• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Dneska jsme byli na výletě a mrňous strávil nejvíc času v nosítku u táty. Spokojeně koukal, broukal si i spinkal. Ani u mě se mu tak nelíbilo.
    Jen muž si teď stěžuje, že ho bolí lýtka :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    SIMCIIQ: taky se muze stat, ze to delas dobre, ale tvoje dite satek zkratka nerado. moje decko satek nenavidelo, nesneslo v nem byt ani omylem. az trosku poporostlo, tak jsem zacala nosit v nositku a uplne v pohode.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIMCIIQ: dva dobré tipy - když vážeš, pohupuj se přitom, jako když máš miminko v náručí a hopsáš, prostě se hýbej i u toho navazování. jakmile se ti to povede dovázat a uděláš uzel, seber se a JDI VEN. prostě choď, i kdyby po zahradě, ale prostě se seber a někam jdi. pak dej vědět, jestli ti malá do pár minut neusnula ;)
    osobní poznámka - měla jsem tendence to utahovat až moc (a přijde mi že většina lidí má opačný problém), tak si zkontroluj, zda to malou neřeže do nožiček, což byla moje chyba při prvním navázání, taky jsem byla ještě nervózní (ale dítě usnulo tak jako tak).
    ideální situace je, když se ti podaří ji nakojit a odříhnout, tak navázat si ji chvíli poté a jít na tu procházku. abys ji tam dávala ve chvíli, kdy je spokojená, a tak na to budeš mít větší klid a víc času.
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIMCIIQ: Třeba děláš neco blbě. Třeba měla mala špatný den. Třeba jen cítí tvoji nejistotu, a tak reaguje pláčem. Snad bude zítra lip...
    (Existují poradkyně vázáni dětí, co za tebou přijedou domu. Možná pomůže někdo odsud.)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Diky za rady. Jedna dobra duse odsud mi dnes satek zapujcila. Mala rvala jak tur, kdyz jsem ji do toho vazala. Zitra to zkusim znovu.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    TABBY: Jojo, je fakt, že kritérium rychlosti mluví proti. Já jen že mám fakt řadu zkušeností s nakupovánim za minimum peněz, tak jsem vycítila šanci sdílet své know how ;) Ale je taky pravda, že my sháněli na první dítě většinu věcí dost s předstihem, protože jsme o sobě věděli, že jsme realisticky vzato socky.
    Co se týče kvality zboží, důvěřovala bych FB a bazarům asi stejně. Ona i ta FB skupina se celkem hemží posty typu "správkyně, vyhoďte tadytu paní, poslala mi děravý šunt" a "neznáte náhodou někdo tuhle paní, poslala jsem jí peníze, odhlásila se ze skupiny a šátek mi nedošel"... Sama mám zatím za sebou naštěstí samý dobrý zkušenosti se všema uvedenejma typama bazarů.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Do nosime deti koukam. Jen tam je tech satku strasne moc...
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    BODY_SUIT: na porodny jsem koukala, ale my na nej nemame narok. Mame prijem o dost vyssi, nez tech cca 20.. ale dekuji
    TABBY: nevim, ja jsem doma z porodnice necely tyden a zatim jsem nemela s malou cas to nijak studovat. Prisla jsem si pro rady jako uplny zacatecnik. Moc vam za ne budu vdecna. Mala strasne rve a kdyz se nam nekdy povede kojeni mam 15 min cas na nyx.
    JANISKA: no nejdu uplne po nizkych cenach. Jen jednu z tech dvou veci budu potrebovat hned a muz rekl, ze tento mesic uz nemuze dat vic jak 2000 max pro nej idealne za nositko. Kdybych nasla satek za 800, dam to ze svy almuzny :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIMCIIQ: Jinak teda prehled nositek vhodnych od narozeni najdes na Nosime deti tady: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1054722131264117&type=3
    TABBY
    TABBY --- ---
    JANISKA: Coz teda nevim, jestli clovek, co se chce tulit s miminem a kompenzovat, muze udelat (chvili si pockat na vyhodnou koupi ;)

    Jinak co se tyce prodeje na FB v regionalnich nosicich skupinach nebo v albech Nosime deti, je tam vetsi pravdepodobnost, ze bude satek v dobrem stavu (paac si prodavajici nechce udelat ostudu), nebo aspon informace k jeho stavu pravdive. Hadej, jak to vim ;) Aaaano, mam tu jeden satek z Bazose, ze jehoz stav bych prodavajici nejradeji uskrtila...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIMCIIQ: Zkoušela bych Modrého koníka a Bazoš. Jak co se týče šátků, tak třeba u látkových plenek tam ty ceny bývají nižší než ve specializovanejch skupinách na FB. Jen je nevýhoda, že pokud jdeš fakt po nízkých cenách, musíš občas chvilku počkat a hledání samozřejmě taky trochu žere čas. My jsme potřebovali hodně šetřit první měsíce se starší dcerou a zejména ten Modrej koník nám ušeřil fakt triliardu peněz.

    TABBY: šestku nedávno prodala moje kamarádka za 600 a fakt jsem viděla i levnější, jen to chce někdy na výhodnou koupi chvíli počkat
    TABBY
    TABBY --- ---
    SIMCIIQ: Za petikilo to je dost nepravděpodobné. Víš, jakou délku potřebuješ?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    SIMCIIQ: případně ještě na letgo - tam byl nedávno šanami oříšek asi za 800
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    JANISKA: za 500 bomba. My jsme, ale ted s penezi na stiru. Jen jsem vylezla z porodnice padlo 13 tisic. Tak nemuzu oboje najednou. Ale 500 je fakt v pohode. Kde mam hledat takhle levny?

    O tom Storchenwiege jsem cetla. Zamerim se na hledani tohoto nositka a pokouknu po satcich sanami.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SIMCIIQ: a co zkusit pro sebe šátek šanami oříšek (na novorozeně a léto super věc) - ten vídám tu a tam v bazarech třeba za pětikilo, což je celkem zanedbatelná investice, a k tomu koupit muži nějaké to nosítko? Ale s novorozeneckými nosítky už neporadím.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    SIMCIIQ: my máme Storchenwiege, jak doporučuje KLEVKA:, a jsme s ním hrozně spokojení. Muž dokonce raději vezme nosítko než kočárek, když je potřeba něco zařídit a já nemohu. Plus máme šátek od šanami, ale ten nosím hlavně já a syn ho má jako usínací deku :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KLEVKA: 29.5. Je narozena.
    Tuhle skupinu mam a koukam tam. Jen tomu vubec nerozumim a informace sbiram az ted. S malou jsme si prodelaly tezky porod a nemely jsme moc dobry start. Takze musim dohanet kontaktem a muz jde za tyden do prace. Nedokazu si to doma bez satku nebo ositka predstavit.
    Je mi jasny, ze satek je lepsi, ale chlap by radsi nositko, coz chapu. I on je s malou dost v kontaktu a vyuzijeme to oba.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: dve jsou tam za 2000kc a dve za 2300kc...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SIMCIIQ: a kdy se ma miminko narodit? Nosítko Storchenwiege, ale nove stoji 2860,- zkusila bych zabrousit na bazarek na FB - nosime deti, tam mas sanci sehnat levneji...
    KAREN
    KAREN --- ---
    KLEVKA: hmm. uz jsem objednala, krouzky nakonec L, ale kdyztak to nak povymenuju ci co...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam