• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLEVKAŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MYJKA: jo, ale neprijde mi, ze to necemu vadi, netlaci me nikde nic

    ad historicka nositka, na me si mama usila nositko podle strihu z Burdy, takovej trochu mei tai, asi vliv imigrace z Vietnamu :) fotodokumentaci bohuzel nemam
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Taky se vam u Kibi zalamuje bederak?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SONA1: Já bych doporučila sehnat si použitý zanošený šátek vhodný na novorozence, se kterým se dobře pracuje, ony jsou v tom fakt hrozné rozdíly a vyplatí se koupit použitý za stejnou cenu jako stojí nový. Ne každý šátek je pro nováčka a pro novorozence. A hned potom doporučuju šikovnou kamarádku nebo někoho z lokální skupiny nebo kurz atd. Když si to 5x zkusíš, půjde to už mnohem líp. A lepší se to učit s vlastním miminkem tehdy, když spí. Říká se že se to má dělat když má dobrou náladu, ale moje teda spalo nebo řvalo. Takže vázat spící :-) předtím jsem si to asi 2x zkoušela s panenkou vhodné velikosti. S miminkem jde lépe, protože není tak lehké a šátek zatíží.

    Shrnuto - sežeň si šátek se kterým se dobře dotahuje. V nosicích skupinách poradí a třeba rovnou i nabídnou. Taky už vím, proč mají ženské postupně různé šátky, fakt se s každým váže jinak.
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SONA1: a co zkusit ring sling...? lip se s nim manipuluje a hlavne rychleji...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    SONA1: Mám doma elastický Je Porte Mon Bebe, kupovala jsem ho od kamarádky, která ho akorát vybalila z krabice. Mně také nesedl, takže mi tu leží ladem. Nejsem akorát schopna se dokopat nabídnout ho někde v bazárku... :) Je ještě v záruce - do 24. 9. 2017.
    SONA1
    SONA1 --- ---
    Prosím o radu, jaký pružný šátek pořídit na novorozence? Jsem prakticky začátečník, starší dceru jsem párkrát zkoušela vázat do pevného (ten mám), ale nešlo mi to, nemám talent a dítě při vázání ječelo jak na lesy, tak jsem ve 4 měsících pořídila manducu a dobrý. S druhým se ale patrně bez volných rukou neobejdu, navíc chci nosit víc. Tak si říkám, že do začátku pořídím pružný, třeba to půjde líp. Líbí se mi Liliputi s panelem, je to k něčemu? Je hodně pružný, ale počítám, že pozdeji přejdu na pevný.

    Tedy, tl;dr, co byste doporučily začátečnici, majitelce pevného šátku, za pružný šátek pro novorozence? Díky.
    SIG
    SIG --- ---
    TABBY: tlustoindio me zajima. tuhle jsme se bavily s kamoskou jake je nejake nosnejsi ... ?????
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SISTA: vau...!!! Tak to je úlet...! Nádherné fotografie-poklad..(+:
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SISTA: To je hustý!! :-)
    SISTA
    SISTA --- ---
    musim se podelit o svuj nalez: nasi me nosili v nositku usitym ze staryho parkra a ani se mi nepochlubili!:)

    TABBY
    TABBY --- ---
    Devcata, dneska jsem objevila kolo, presneji jednoduchy kriz s krouzkem. Je to o dost pohodlnejsi nez klasicky jednoduchy kriz (vazu s tlustoIndiem ;)
    SIG
    SIG --- ---
    jak ja vam ty zada zaaaavidiiiim.. Melda tam vubec nechce byt. takze jedem furt predek. ale aspon ji muzu neustale hubickovat. to by mi na zadech asi chybelo :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Je, ja uz se tesim, az zase navazu! Snad jsem to nezapomnela ;)
    Pridavam batoh s 8. mesicnim Prokopem :) teda spis synuv portret.. Nemam moc nosicich fotek. Uvazanej je v Didymos Indio, se tesim, az jej vytahnu.

    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Tak zrovna batoh muzes uvazat hodne vysoko... (+ satku v porovnani s nositkem).
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    AOTEAROA: no L taky moc dopredu pres rameno na zadech nekouka. Ona ma ted 2,3r a 10kg, a pres rameno mi fakt nevidi, hlavu sice nema v puli zad, konci ji tak samo jak je to u tebe. Je tam fakt nejvic spokojena, asi vic volnosti nebo co. Ve predu jsem to uz nedavala fyzicky a ji se tam moc nelibilo. Na tech zadech je to fakt win-win.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRENNET: No jak vidíš, má hlavu někde v půli mých zad :-D jako může koukat do strany, ale to je dost nuda když třeba hodinu něco děláš v kuchyni. Venku to bude asi ok, může koukat do strany, jenže to může i vepředu v ksk a to se mi nahýbá jako by chtěl vidět dolů. Bohužel se mu moc nelíbí v mém oblíbeném klokanovi :-(
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    AOTEAROA: ja jsem ted odhodlana na to same u druheho ditete. Uvidime jak to pujde v realu. Proc by nemel nic videt?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FRENNET: Jelikož mám jednu kámošku hodně aktivní v těchto věcech, beru to všechno nějak jako samozřejmost :-D sleduju šátkování od posledního trimestru a po porodu jsem furt dokola čuměla na videa jak na to, takže když jsem už trochu dostala do ruky grif a principy, tak se s batohem vlastně čekalo jej až mladej udrží hlavu. On je strašně zvědavej a začíná se mi v ksk vyvracet do strany a mě to rozčiluje, takže jsem chtěla co nejdřív naučit ty záda. Jen teda nevím jestli přede mě v nejbližší době něco uvidí :-D
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    AOTEAROA: ty jo! Obdivuju odvahu nahodit 3mesicni dite na zada! Ja se k tomu odhodlala, az mala umela sedet!
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    AOTEAROA: Milá ženo, jsem moc ráda, že to tohoto auditka přispíváš...! Jak textem, tak fotografiemi. P.S1.: tekhni s repreve je supr držák a tohle navíc krásně barevné, užívej návštěvu (+: P.S2.:Batůžek s miminkem krásný a super, že jsi se do něj vrhla..!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam