně nic nebolelo, byla to po těhotenství nádhera! Ale už se to začíná vracet. Řešit to budu zase až na to budu mít trochu kapacitu (nebo až budu fakt hodně trpět...).

    A dnes jdu na sraz nosiček naší místní buňky :-D Těším se že zas uvidím nějaké další šátky a materiály. Jestli někdo z těch asi 6 lidí něco přinese :-D
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Predepsal ti doktor po porodu rehabilitace, nebo jak to resis? (Zni to desne totiz ;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: Jo tenhle úvaz se mi opticky hrozně líbí! Ale já jsem křivá a mám z toho bolesti i bez asymetrického úvazu, takže to nemůžu riskovat. Teď jsem si všimla, že stojím úplně nakřivo a zatěžuju víc jednu nohu, a to díky linea negra, co mám teď tenkou na břiše. Hustý! Mám totiž zkřivenou pánev. No teď se mi vrátila bolest beder z toho všeho ohýbání, tak jsem zvědavá, jak dlouho budu zvládat nosit :-( ale až to bude na zádech, mělo by to snad být lepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam